Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 159

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 305
Kibicuję: TSW

Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 23 mar 2026, 21:43

Nils Ole-Book nowym dyrektorem sportowym w Borussii. Sprawował już taką funkcję w Elvesbergu, który w sumie ostatnio wcale sobie tak źle nie radzi, bo mają szansę na awans do Bundesligi. Jako DS zrobił tam naprawdę fajną robotę, a klub biedny, taki trochę Masłowski. Podoba mi się ten ruch i mam nadzieję, że wniesie coś nowego do BVB.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 448

Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 05 kwie 2026, 20:39

No i co młody, BvB jedzie sobie do Stuttgartu, grają tam typowy dla siebie mecz męczarni buły i nagle zmęczony przeciwnik dostaje w ryj, a punkty jadą do Dortmundu.

To jak ta drużyna potrafi rozgrywać mecze na swoich dziwacznych zasadach gdzie balansują po linie nad przepaścią, jest absolutnie fenomenalnym zjawiskiem. Nie wiem, ale uwielbiam BvB pod wodzą Kovača, to jest wyższa szkoła trenerki, najwyższa.

Niko Kovač ma strasznego pech, że w lidze jest walec z Monachium, wiadomo z kim za sterami, bo Borussia mogłaby stoczyć walkę o tytuł w tych czasach Nagelsmannów - Tuchelów, a myślę, że nawet byłby majster.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”