Prima Aprilis

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Prima Aprilis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 kwie 2006, 8:39

Macie jakieś pomysły na kawaly? :wink:
Szkoda, że w tym roku wypada w sobote, bo nauczycielom nie można nic zrobić ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 kwie 2006, 11:06

Wymiatacz nowym modem- to chyba jest prima aprilis. No i Jarzyna rezygnujacy z funkcji moda.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 01 kwie 2006, 12:03

Temat jest tematem, ale tutaj raczej nie mozna nikogo wrobic, bo wszystcy wiedza ze chodzi o Prima Aprilis. :P
Mozna by zrobic jakis glupi kawal komus na forum, ale ja nie mam zadnego pomyslu. :roll:

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 kwie 2006, 12:33

Chyba ,że tutaj zamieszczać pomysły na kawały ,a kawały robić np. kumplom lub rodzinie :) ,ale teraz ja równierz nie mam pomysłu.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 kwie 2006, 15:09

www.fcbayern.prv.pl pisze:Bayern Monachium staje się finansową potęgą! W największy niemiecki klub zainwestował polski multimiliarder o. Tadeusz Rydzyk, znany szerzej jako dyrektor "Radia Maryja" oraz "TV TRWAM". Wygląda na to, że niedługo bawarski klub przerośnie pod względem gospodarczym Chelsea Londyn, której właścicielem jest Rosjanin Roman Abramowicz, magnat naftowy.

Majątek o. Rydzyka jest według ekspertów znacznie większy od tego, który posiada Abramowicz. Polski ksiądz zobowiązał się wpompować w Bayern 150 milionów euro rocznie, z czego 100 milionów ma iść na transfery. Bayern rozwiązał umowę z firmą telekomunikacyjną "T-Com", dotychczasowym sponsorem klubu.

Wiceprezydent Bayernu Karl-Heinz Rummenigge nie ukrywał swojego zadowolenia z podpisaniem umowy sponsorskiej z o. Rydzykiem: "Jesteśmy zachwyceni faktem, że o. Rydzyk włączył się w finansowanie naszego klubu. Wreszcie będziemy mogli nawiązać równorzędną walkę z innymi europejskimi potęgami. Ba, będziemy nawet w stanie przebijać ich oferty bez większych problemów."

Podobnie zdanie do żywej legendy Bayernu ma menedżer klubu Uli Hoeness: "Ojciec dyrektor ma wielką charyzmę, z takim człowiekiem w zarządzie nie da się nie zdobywać trofeów. Tadeusz Rydzyk ma nieoceniony dar przekonywania, który na pewno przyda nam się w pertraktacjach transferowy, a tym samym odciąży moje zmęczone ramiona."

Umowa z o. Rydzykiem została zawarta do 2010 roku. Nowy inwestor Bayernu nie chciał powiedzieć zbyt wiele na temat wkładu w niemiecki klub. Oznajmił tylko, że "od zawsze był kibicem Bayernu i jest szczęśliwy, że będzie mógł przekazać choć małą część swojego majątku na konto tego wspaniałego klubu."

Uli Hoeness poinformował również, że klub postawił sobie za cel sprowadzenie Ronaldinho z FC Barcelony jeszcze w tym roku! "O. Rydzyk jest wielkim fanem talentu Ronaldinho i zapowiedział, że będzie gotów przekazać nam dodatkowo każdą kwotę, żeby tylko sprowadzić tego piłkarza do Monachium"- powiedział Hoeness.

Na mocy umowy na koszulkach Bawarczyków pojawi się reklama "Radia Maryja" i "TV TRWAM". Stadion Allianz-Arena będzie od przyszłego sezonu nazywał się "TRWAM-Arena". O. Rydzyk zapowiedział też, że jeżeli Bayern w najbliższych czterech latach wygra Ligę Mistrzów to przeniesie klub do Torunia, gdzie zbuduje znacznie lepszy stadion od obecnego, który i tak jest najlepszy na świecie.

Możliwe, że teraz w klubie pozostanie Michael Ballack. Kapitan reprezentacji Niemiec wolałby w tej sytuacji nie zmieniać barw klubowych i podpisać nowy kontrakt z Bayernem, gdyż jak sam mówi, jest wiernym słuchaczem Radio Maryja. "O. Rydzyk dzwonił do mnie i przekonał mnie, że warto pozostać w Bayernie do końca kariery. Złożył mi też doskonałą pod względem finansowym propozycję kontraktu. Raczej zostanę w klubie"- oświadczył Ballack.

Jak nieoficjalnie dowiedział się serwis www.bayern.munchen.pl (który ma dostać wielkie dotacje za promowanie ulubionego klubu piłkarskiego O. Rydzyka) obecny szkoleniowiec Felix Magath wraz z Seppo Eichkornem ma pracować z młodzieżą, zaś nowym trenerem zostanie Kazimierz Marcinkiewicz, a jego asystentem od spraw taktycznych Jarosław Kaczyński. Aktualny premier Polski zapytany przez naszego wysłannika o skomentowanie tej wiadomości odpowiedział krótko: "JA, JA, JA!".

Kibice Bayernu również przyjęli wiadomość o zainwestowaniu w klub przez o. Rydzyka z ogromną radością i zobowiązali się przystąpić do "Rodziny Radia Maryja".
Ale jaja :lol: :lol: :lol: Nie chcemy Ojca Dyrektora :lol: :lol: :lol:
[/quote]

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 01 kwie 2006, 17:49

wiadomość z ostatniej chwili: Paweł Janas w wywiadzie na Przeglądu Sportowego stwierdził ze Grzegorz Rasiak jest w zbyt słabej formie by pojechać na mundial i że jego szanse na wyjazd są bliskie zeru.

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 01 kwie 2006, 19:53

fuss22 pisze:Paweł Janas w wywiadzie na Przeglądu Sportowego stwierdził ze Grzegorz Rasiak jest w zbyt słabej formie by pojechać na mundial i że jego szanse na wyjazd są bliskie zeru.

To jest zbyt nieprawdopodobne nawet jak na Prima Aprilis....
Niestety...[/quote]

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 kwie 2006, 19:56

W Krakowie wg Wyborczej ukradli "Erosa spętanego" (kilkanaście ton) Miłtoraja z Runku Gł. Podobno to element kampanii Majchrowskiego na prezydenta miasta :lol:. Rok temu na jednym z serwisów Wisły podali wiadomość o japońskiej technologii. która zostanie wykorzystania do budowy nowej dmuchanej (!) trybuny na stadionie.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 01 kwie 2006, 20:55

Niektórzy jednak zrobili sobie Prima Aprillis. Jarzyna stał się imitacją forumowicza :rotfl4: Piwusa dopadła mania Busha, Chłopaczek zmienił wyznanie i stał się jednodniowym kibicem Juventusu :hardkor: .I to narazie tyle co zauważyłem.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 kwie 2006, 21:01

Kendo pisze:i stał się jednodniowym kibicem Juventusu Hardkor

Nie, z Chlopaczkiem to trochę inaczaj jest. On przez cały rok robi sobie z Was żarty pisząc, że kibicuje Milanowi(Grande Milanowi :!: ), a jeden dzień w roku pisze prawde, że kocha Juve(tak, tych koksiarzy, których ulubioną grą w szatni jest rzut strzykawką albo 'Jaka to używka' :? ).

Coraz mniej mi się Prima Aprillis podoba. To, że Jarzyna dostał Imitację zniosę, należało mu się, to że Juve ma mieć fuzję z Torino i grać z Legią też. Ale, że Grande Milan przegrał ? :evil:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 01 kwie 2006, 22:10

bagg pisze:Ale, że Grande Milan przegrał
To też prima aprillis milan wygral 4:1 po Hattricku Amoroso.A Chłopaczek zaraz sie jeszcze dowiem że Rydzyka popiera :shock: :lol:

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 01 kwie 2006, 22:32

Nirvana Reaktywowana!

Po 12 latach przerwy reaktywował się jeden z najważniejszych zespołów w historii muzyki rockowej.
Grupa reaktywowała się z inicjatywy Courtney Love - wdowy po Kurcie Cobainie, która będzie nową wokalistką Nirvany. Dołączyli do niej dwaj muzycy z oryginalnego składu: perkusista Dave Grohl i basista Kris Novoselic.

Courtney Love tak opowiada o reaktywacji: "Dwa miesiące temu spotkałam Dave'a na koncercie Foo Fighters. Zaczęliśmy rozmawiać i w którymś momencie rzuciłam pomysł reaktywacji Nirvany. Powiedziałam mu, że tyle osób tęskni za tym zespołem, że może warto pójść w ślady Alice In Chains i na przykład zagrać serię koncertów. Z początku Grohl nie chciał nawet słyszeć o tym projekcie, ale kilkanaście dni później zadzwonił do mnie i powiedział, że możemy zagrać kilka prób. Na pierwszej z nich, gdy zaczęliśmy grać instrumentalną wersję "Smells Like Teen Spirit", coś zaiskrzyło między naszą trójką. Po zakończeniu próby Dave i Kris powiedzieli mi, że koniecznie musimy ruszyć w trasę, ze mną jako wokalistką".

Trwają zaawansowane rozmowy w sprawie zorganizowania tournee reaktywowanej Nirvany po Stanach Zjednoczonych, które odbędzie się najprawdopodobniej we wrześniu tego roku.

Nirvana zakończyła działalność w kwietniu 1994 roku, wraz z samobójczą śmiercią jej lidera i wokalisty Kurta Cobaina.

----------------------------------------
http://www.nauka.gildia.pl/archiwum/2006/4_1#znalezisko

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 kwie 2006, 2:57

Najlepszy kawał po 24... Capello opuszcza Juve hehe kurde to nie żart, to ścima, będą o mnie pisać, że skłamałem? w końcu post jest...

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 01 kwie 2007, 11:30

Dzisiaj prima aprilis :)
Zauważyliście jakieś prima aprilisowe żarty w necie ?
Lub macie jakiś pomysł na kawał ? :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 kwie 2007, 11:40

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”