Bardzo podoba mi się to co zrobił Klinsmann z reprezentacji. Przedewszystkim ofensywa, a do tego w ostatnim czasie bardzo poprawili gre obronną. Można powiedzieć, że Argentyna i Niemcy grają dość podobną piłke, ofensywną, przyjemną dla oka (kiedyś taka sytuacja była nie do przyjęcie). Ostatnio słyszałem wypowiedz wypowiedz Klinsiego o tym , ze nie ma czegoś takiego jak niemiecki styl gry. Chodzi tu o defensywną gre, strzelenie jednej bramki i bronieniu wyniku do końca. Bardzo dobrze, że stara się on przełamać ten stereotyp bo w chwili obecnej grają naprawde ładną piłke.
Tu musze się zgodzić. Niemcy na pewno nie mają tak mocnej ławki jak Argentyna. Choc z drugiej strony kto spodziewal sie, ze w meczu z Polska takie ozywienie do gry wniesie Odonkor.*_Zaza_* pisze: tej fazie kluczowa role mogą odegrać zmiennicy... I tu jest znaczna przewaga Argentyny. Bo chyba każdy sie ze mną zgodzi że Tevez - Messi czy Aimar to mimo wszystko wiekszej klasy piłkarze niż Borowski - Neuville, Odonkor.
Dla mnie wynik w tym meczu jest sprawa jak najbardziej otwarta. Pokusze sie nawet o stwierdzenie, ze Niemcy wyjda z tej potyczki zwyciesko.
P.S Zaza gratuluje bardzo profesjonajnie zalożonego tematu