Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 23 kwie 2026, 22:00
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 01 maja 2026, 10:03

Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 maja 2026, 8:13
Bardzo jestem ciekawa tej sprawy i nawet kminiłam nad tą książką, ale nie byłam pewna czy wniesie coś ponad to, co dostaliśmy w mediach.Zygmunt-1 pisze: ↑01 maja 2026, 10:03Śledztwa Szostaka. Co się stało z Iwoną Wieczorek?
Kiedyś ostrzyłem sobie zęby na książkę o tej historii, ale w ręce wpadł mi ostatnio inny tytuł o tej tematyce. Oczywiście o sprawie Iwony słyszałem, jak pewnie każdy, ale nie zagłębiałem się w to nigdy. W książce opisany przebieg tego feralnego wieczoru i wszystko co działo się później. Są zeznania świadków, opis działania służb, zachowania otoczenia zaginionej. Wątków dużo, a jeszcze więcej zaniedbań podczas całej akcji poszukiwawczej. Książka dość krótka (280 stron), ale jakiś szerszy pogląd na całą sprawę mi dał. Chcę uzupełnić tym nowszym tytułem o tej sprawie, bo te śledztwo Szostaka ma już kilka dobrych lat.

futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 06 maja 2026, 8:49
To ja Ci tylko powiem, że moim zdaniem - a wszystkie książki Małeckiego przeczytałem - ta jest jedną z najsłabszych. Więc powinno być tylko lepiej.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 maja 2026, 10:15
Kochany jesteś, bardzo Ci dziękuję! Dorzuciłam je sobie na półkę w LubimyCzytać i Storytel, żeby na pewno nie zapomnieć.10 pisze: ↑06 maja 2026, 8:49To ja Ci tylko powiem, że moim zdaniem - a wszystkie książki Małeckiego przeczytałem - ta jest jedną z najsłabszych. Więc powinno być tylko lepiej.
Z jego ostatnich książek najlepiej wypada - w moim odczuciu oczywiście - druga część "Zmory". Bardzo dobra jest seria zaczynająca się od "Wiatrołomów" - z walką z uzależnieniami w tle.
Z w miarę świeżych autorów kryminałów (bo Małecki to już stary wyjadacz) zdecydowanie mogę Ci polecić Weronikę Mathię. Zwłaszcza "Szept" i świeżutki "Chłód". Dobrze napisane rzeczy, fajna wrażliwość autorki.
futbolowa
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio