AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 03 lip 2024, 20:54

Tak się profil zmienił, że kupiono Pulisica, RLC, Okafora, którzy z różnych przyczyn mieli większy fejm niż ich forma pokazywała,czyli dokładnie tak jak z Theo, Tomorim i kilkoma innymi. Ot rozjebał Moncada system. Reijnders się dobrze zapowiadał w słabszym klubie,idealne odzwoerciedlenie transferu Bennacera. No faktycznie zupełnie inna filozofia.
Jeżeli dla Ciebie nie ma różnicy w polityce klubu, który stawia na młode talenty (Theo, Leao, Tonali, Diaz, Kalulu, Thiaw, De Ketelaere), którzy w większości przypadków rozwijali się harmonijne co zaowocowało sukcesem sportowym i finansowym a kupowaniem zawodników w wieku gdy wchodzą w primie gdzie nie są graczami najwyższej klasy i część z nich raczej zawiodła to nie mamy nad czym dyskutować.

Jeżeli chodzi o Milan Futuro to tu akurat olbrzymi plus dla zarządu, że to popchnęli i to jest najlepsze co do tej pory zrobili dla Milanu. Nie nastawiałbym się jednak na jakieś szybkie profity co dobitnie pokazuje przykład Juventusu. No i trzeba też tu trafić z transferami a choćby poprzedni rok i „wzmocnienia” sektora młodzieżowego nie napawają optymizmem.
Co ciekawe Reijnders wśród zagranicznych dziennikarzy zbiera same pochwały i zachwyty za Euro i sposób w jaki gra zno ale jak się kogos od pocz nie lubi to tu nie uświadczysz docenienia.
Nie wiem może dlatego, że jako kibiców Milanu nie obchodzi nas zbytnio jak gra dla Holandii a jak dla Milanu?

Z tego co widzę to gra jako najbardziej ofensywnie usposobiony piłkarz Holandii z pomocy, ma 0 bramek, 0 asyst. Oczywiście nie jest to jakiś całkowity wyznacznik, ale nie wiem skąd ochy achy. Reijnders to dobry piłkarz. Nie neguje tego. I potrafię sobie go wyobrazić jako istotny punkt Milanu walczącego o mistrza. Jeden z dwóch najbardziej udanych transferów tamtego lata, ale mam wrażenie że trochę robię się z niego kimś kim nie jest.

Wróć do „Włochy”