Kosciół

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Berik » 29 maja 2006, 20:12

Mam ksiedza w parafii , ktorego bardzo cenie. Uczyl mnie religii w gimnazjum i bardzo go dobrze wspominam. Ma ze 28 lat a naprawde wiedza ogromna. I dobre podejscie do mlodziezy. Jasne czasem sie wkurzyl dosc mocno i sapal o byle co, ale jednak na jego lekcjach ta cala dzicz gimnazjalna potrafila sluchac i dyskutowac jak mlodzi inteligentni ludzie. Sadze, ze takich ksiezy brakuje. Czasem ostrych i wkurzajacych jako osoba, ale zarazem naprawde madrych i wiedzacych czego chce mlodziez.W ogole nie powiem mam spoko duchownych w parafii. Niektorzy ogladaja notorycznie pilke a jeszcze inny gra na gitarze i spotyka sie z mlodzieza popoludniami. NIe wszyscy ksieza sa tacy jacy byc powinni. Po prostu niektorzy myslac , ze robia dobrze robia zle...to jest problem. No i nikt ostro nie reaguje w mediach w sprawach duchownych. A ostra krytyka moglaby duzo zdzialac.
squash pisze:Byłoby to całkiem na ręke, tylko musielibyśmy uznać, że ksiądz to jednostka nieomylna, z góry obdarzona nieograniczoną mądrością, byłoby to wygodne.
Moze nie nieograniczona madroscia, ale ksieza sa postrzegani jako osoby inteligentne i wyksztalcone. Z reguly jak zglosisz sie do ksiedza to da rade i pomoze. Ale sa odchylency i to jest wlasnie problem :?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”