Szkoda, że w tym roku wypada w sobote, bo nauczycielom nie można nic zrobić
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 kwie 2006, 8:39
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 kwie 2006, 11:06
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 01 kwie 2006, 12:03
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 kwie 2006, 12:33
Adi_LFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 kwie 2006, 15:09
Ale jajawww.fcbayern.prv.pl pisze:Bayern Monachium staje się finansową potęgą! W największy niemiecki klub zainwestował polski multimiliarder o. Tadeusz Rydzyk, znany szerzej jako dyrektor "Radia Maryja" oraz "TV TRWAM". Wygląda na to, że niedługo bawarski klub przerośnie pod względem gospodarczym Chelsea Londyn, której właścicielem jest Rosjanin Roman Abramowicz, magnat naftowy.
Majątek o. Rydzyka jest według ekspertów znacznie większy od tego, który posiada Abramowicz. Polski ksiądz zobowiązał się wpompować w Bayern 150 milionów euro rocznie, z czego 100 milionów ma iść na transfery. Bayern rozwiązał umowę z firmą telekomunikacyjną "T-Com", dotychczasowym sponsorem klubu.
Wiceprezydent Bayernu Karl-Heinz Rummenigge nie ukrywał swojego zadowolenia z podpisaniem umowy sponsorskiej z o. Rydzykiem: "Jesteśmy zachwyceni faktem, że o. Rydzyk włączył się w finansowanie naszego klubu. Wreszcie będziemy mogli nawiązać równorzędną walkę z innymi europejskimi potęgami. Ba, będziemy nawet w stanie przebijać ich oferty bez większych problemów."
Podobnie zdanie do żywej legendy Bayernu ma menedżer klubu Uli Hoeness: "Ojciec dyrektor ma wielką charyzmę, z takim człowiekiem w zarządzie nie da się nie zdobywać trofeów. Tadeusz Rydzyk ma nieoceniony dar przekonywania, który na pewno przyda nam się w pertraktacjach transferowy, a tym samym odciąży moje zmęczone ramiona."
Umowa z o. Rydzykiem została zawarta do 2010 roku. Nowy inwestor Bayernu nie chciał powiedzieć zbyt wiele na temat wkładu w niemiecki klub. Oznajmił tylko, że "od zawsze był kibicem Bayernu i jest szczęśliwy, że będzie mógł przekazać choć małą część swojego majątku na konto tego wspaniałego klubu."
Uli Hoeness poinformował również, że klub postawił sobie za cel sprowadzenie Ronaldinho z FC Barcelony jeszcze w tym roku! "O. Rydzyk jest wielkim fanem talentu Ronaldinho i zapowiedział, że będzie gotów przekazać nam dodatkowo każdą kwotę, żeby tylko sprowadzić tego piłkarza do Monachium"- powiedział Hoeness.
Na mocy umowy na koszulkach Bawarczyków pojawi się reklama "Radia Maryja" i "TV TRWAM". Stadion Allianz-Arena będzie od przyszłego sezonu nazywał się "TRWAM-Arena". O. Rydzyk zapowiedział też, że jeżeli Bayern w najbliższych czterech latach wygra Ligę Mistrzów to przeniesie klub do Torunia, gdzie zbuduje znacznie lepszy stadion od obecnego, który i tak jest najlepszy na świecie.
Możliwe, że teraz w klubie pozostanie Michael Ballack. Kapitan reprezentacji Niemiec wolałby w tej sytuacji nie zmieniać barw klubowych i podpisać nowy kontrakt z Bayernem, gdyż jak sam mówi, jest wiernym słuchaczem Radio Maryja. "O. Rydzyk dzwonił do mnie i przekonał mnie, że warto pozostać w Bayernie do końca kariery. Złożył mi też doskonałą pod względem finansowym propozycję kontraktu. Raczej zostanę w klubie"- oświadczył Ballack.
Jak nieoficjalnie dowiedział się serwis www.bayern.munchen.pl (który ma dostać wielkie dotacje za promowanie ulubionego klubu piłkarskiego O. Rydzyka) obecny szkoleniowiec Felix Magath wraz z Seppo Eichkornem ma pracować z młodzieżą, zaś nowym trenerem zostanie Kazimierz Marcinkiewicz, a jego asystentem od spraw taktycznych Jarosław Kaczyński. Aktualny premier Polski zapytany przez naszego wysłannika o skomentowanie tej wiadomości odpowiedział krótko: "JA, JA, JA!".
Kibice Bayernu również przyjęli wiadomość o zainwestowaniu w klub przez o. Rydzyka z ogromną radością i zobowiązali się przystąpić do "Rodziny Radia Maryja".
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 01 kwie 2006, 17:49
fuss22
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 01 kwie 2006, 19:53
fuss22 pisze:Paweł Janas w wywiadzie na Przeglądu Sportowego stwierdził ze Grzegorz Rasiak jest w zbyt słabej formie by pojechać na mundial i że jego szanse na wyjazd są bliskie zeru.
el_loko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 kwie 2006, 19:56
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 01 kwie 2006, 20:55
Kendo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 kwie 2006, 21:01
Kendo pisze:i stał się jednodniowym kibicem Juventusu Hardkor
bagg

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 01 kwie 2006, 22:10
To też prima aprillis milan wygral 4:1 po Hattricku Amoroso.A Chłopaczek zaraz sie jeszcze dowiem że Rydzyka popierabagg pisze:Ale, że Grande Milan przegrał
Kendo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 01 kwie 2006, 22:32
el_loko
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 kwie 2006, 2:57
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 01 kwie 2007, 11:30
Juv
brylancik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio