9.07 - Berlin - Finał MŚ - Włochy : Francja

Freeq
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: Freeq » 10 lip 2006, 1:31

RealFan pisze: Jak już wcześniej pisałem. Toni nie był na spalonym. Wybiegł on zza pleców będącego na spalonym kolegi z drużyny. Szkoda, że sędzia tego nie zauważył bo mecz pewnie skończyłby się w regulaminowym czasie. Nie byłoby teraz dyskusji o sporze Zidane vs Materazzi.
hm... albo coś mi się pomieszało, albo nie było spalonego...
spalony jest wtedy jeżeli zawodnik, który znajduje się na takiej pozycji dotkie piłki. Toni nie znajdował się za obrońcami w momencie podania(albo pod wpływem emocji źle oceniłem sprawe :))
zresztą uważam że ten nowy przepis jest beznadziejny, gdyż często jest wykorzystywany przez drużyny do zmylenia obrońców, np jeden wychodzi specjalnie na spalony obrońcy myślą że jest spalony a zza pleców wybiega napastnik. lub coś w tym stylu :P
jeżeli się myle to sorry, ale człowiek też nie jest nieomylny :)
A co do sprawy z zidane to uważam,że zawodnik tej klasy w takim momencie nie powinien dać się sprowokować... cokolwiek by nie mówił Włoch, tak jak to ujeli 'eksperci' z jedynki (:P) strzelił sobie samobója...

ps: tak wogóle to witam, gdyż jest to mój pierwszy post na forum, licze że będe mógł tutaj bez stresu wypowiedzieć swoje zdanie. :)

Wróć do „Wracając Do Meritum”