AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 23 lip 2026, 16:07

Tu jest o wiele głębszy problem niż patrząc na sytuację Estipimiania - sprzedajemy, nie sprzedajemy a może jednak sprzedamy (wtedy Aston Villa już będzie miała kogoś innego).

Za każdym razem gdy Cardinale zmienia trenera to przychodzi ktoś kto chce grać zupełnie inną piłkę - Pioli -> Fonseca -> Conceicao -> Allegri -> Amorim. I zawsze się to kończyło tragedią, bo ani jeden trener nie dostał kadry pod swoją taktykę i to co oczekiwano.

Teraz wszystko wskazuje na podobny scenariusz, bo mi to mercato nie wygląda jakby było jakoś zaplanowane. Owszem fajnie, że szybko kupiono istotnych graczy (lub takich co mają być istotnymi) ale nadal są olbrzymie braki w zespole i nic nie jest robione bo uwaga nie są w stanie nikogo sprzedać. Przecież my my w kadrze pozycję, które wymagają kogoś do pierwszego składu i zmiennika. Są pozycje gdzie wymagani są gracze do pierwszego składu a lada moment sierpień za pasem.

I serio nie wiem jak prezentuje się Chukwueze, Musah, Estupinian, Fofana czy inni na treningach. Wiem natomiast, że widziałem ich w dziesiątkach meczy w Milanie i nikt mnie przekona, że oni nagle zaczną grać na poziomie Milanu (takiego jaki chcemy).

Pamiętam jak kiedyś Bakaye Traore był przedstawiany na treningach jako nowy Pogba.

Wróć do „Włochy”