FMy - Strona 321

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 04 kwie 2006, 22:00

Dużo osób co ma pirata ma ten sam problem co ty. Ja mam pirata i patche mi normalnie działają. A jak włanczasz FM-a? Bo ja przez anti-blaxa? Zauważyłem ,że wiele osób co włancza FM-a w inny sposób to nie działa im później FM.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 kwie 2006, 22:06

Karmelinho15 pisze:Dużo osób co ma pirata ma ten sam problem co ty. Ja mam pirata i patche mi normalnie działają. A jak włanczasz FM-a? Bo ja przez anti-blaxa? Zauważyłem ,że wiele osób co włancza FM-a w inny sposób to nie działa im później FM.
Podaj mi linka do tego programu i konfigurację progsa jak mam uruchomić Football Managera na nim.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 kwie 2006, 23:24

Loczek pisze:Podaj mi linka do tego programu i konfigurację progsa jak mam uruchomić Football Managera na nim.
Ja uruchomiłem w sposób przedstawiony poniżej, tylko rób wszystko DOKŁADNIE jak jest napisane. Mam najnowsze patche itp i wszystko działa bez zarzut
Oto sposób na uruchomienie Football Managera 2006!
Sprawdzane na Windows XP Pro SP2:
1. Otóż zaczynamy od ściągnięcia gry na dysk. Najlepszą wersją jest Football.Manager.2006.AlcoholClone dostępny na filelist.org (torrent)
2. Ściągamy najnowsze Deamon Tools >> http://tiny.pl/hs44
3. Instalujemy Deamon Tools (dalej DT), po czym uruchamiamy ponownie komputer.
4. Ustawiamy w DT jeden napęd i włączamy wszystkie sposoby emulacji, zaznaczmy też Automount (w options).
5. Rozpakowujemy Football Managera. Plik ind-fm2006.mds "wkładamy" do Deamona
6. Instalujemy grę. Uruchamiamy ponownie komputer (koniecznie!).
7. DT powinien nam się odpalić sam i załądować obraz gry. Przechodzimy do folderu z grą. Klikamy prawym przyciskiem na pliku fm.exe, przechodzimy na zakłądkę zgodność i ustawiamy zgodność względem "Windows NT 4.0 (Service Pack 5)" (nie ustawimy 98/me, ani 2000 tylko NT!)

Edit (patch 6.0.1):
patch ściągniemy stąd:
http://www.gamershell.com/download_11237.shtml lub http://tiny.pl/qb8g
jeśli potrzebujemy więcej mirrorów to wchodzimy tutaj:
http://www.sigames.com/downloads.php?type=view&id=357
1. Po ściągnięciu patcha (koniecznie do innego katalogu niż Football Manager), dwuklik na owy plik, który powinien się nazywać: fm2006-patch-6.0.1.exe - 90,5 MB (bajtów: 94 953 472)
2. Po naciśnięciu "Setup" Ręcznie wybieramy ścieżkę do pliku fm.exe w naszym folderze football manager.
3. Teraz czeka nas instalacja jezyka polskiego. Należy upewenić się, że na pliku fm.exe jest cały czas tryb zgodności z "Windows NT 4.0 (Service Pack 5)"

Edit: (j.polski):
1.j.polski ściągniemy stąd:
http://rapidshare.de/files/7180974/polish.ltc.html
naciskamy na free,otwiera nam sie 2 strona, czekamy okolo 45sek, pojawia sie plik: Download:Polish.ltc pobieramy go (koniecznie do innego katalogu niż Football Manager)
2. Plik Polish.ltc przenosimy do katalogu Football Managera tj. C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2006\data\languages i tam wklejamy plik Polish.ltc.
3.Należy upewenić się, że na pliku fm.exe jest cały czas tryb zgodności z "Windows NT 4.0 (Service Pack 5)"
4.Możemy cieszyć się z polskiej wersji gry:)

Edit: (patch 6.0.1 Build 70473)
1.patcha pobieramy stąd:
http://downloads.sigames.com/download/411.zip
(koniecznie do innego katalogu niż Football Manager)
2.Rozpakowujemy-->pobrany plik fm.exe zamieniamy na plik fm.exe w katalogu gry tj. C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2006, dajemy na TAK
3.Należy upewenić się, że na pliku fm.exe jest cały czas tryb zgodności z "Windows NT 4.0 (Service Pack 5)"
4. Naciskamy na skrót fm.exe na pulpicie i cieszymy się grą w Football Manager 2006 PL.

Poradnik 1.01 opracował meohaw upgrade do wersji 1.1 FM2006.

PS. Co do cracka, nie pytajcie i nie robcie offtopica, cracka nie ma
Co do pytania czy jest możliwość wypalenia gry na płytę odpowiedz brzmi nie wiem, w instrukcji do Football.Manager.2006.PL.CLONECD jest napisane:

Kod:
INSTALL NOTES:
=========================================

burn @ 4-16x with Alcohol 120% 1.9.5.3105
(use safedisc 2/3)

BURN ORYGINAL!!!

enjoy...
muran
edit:

Nie pamiętam tylko czy te patche ściągałem z podanych powyżej stron czy z jakiś o FM2006. Aha i mam wersję prawie oryginalną :P

Jeszcze jedno:
Gram Villarealem i mam problem z Riquelme bo on gra słabo :cry: a ja liczyłem że będzie ciągnął zespół. Ustawiam go w środku zaraz za Forlanem (system 4-2-3-1), ma włączone opcje ofensywnego pomocnika i jest rozgrywającym. Jak ktoś grał tą druzyną to niech powie jak go ustawiał :rydzyk:

Awatar użytkownika
leisik12
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: leisik12 » 05 kwie 2006, 18:39

ej mozecia mi poradzic jakiegos swietnego napastnika i ofensyfnego pomocnika na prawa strone do wisly, koszt do 500 tys zł!! :P :P

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 05 kwie 2006, 19:31

Loczek ten anti-blax działa jak masz zainstalowanego FM-a przez wirtualne dyski(np. przez alcohola)
Leisik12 Na atak dobry jest Santiago Bianchi, Cristian Bardaro, Gabreil Apetrei Na prawą pomoc no to Błaszczykowski jest przecież. Na prawą to Manuel Salla, Mikhail Afanasiev albo Mokoena.
Lukaz Grałem Villarealem i Riquelme miał za zadanie strzelać z dystnasu, rajdy z piłką miał ustawione na często i przetrzymywanie piłki. Grał jako ofensywny pomocnik ze strzałką na napastnika. Strzelił coś koło 20 bramek. I miał też dość dużo asyst. Grał bardzo dobrze

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 05 kwie 2006, 19:39

ja w LFC mam Giovanni (nie jestem pewny imienia) E. Scorza,Urugwaj,17lat ,kosztowal mnie chyba ok. 100 tys. Ł to może na Polskie zł to 500k ci nie starczy. :? A jak nie to poszukaj w połowie sezonu jakiś z wolnego :P

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 05 kwie 2006, 19:46

leisik12: zalezy na jakim grasz patchu, ja gram na tym 2 i mam u siebie: napastnicy-luciano henrique, kisliy, marek kowal i z wolnego pantelic, mazilu( tego ostatniego to wlasciwie mialem) mam tez brozka i vittiego(ale jego kupilem po 3 sezonie). wszyscy sie bardzo dobrze spisuja. na prawa pomoc polecam- luduena. tez gra dobrze, na 2,3 sezony wystarczy, ale teraz szukam kogos lepszego. aha no tak- BARDZO CI POLECAM RENZO POZZI'EGO. koles wymiata, ale ja go u siebie stawiam jako srodkowy of.pomocik(moze grac tez na prawej stronie, ale podania technika strzal z dystansu i wykanczanie ma na 20!) chce go villarreal i ktos tam jeszcze za jakies 15 mln euro! zreszta polecam wszystkich z mojego skladu( jest kilka postow wczesniej :)) pozdro

Awatar użytkownika
leisik12
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: leisik12 » 05 kwie 2006, 19:47

Karmelinho15 wlasnie sprzedaje bleszczykowskego za 10 mln zł!! Wiec chyba mi sie oplaca!! :P :P
gianbuffon patch mam 6.03

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 05 kwie 2006, 20:05

gianbuffon>>----> jak ci idzie Wisłą? Ile sezonów już grasz? Z 4 chyba? Jakieś sukcesy? Masz jakiś piłkarzy na oku? Ja chwilowo nie moge grać bo mi się FM popsuł coś :( Ale dzisiaj się może uporam. Jak save będzie działać to bede grał dalej Napoli. Jestem już w 2 lidze Włoskiej. Leisik>>-------> no opłaca się bardzo. Dobry interes, nawet bardzo dobry

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 kwie 2006, 20:10

Karmelinho15 pisze:Grałem Villarealem
A jakim grałeś systemem i które miejsca zajmowałeś?

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 05 kwie 2006, 20:16

Jak dobrze pamiętam to grałem chyba 4-1-3-2. Miejsce miałem 5. Składu za bardzo nie pamiętam bo już dawno grałem. Rewolucji wielkiej nie robiłem. Kupiłem chyba Afanasieva, Giode, Alvaro.

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 06 kwie 2006, 14:43

zaczynam grac 4 sezon. sklad podalem kilka postow wczesniej. moim zdanie bardzo dobry, ale z sukcesami cos mi nie idzie( chociaz w rzeczywistosci bylby to cud :) ) dwa razy doszedlem do 1/4 p.uefa (wczesniej 2x 3 miejsce w LM) 3xmistrzostwo, 1xpuchar polski. taktyke i treningi tez mam dobre. dobrze mi idzie tez z kasa: kupuje mlodych, utalentowanych pilkarzy za grosze a sprzedaje ich od 2-5 mln euro, do przodu z transferami jestem jakies 20-30 baniek. w tej chwili mam ok 15 mln na transfery, ale na razie nikogo nie kupuje bo zaden lepszy zawodnik nie chce do mnie przejsc, a tych co by chcieli to mi sie oplaca bo lepszych od tych co mam nie ma :) max placa to 38 tys euro, kiedys przez kilka dni mialem nawet 65 tys(!) ale to dlatego ze sprzedalem kilku mlodych i mialem duzo kasy (finanse-bogato, aktualnie w porzadku) oraz podpislame nowy kontrakt a dalem na najw.kase na pensje, a za to najmniejsza kasa na transfery. stadion mam na 22 tys, ale jest w przebudowie, wiec za niedlugo bedzie ok 32-35 tys.

polecam:
- renzo pozzi (super statsy-najdrozszy w wisle)
-kilsiy(na poczatku wypozyczaj go za duzo kase, ja teraz go wyp. do udinese za 1,2mln)
- gioda (dobry obronca, jeszcze mlody, ale bledow raczej nie popelnia)
- lukasiewicz (na poczatku dobry zmiennik, teraz wygryza powoli klosa)
- ngwenya(super statsy, tylko slaba wytrzymalosc-potrzebny zmiennik- u mnie zienczuk, a teraz ekwueme[dostal paszport-wazne bo mam ok 12 zawodnikow z poza UE] ale szukam lepszych, np ingrao, aissati-ale na razie nie chca przejsc
- freddy guarin 8)
- nengomashe (stawiam go kiedy gram z lepszymi klubami, poniewaz jest prawie nie do prejscia-szkoda ze jest z poza UE. zamiast niego chcialbym tylko mascherano, ale to raczej marzenie, musialbym wygrac chyba p.uefa, zeby podniesc reputacje klubu)
- vitti (kupilem go dopiero teraz, ale w kilku meczach pokazal klase)
- fernadez(dobry bramkarz, super statsy, ale czesto ma kontuzje)
reszta skladu tez bardzo dobra, ale to sa moi kluczowi pilkarze (no moze oprocz kilsiyego bo jest na wypozyczenieu :) )

jeszcze polecam mlodych:
sheriff, baliga, goncerz, bogado, umaru bangura, joceir, nkasa= duzo $ wszyscy razem sa warci-ok 25 mln euro, jesli ustaiwsz: np 3mln po 6 miesiacach-ja tak sprzedaje moich pilkarzy, kasa jest od razu a nie po 6 miesiacach a dostajesz wiecej :twisted:

jak cos to pytaj. pozdro i powodzenia!

Awatar użytkownika
leisik12
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: leisik12 » 06 kwie 2006, 15:39

mam takie pytanie. czy jak jestem managerem wisly po ilus sezonach moge zostac managerm innej druzyna z poza polski np. real madryt?? :P :P
potrzebuje napastnikow do wisly bo tych co pisaliscie wyzej nie ma w wersji 6.0.3

Awatar użytkownika
Jonathan_NJ
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jonathan_NJ » 07 kwie 2006, 18:19

Obecnie gram a raczej zacząłem grać drużyną Palermo. Zarząd przekazał mi budżet transferowy w wysokości 12 mln E i oczekuje bezpiecznej pozycji w lidze. Pieniądze te rozmnożyłem i godnie wydałem by zaspokoić kibiców jak i siebie samego ;) Gram taktyką 4-3-1-2 , z trzema środkowymi pomocnikami , gdzie dwóch pełni rolę skrzydłowycha a także dwoma ofensywnimi bocznymi obrońcami.

Sprowadziłem :

- Rodrigo Palacio - pewnie znany wszystkim znakomity Argentyński snajper, rzeźnik pola karnego. Posiada wspaniałą technikę , drybling i wykończenie akcji , co pozwala mu na zdobywanie wielu bramek. Kupiłem go za 3.9 mln E, mając go w Legii był najlepszym strzelcem , ale i zawodnikiem Orange Extraklasy. To kluczowa postac mojego zespołu.

- Anthony Vanden Borre - Jeśli mam możliwość , tego obrońcę sprowadzam zawsze. Choć jest on raczej typowym środkowym defensorem wystawiam go na prawej stronie , gdzie swoimi świetnym rajdami stwarza wiele sytuacji podbramkowych. Strzela zawzyczaj do pięciu bamek w sezonie po dośrodkowaniach z rzutów rożnych a także zalicza wiele asyst. Jego średnia meczowa to osiem.

- Hugo Almeida - fantastyczny dwudziesto-jedno latek. Dostępny za śmieszne pieniądze (dokładnie 85 tyś.) z Porto B. Ma on statut młodziana w moim klubie jednak daje mu szanse pogrania w meczach z mniej wymagający rywalami. Ma za sobą również występ w rep. swojego kraju.

- Alex - kolejny swietny Brazylijczyk z Internacional. Może grać zarówno na lewej obronie jak i pomocy. Pełni rolę zmiennika Grosso a także Bonanniego. Pokładam w nim spore nadzieje.

- Walter Baseggio - Sprowadziłem go , ponieważ nie mam w składzie typowego środkowego pomocnika. Posiada znakomite atrybuty techniczne , jedak mimo tego gra zwyczaj na siódemkę. Bramki strzela zazwyczj z rzutów wolnych a także z dystansu. Posiada dobre warunki fizczyne , jedank poprawy wymaga jego szybkość.

- Juan Fernando Arango - atrybuty a także gra Wenezuelczyka powalają na ziemię. To mój najdroższy transfer , kótry wynisół ponad 10 mln E. Gra na pozycji środkowego ofensywnego pomocnika , który równie często jak wspomniany wyżej Belg trafia do bramki rywali z tych samych pozycji.

Sprzedałem za to Constantina Codreę , Eugenio Coriniego , Terlizziego , Gonzaleza i Barone . Powód ? Słaba gra, mierne atrybuty i zawyżony stan wieku :P
Poszukują do 3-4 mln E bramkarza , który posiada paszport UE. Poradzcie kogoś.

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 08 kwie 2006, 8:18

Witam! Zacząłem sezon Benficą Lizbona i na start dostałem... 50złK.
Gram na patchu 6.0.3 i na updacie RR 4. Ściągnąłem za 40€K P. Zuka ;) Zostalo mi 10€K i nie wiem co z nimi zrobić... Potrzebuje jakiegoś prawego obrońcy. I jakbyści mogli polecić jakąś taktykę solidną. Z góry dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2006, 13:15 przez davciol, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”