1/4 FINAŁU: Argentyna - Szwajcaria (12.07.2026 3:00)

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 192

1/4 FINAŁU: Argentyna - Szwajcaria (12.07.2026 3:00)

Post autor: Samuraj » 12 lip 2026, 14:26

Leszek pisze:
12 lip 2026, 14:09
Samuraj pisze:
12 lip 2026, 13:28
Ja się w tej sytuacji zgodzę, że Embolo symulował ale żółta kartka w tej sytuacji jest mocno dyskusyjna zważywszy, że nie miało to żadnego podłoża taktycznego ani wymuszenia korzystnej sytuacji dla swojej drużyny.
No to po cholerę odwalał teatr po zetknięciu z powietrzem?

Tu nie ma ani procenta drukowania. Jest wyłącznie nieskończona głupota szwajcarskiego piłkarza. Gdyby to się zdarzyło u rywali Portugalczyków to byś pewnie skwitował że piłkarz sam sobie winien.
Co Ty czy Ilka się czepiliście tych Portugalczyków? i nie wciskaj mi tego jak bym interpretował sytuacje zależnie od drużyny.

Moim zdaniem przepis jest idiotycznie stworzony i jak wspomniałem, karze zawodnika za błąd sędziego.
Magnum pisze:
12 lip 2026, 14:13
Samuraj pisze:
12 lip 2026, 13:49
Symulacja Embolo w środku boiska nie kwalifikowała się do żółtego kartonika zwłaszcza kiedy groziło to wykluczeniem z meczu.
Wg przepisów każda symulacja jest karana żółta kartka. Nie da się legalnie gwizdnąć symulacji ale nie dać żółtej. Więc formalnie rzecz ujmując nie możesz napisać że jakaś symulacja nie kwalifikuje się na kartkę. ;)
I właśnie to powinno być do zmiany. Żółta kartka w takiej sytuacji też powinna być adekwatna do sytuacji. Na dziś wygląda to tak, jakby sędzia karał zawodnika za swój błąd - jak już wspomniałem. Nie zauważył symulki i dał żółtą kartkę nie temu co trzeba i po weryfikacji odwraca sytuacje. Jak wspomniałeś, gdyby nie dał żółtej kartki Paredesowi, to o tej sytuacji w ogóle nikt by nie mówił. To jest DEBILNE. :badziewie:

Moim zdaniem Szwajcaria tu została skrzywdzona, ale przede wszystkim gównianym przepisem który nie został dopracowany.

Tylko jak mówię, znowu na takich sytuacjach korzysta Argentyna i ten "przypadek" też jest ciekawym zjawiskiem...

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”