Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 21:08

Corinthians pisze:Zaraz, zaraz. Czy Ty mówisz, że od paru lat Bayern gra wyłącznie (głównie) piłkarzami z Niemiec?
bardziej chodzilo mi o to że wylącznie z ligi niemieckiej,źle to napisałem, ale liczydła nie musisz mi podstawiać :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 21:26

krako_91 pisze:Może Cammoranesi byłby dobrym zakupem, tym bardziej że nie wiadomo czy Juve nie zdegradują

Malo prawdopodobne zreszta Uli powiedzial ze nastepcy Ballacka nie bedzie kupowal i najprawdopodobniej takowym zostanie jeden z zawodnikow z kadry. Prawdpodobnie bedzie nuim Schweinsteiger.

krako_91 pisze:oby jeszcze Lucio nie odszedł bo wtedy to juz dopieor by sie posypał Bayern,jeżeli chce sie stworzyc druzyne nie tylko silną na BundesLige ale na LM to trzeba mocne wzmocnienia szykować, spoza granic Niemiec

Podolski i van Buyten sa na razie najblizej, moze Petrow :?: Zreszta Bayern w ostatnich latach nie byl zbyt aktywny na rynku transferowym a odnosi co roku jakis tam sukces. Zaraz odezwa sie Milanisci i powiedza z Bundesliga to nie Serie A i zadne to trofeum :lol: To sie nazywa syndrom niezdobytego scudetto :lol:

krako_91 pisze:chyba do Milanu , kto wie różnie bywa

:lol: Kim to Milan nie byl juz zainteresowany :lol:

krako_91 pisze:no bo od paru już lat tylko z Niemiec i jakoś to efektów w LM nie daje

2000/2001

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 21:48

Martinho pisze:2000/2001
5rok nie uważasz ,że troche dużo,biorąc pod uwage wielkość tego klubu :idea:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 18 maja 2006, 22:54

Corinthians pisze:Właśnie przeczytałem, że Werder pozyskał za 7 mln € Diego z Porto.
.
moglbym prosic o zrodlo...

gdyz doszly mnie sluchy ze to jeszcze nic pewnego...
Martinho pisze: Prawdpodobnie bedzie nuim Schweinsteiger.
wlasnie, ze nie :P prawdopodobnie bedzie nim Santa Cruz lub Dos Santos, chociaz jak juz dawno pisalem duzo lepszym rozwiazaniem bylby Bastian 8)
krako_91 pisze:
Martinho pisze:2000/2001
5rok nie uważasz ,że troche dużo,biorąc pod uwage wielkość tego klubu :idea:
zgadzam sie w 100% 8) trzeba wysoko mierzyc...

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 19 maja 2006, 7:48

Gomez pisze:
Corinthians pisze:Właśnie przeczytałem, że Werder pozyskał za 7 mln € Diego z Porto.
.
moglbym prosic o zrodlo...
Ja też :P

Co do zastąpienia Ballacka to wg mnie powinien go zastąpić teraz właśnie Dos Santos ;) Nie po to został kupiony do Bayernu żeby nie grać albo grzać ławę tylko po to żeby grał w Bayernie :D

Zobaczymy co z tego wyjdzie... :twisted:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 19 maja 2006, 8:21

pizmak pisze:żeby nie grać albo grzać ławę tylko po to żeby grał w Bayernie
a jeżeli mu nie wyjdą pierwsze występy albo rola jego bedzie za duza i sobie nie poradzi :?: Szczerze Ballack już nie jest dla mnie dobry, jak Beckham poszedł za kasą... a przeciez tyle lat grał w Niemczech :roll:
wogole nie pasuje do koncepcji Chelsea... ale cóż zobaczymy
pizmak pisze:Zobaczymy co z tego wyjdzie...
gratz :idea: :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 maja 2006, 11:30

krako_91 pisze:Szczerze Ballack już nie jest dla mnie dobry, jak Beckham poszedł za kasą... a przeciez tyle lat grał w Niemczech
Pewnie masz rację, że Ballack poszedł za kasą, ale ja go popieram bo ile razy można się cieszyć z mistrzostwa Niemiec, a Premiership jest przecież silniejszą ligą od Bundesligi i będzie to nowym wyzwaniem dla tego piłkarza.

Po słabym mijającym sezonie wg portalu tuttomercatoweb wielce prawdopodobny jest transfer obrońcy AS Romy, Samuela Kuffoura, do Werder Brema.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 maja 2006, 12:54

Gomez pisze: moglbym prosic o zrodlo...
http://www.fcporto-poland.com/index.php ... ll&no=1117
Wiadomo.
Wg tego serwisu transfer jest już przesądzony, tylko jakieś tam formalności trzeba dopełnić ;)

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 19 maja 2006, 14:03

Martwi mnie jedno... Mianowicie, że najwięszke gwaizdy opuszczają Bundeslige: Berbatov, Rosicky (kwestia dni), Ballack, Ze Roberto, Poulsen czy nawet Simunic, który jednak był wyróżniającym się piłkarzem. Mama nadzieje, ze kluby sprowadzą w ich miejsce jakieś znaczące postacie bo niedlugo nie bedzię kogo oglądać w BL. Mimo iż jestem kibicem Bayernu to ich polityka troche mnie bulwersuje, sprowadzają najlepszych piłkarzy Bundesligi osłabiając rywali, a co za tym idzie znacznie obniża się poziom gdy w lidze niemieckiej. Nie ma się co dziwić, że od kilktu lat drużyny naszych zachodnich sąsiadów nie odnoszą sukcesów w europejskich pucharach. Przynajmniej Werder się stara :) Diego to bardzo ciekawy zawodnik, świetny na następce Micoud.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2006, 14:43

Kamilo pisze:Martwi mnie jedno... Mianowicie, że najwięszke gwaizdy opuszczają Bundeslige: Berbatov, Rosicky (kwestia dni), Ballack, Ze Roberto, Poulsen czy nawet Simunic, który jednak był wyróżniającym się piłkarzem. Mama nadzieje, ze kluby sprowadzą w ich miejsce jakieś znaczące postacie bo niedlugo nie bedzię kogo oglądać w BL. Mimo iż jestem kibicem Bayernu to ich polityka troche mnie bulwersuje, sprowadzają najlepszych piłkarzy Bundesligi osłabiając rywali, a co za tym idzie znacznie obniża się poziom gdy w lidze niemieckiej. Nie ma się co dziwić, że od kilktu lat drużyny naszych zachodnich sąsiadów nie odnoszą sukcesów w europejskich pucharach. Przynajmniej Werder się stara :) Diego to bardzo ciekawy zawodnik, świetny na następce Micoud.
Tak, Bundesliga traci ostatnio sporo gwiazd. Wcześniej odszeł Hleb czy Petrov. Jednak Diego czy WOme to ciekawi gracze. Mam jednak nadzieję, że jeszcze będą spktakularne transfery i liga znów się wzmocni.

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 19 maja 2006, 15:31

Ebi pisze:Mam jednak nadzieję, że jeszcze będą spktakularne transfery i liga znów się wzmocni.
Na pewno pomoże w tym nowy, opiewający na większą sumę kontrakt z telewizją...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 maja 2006, 10:53

Diego przeszedl w koncu do Werderu z FC Porto. Wicemistrz Niemiec kupil Brazylijczyka za 6mln euro co jest nowym rekordem klubu. Poprzednim byl transfer Klse z 1FCK za 5mln euro. Diego prawdopodobnie zastapi Micoud ktory po mundialu odchodzi z Werderu. Brema zrobila niezla inwestycje bo Brazylijczyk ma dopiero 21 lat a juz gra na niezlym poziomie i ciagle moze byc lepiej ;)

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 21 maja 2006, 11:28

Tak jak mówiłem za mało jest transferów z poza BL ale teraz mówimy o wszystkich klubach , bardziej polega to na wymienia między klubami jednej ligi ,to obniża poziom... może ktoś mnie zacytować albo podać info : kiedy ostatni raz druzyna niemiecka zdobyła LM albo PUEFA le bardziej interesuje mnie LM :think:

EDIT: Werder :brawo: za transfer
Diego :ok: zawodnik

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 21 maja 2006, 11:37

krako_91 pisze:Tak jak mówiłem za mało jest transferów z poza BL ale teraz mówimy o wszystkich klubach , bardziej polega to na wymienia między klubami jednej ligi ,to obniża poziom... może ktoś mnie zacytować albo podać info : kiedy ostatni raz druzyna niemiecka zdobyła LM albo PUEFA le bardziej interesuje mnie LM :think:

EDIT: Werder :brawo: za transfer
Diego :ok: zawodnik
2001 rok LM dla Bayernu, nie aż tak dawno...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 maja 2006, 11:40

krako_91 pisze:kiedy ostatni raz druzyna niemiecka zdobyła LM albo PUEFA le bardziej interesuje mnie LM

LM 2001 Bayern Monachium
krako_91 pisze:bardziej polega to na wymienia między klubami jednej ligi ,to obniża poziom...

Oby w Polsce tak bylo to bysmy mieli super lige :)

Co do Diego to na pewno jest to transfer z mysla o przyszlosci bo nie sadze zeby od razu w 100% zastapil Micoud ktory byl motorem napedowym zespolu....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”