AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 16 lip 2006, 16:41

To byłby niezły paradoks, gdyby Milanowi specjalnie została zabrana możliwość gry w pucharach, a mimo to by grali.Jednak wydaje mi się, że ktoś z zarządu calcio musiał wiedzieć, że Empoli najprawdopodbniej nie dostanie licencji, a mimo to ustawił Milan tak, że i by mogli zagrać w Europie.Chociaż wydaje mi się, że prawo do pucharów dostanie następna drużyna, po Milanie.Odjeść także nie przewiduje, bo wydaje mi się, że 3 miejsce jest w naszym zasięgu.Jeżeli Milan zagra jak w poprzednim sezonie, to nawet i bez kwalifikacji można by awansować do LM, ale to już raczej hurra optymizm.Roma i Inter pewnie będą ścigać się o Scudetto.Mam nadzieję, że apelacje zmniejszą ilość punktów Milanowi, nawet i -10 będzie lepszym wynikiem.
Prezydent Empoli Fabrizio Corsi potwierdził, iż klub wystąpił do UEFA o wydanie w trybie nadzwyczajnym licencji na grę w europejskich pucharach. ”Wszczęliśmy specjalną procedurę ubiegania się o licencję UEFA. Przy normalnym trybie z powodu braku czasu nie mielibyśmy już szans na jej otrzymanie. Mamy nadzieję, że piłkarska centrala pozytywnie rozpatrzy nasz wniosek. Odczuwamy presję ze strony naszych kibiców. Podobna okazja nieprędko może nam się przytrafić. Milan w miejsce Empoli w pucharach? Na pewno nie pozostałbym obojętny na taką inicjatywę. To renomowany klub, z którym znajdujemy się w dobrych stosunkach.Trzeba by jednak wpierw zbadać, jak na to zapatruje się CAF, który wykluczył Milan z pucharów.
No cóż ogólnie atmosfera w Milanie jest przepołniona poczucią niesprawiedliwości, z drugiej strony fakt, bo nie odniesiono się do wszystkich argumentów, którymi bronił się Milan.Zobaczymy, mam nadzieję, że apelacja coś pomoże.

Forza Milan.

Wróć do „Włochy”