NBA... - Strona 259

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
1
5%
Toronto Raptors
3
16%
Boston Celtics
4
21%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
26%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
0
Brak głosów
Oklahoma City Thunder
2
11%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
21%
Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 186
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 27 mar 2026, 12:14

FILIPPO828 pisze:
26 mar 2026, 18:11
Obrazek
generator kodu do osadzania obrazów
To mój wczorajszy skład Gameday w Fantasy NBA punktów mogło byc więcej bo nie byłem pewny występu Johnsona i zamiast jego dałem Flagga.
Ale wynik i tak okazały.
Sh00t, sickstick a Wy bawcie się w to?
Ja gram w NBA fantasy, ale na apce ESPN, gdzie normalnie masz draft, wybierasz 12 graczy i grasz z innymi w lidze. Bardzo przydatna sprawa, jeśli przy okazji lubisz też pograć u buków, bo masz statsy każdego gracza i widzisz ich formę 👌

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1095
Kibicuję: Ac Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 27 mar 2026, 16:18

https://www.nba.com/news/kia-mvp-ladder-march-27-2026

ich głowa boli z Wemby'm na pierwsyzm miejscu :rotfl4:

nie teraz, nie w tym sezonie

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6022
Kibicuję: 4rsenal

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 mar 2026, 16:45

No ale faktem jest że jeśli Webmy będzie się rozwijał jeszcze przez 2-3 lata, to może się stać najbardziej dominującym koszykarzem w historii tego sportu. Też uważam że MVP jeszcze nie w tym sezonie, ale od kolejnego nie zdziwie się jak zacznie wygrywać tą nagrodę seryjnie.

BTW wrócę do krytyki limitu meczów podczas wyborów MVP/All-NBA. Jak ktoś wypadnie na 17 spotkań z kontuzją (Cade) to jest poza konkursem (brak Cade w najlepszej piątce sezonu ze względu na tą zasadę jest kuriozalny). Z kolei jak ktoś tak jak Wamby ma nieco słabszy początek sezonu (ale gra!) to nagle nikt o tym nie pamięta i gość jest nr1 w notowaniach MVP. Bez sensu.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 186
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 03 kwie 2026, 16:41

Luka kontuzjowany może wypaść nawet na kilka tygodni (w najgorszym wypadku). Ostatnimi czasy chłopak był w formie życia (38 punktów na mecz w marcu, Lakers z bilansem 14-2, gracz miesiąca), a teraz może nie załapać się na żadne nagrody. I mamy taki problem, że powiedzmy Jokić doznaje lekkiej kontuzji, Wembanyama również, a przez to nie zagrają już do PO i nagle w All-NBA nie będzie Doncicia, Jokicia, Wemby, Cade'a, a przecież widzimy, że grają wybitne sezony. I kto za nich? Tracimy 4 zajebistych graczy, więc mamy najlepszą piątkę w stylu SGA/Brown/Kawhi/Johnson/Duren XD

Może i intencje z zasadą 65 meczów były słuszne, bo load management to rak obecnego NBA, ale przydałoby się to skorygować, bo w czym Jokić grający np 64 mecze jest gorszy od np Durena, który tych meczów zaliczy 65. Już abstrahując od tego, że taki Duren gra zajebisty sezon, jako fan Pistons mogę to potwierdzić, ale to nie ten level i nie byłoby to sprawiedliwe 😎

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2133
Kibicuję: AC Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 kwie 2026, 17:08

Trzeba dodać kryterium minut, ale już mnie irytuje ględzenie że ten limit jest zły. 82 mecze to za dużo, sami zawodnicy to wiedzą, ale z tego nie zejdą bo będzie mniej pieniędzy.
Tyle meczów to i kontuzji więcej to nie grają a chcieliby nagrody a za tym idą też pieniądze. Zamknięte koło a i tak im wiecznie coś nie pasuje.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1149
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 04 kwie 2026, 23:56

Luka i Reaves out na 4-6 tygodni. Lakers mogą przygotować się już do offseason.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 305
Kibicuję: TSW

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 08 kwie 2026, 11:56

Od razu widać różnice po powrocie Curry'ego, totalnie inna drużyna, nawiązująca walkę. Wiadomo, Spurs to jedna z gorszych drużyn obecnie w NBA, Steph dostał ograniczone minuty, rzucił 17 pkt, ale to wystarczyło żeby wygrać, inni też inaczej grają z nim na parkiecie, długo czekałem na tak grających Warriors. Melton i Podziemski klasa, zresztą ten drugi poniżej pewnego poziomu nigdy nie schodzi i jak dla mnie jest drugim najważniejszym Warriorem po Currym, mimo większej ilości pkt Meltona ze Spurs. Zwycięstwo zawsze smakuje, 10 miejsce jest pewne czy się wygrywa, czy się przegrywa, play-offy o awans zapewnione i w zasadzie emocje w sezonie zasadniczym się już skończyły.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4142

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 kwie 2026, 12:20

Precel pisze:
08 kwie 2026, 11:56
Wiadomo, Spurs to jedna z gorszych drużyn obecnie w NBA
To czemu oni są na 2 miejscu w Konf Zachodniej?

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 08 kwie 2026, 12:34

Tfu, nie Spurs tylko Sacramento, zawsze mi się myliły nazwy tych drużyn nie wiedzieć czemu. GSW grali z Sacramento, nie Spurs :P

Jak śmiałbym tak napisać kiedy sam Wembanyama bije na głowę całe GSW :P

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4142

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 kwie 2026, 15:42

No no :)

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 10 kwie 2026, 10:28

LeBron wraca do składu Lakers i od razu rządzi i dzieli jeszcze z synem u boku :D Bezzębnych Warriorsów ciąg dalszy, choć trochę zrozumiałe, wyszli na Lakersów bez Curry'ego, Horforda i Porzingisa, ewidentnie oszczędzają siły na play-offy, więc jakoś ta porażka mnie nie gryzie. Podziemski robił co mógł, zresztą jak zawsze, ale sam meczu nie wygra, to nie jest Steph. GSW skończą z pewnością sezon na tym 10 miejscu i w pierwszym meczu fazy play-off czeka ich spotkanie na wyjeździe z LA Clippers, lub Portland, mogło być gorzej, choć nie jestem taki pewny tego awansu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”