Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 58

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 14 lip 2006, 21:32

BartekTS pisze:Viola z Lazio w sezonie mogą wrócic do Serie A.

to zależy bo mogą stracić kalsowych grajków takich jak Toni Frey itp itd

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 lip 2006, 21:33

RóżA pisze: Zyskała pod względem 'czystości' ale straciła dwa naprawdę świetne zespoły :wink:
prawda... ale takie sa konsekwencje nieuczciwosci.. oszusci zrobili krzywde swoim klubom jak i calej wloskiej pilce :/

co do wyrokow to mimo wszytsko nie sa za surowe ..

Juve przeciez mialo spasc nawet do C a Milan do B .. pozatym odwolania moga jeszcze cos zmienic
Ile zespolów z Serie B bedzie miało strony w Internecie!
najbardzej znana druga liga na swiecie ! :D
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 21:33 przez Totnik_ASR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 14 lip 2006, 21:33

Lukasz pisze:Nie będę się wdawał w większe dyskusje ale ForzaRossoneri wierz mi że Sylvio meczów nie ustawiał. Kary surowe ale jestem przekonany że będziemy w pierwszej 4 i zagramy w LM. Po odwołaniu to powinno być już 10pkt. i nie raz mieliśmy taką przewage gdy zdobywaliśmy mistrzostwo.
A myslisz, że Galliani tak od siebie se wymyslił ? Jakos nie wierze w ten jego spryt :roll: Poza tym Silvio wie o wszystkim, co sie dzieje w Milanie..
No ale obys miał racje :) I tak sie nie dowiemy..
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 21:42 przez forzaROSSONERI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 lip 2006, 21:36

Nie wiem czemu Gallianiego ukarali. Zaskoczyl mnie tez brak pucharow dla Milanu. No i cala reszta. -30 to troche duzo. Nie bedzie latwo w kazdym badz razie. Na razie jeszcze duzo niedomowien.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 lip 2006, 21:38

i po co bylo to cale pieprzenie o amnestii?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 lip 2006, 21:40

Tak naprawde nie ma co sie za duzo dziwic :arrow: skoro przekładano z mysla o reprezentacji czy pozniej z okazji fiesty, to wszystko wskazywało na to, ze wyroki sa ciezkie i nie chciano psuc atmosfery a pozniej radosci z Mistrzostwa.

Najbardziej mi szkoda Violi, bo ja poprostu lubie, reszta dostała wydaje mi sie odpowiednie wyroki. Wyczyszczono SerieA i Europejskie Puchary. Dla mnie odpadł poprostu jeden z pretendentow o zwyciestwo w LM.

Juve ma małe szanse powrotu, co do sprawy Scudetto, to znajac Inter mogą rozwalic taka przewage do zobaczenia Rossoneri za 2 lata w LM..... W końcu sprawiedliwosc wygrała.

A co do apelacji, to jakos nie wydaje mi sie aby ktos cos zdobył na swoja korzysc, Uefa sama pewnie nie pozwoli grac ACM

Wielkie targowisko w SerieA otwarte :!: :twisted:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 21:42 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lip 2006, 21:41

Jedno jest pewnie Mercato na dobre rozkreci sie po 20lipca :!: pewnie wypozycza graczy na sezon - do czasu powrotu 8)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 14 lip 2006, 21:42

bagg pisze:Nie wiem czemu Gallianiego ukarali.
zapewne kara została przyznana za rozmowe telefoniczna z Meanim.
Co ciekawe nawet nie dali mu wytlumaczyc sie z tej rozmowy :roll:
Sąd apelacyjny ma czas do 25 lipca czyli wtedy takze sie dowiemy czy kary zostana zmiejszone po odwołaniu klubow jezeli takie wogole beda

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 lip 2006, 21:43

Kary istotnie surowe ale była mowa o surowszych.

AC MILAN. Zgodnie z przypuszczeniami Milan pozostał w Serie A. -15 pkt to dotkliwa kara ale jestem przekonany, że Rossonerri spokojnie zakwalifikują się do ChL w sezonie 06/07. O tytuł może być trudniej ale też nie przkereślałbym ich szans. Dlaczego tak piszę? Nie jestem kibicem Milanu, z ligi włoskiej kibicuję jedynie Interowi ale analizując przebieg poprzednich rozgrywek Serie A było widać, że jedynie Juventus i Milan prezentowały równy wysoki poziom. Reszta dość często gubiła punkty. Dlatego teraz pod nieobecność Juve Milan może nawet sięgnąć po tytuł. Jedynymi przeszkodami mogą być Inter i Roma.
Bardziej dotkliwszą karą jest nieobecność w Champions League. Klub straci wielkie pieniądze i kto wie czy nie jakąś gwiazdkę. Dla Kaki to może być kluczowy argument do opuszczenia Mediolanu.

JUVENTUS. Tu mamy większy problem. Mówiło się nawet o Serie C a tak Juventus został zapakowany do jednej klasy rozgrywkowej z Violą i Lazio. -30 pkt to już bardzo duża kara i niezwykle ciężko będzie wrócić w przeciągu 1 sezonu do Serie A z tak dużą ilością ujemnych pkt na starcie. Tak czy siak minimum 2 sezony bez Juve w europejskich pucharach. Zapowiada się wielka wyprzedaż. Buffon, Zambrotta, Cannavaro i Thuram (najlepsza para stoperów na MŚ), Nedved, Trezeguet. Będą wielkie zakupy w Turynie...

FIORENTINA. Szkoda tej drużyny bo po dłuższej przerwie dopiero teraz przebiła się do elity Serie A i rokowała na zespół mogący poważnie rywalizować z wielkimi potęgami calcio a takze powalczyć w ChL. A tu zimny prysznic i witamy w Serie B. W ich przypadku strata nie jest aż tak duża, choć te 12 pkt może być bardzo istotne ale w wypadku dobrego prowadzenia w przeciągu sezonu mogą powrócić do Serie A. Zapewne też stracą kluczowych piłkarzy a przede wszystkim Toniego. Szkoda potencjału tej drużyny.

LAZIO. 7 ujemnych pkt ale nie od dziś wiadomo, że Rzymianie często zmagają się z kłopotami finansowymi. To jednak też uznana firma i liczę na rychły powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej.

Kto wie czy w sezonie 06/07 ciekawiej niż walka o scudetto nie będzie wyglądać walka o powrót do Serie A między Juve, Violą i Lazio + drugoligowcami z aspiracjami gry w Serie A.

Swoją drogą czy to prawda, że Juventusovi odebrano tytuł za 04/05 ale nie odebrano scudetto z ostatniego sezonu?
Trochę byłoby to dziwne bo świadczyłoby, że bianconerri grają w 2 lidze z -30 pkt i zarazem mogą grać....w Lidze Mistrzów. Poprawcie mnie jesli źle myślę :?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 21:49 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 lip 2006, 21:47

z ta kadra Milan ma szanse walczyc o puchary... ale gorzej jak zawodnicy pouciekaja

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lip 2006, 21:47

Morrow pisze:Juve, Violą i Lazio + drugoligowcami z aspiracjami gry w Serie A.
Napoli, Genoa, Bologna, Perugia, Brescia
Nie ma co ukrywac ze wieksze zainteresowanie bedzie towarzyszylo SerieB - gdyz w serie A bez GD, Derbow Rzymu
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 21:51 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 lip 2006, 21:49

Co ciekawe, Derby d'Italia nigdy juz nie beda prawdziwymi derbrami Italii. Teraz Inter pozostal jedynym klubem, ktory nigdy nie spadl z najwyzszej klasy rozrywkowej.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 lip 2006, 21:50

Eurosport 2 bedzie miał większą oglądadalnosc niz C+! :lol:

Jeszcze Cesena, Modena bodajze. Oj alez bedzie piekna Serie B. :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 lip 2006, 21:51

wyglada na to ze jedyne ciekawe spotkania w A to beda Rom - Inter oraz te kluby z Chievo, Palermo ew Sampa Udine :/

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 14 lip 2006, 21:51

bagg pisze: Ma ktos moze tabele Serie B z ostatnich paru sezonow?

Obrazek

Ogólnie to fajnie jest.[/list]

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”