AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » 05 cze 2024, 14:24

ACMike pisze:
05 cze 2024, 14:03
Może o to, że przespaliśmy Motte, bo ktoś się łudził, że mamy jeszcze jakąś przyszłość z Piolim?
Skoro nie chcieli zwalniać Piolego od początku sezonu to skąd pomysł że przespaliśmy? Skąd wiesz, że Motta nie wolał Juve od Milanu nawet gdyby to Milan z nim rozmawiał wcześniej a Juve włączyło się później?
Nikt nie ma złotej kuli tutaj, może od razu rozmawiać z 5 trenerami, i ich zatrudnić, bo za kilka miesięcy się zdarzy że może zwolnimy naszego to żeby ktoś nie podebrał to mamy na rachunku jeszcze 4.
ACMike pisze:
05 cze 2024, 14:03
dlaczego ktokolwiek miałby mówić o prowizorce z ich strony
A jaką prowizorkę odwalono tu? O to mi chodzi. Motta zrobił świetne wyniki z Bologna, gra fajną piłkę ale wciąż nie ma ani tyle doświadczenia ani osiągnięć jak Fonseca jednak jeden jest dobrym wyborem a drugi nieporozumieniem.
Każdy patrzy przez pryzmat Romy a jak poczytasz ogarniętych kibiców Romy to piszą o tym jakie warunki i okoliczności były w jakich Fonseca pracował.

Nie rozumiem tych skrajności. To tylko kwestia osobistych upodobań,spoko, ale ni jak to się nie ma do jakiejkolwiek obiektywnej opinii pracy trenera.

Ja Conte też nie lubię pisałem wielokrotnie że bym go tu nie chciał z ale poza to bym nie wychodził i nigdy bym nie wychwalał zatrudnienia Motty w Juve krytykując Conte w Milanie, cisnąc w zarząd, bo to nie ten kaliber trenerów.
Fonseca nijak ma się do Conte, ale względem Motty jest gościem, który liznął o wiele więcej poważnego futbolu i też ulepił we Francji ładnie grająca drużynę z niczego.

Nie jest Fonseca moją ulubioną opcją, pisałem że wolałbym Conceicao,no ale na tym koniec moich opinii i nie będę tu dodawał otoczki, bo nie ma do czego.

Nie ma co łykać wszystkiego z prasy którą się uważa za mało wiarygodną,ale się wykorzystuje bo piszą coś co pasuje do narracji krytykowania wszystkiego.

Najpierw niech ogłoszą Fonsece a potem się zobaczy co dalej zrobią. 80% rzeczy w gazetach to bzdury stąd wrażenie, że zarząd nie wie co ma robić. No tak,na pewno będą kupować Fonsece piłkarzy, dzięki którym nie będzie grał swojej piłki,bo Zlatan napisał 433 na instagramie. Ma to taki sam sens jak gadanie, że Redbird nie chce inwestować tylko zarobić na klubie wydając na studnie bez dna ponad miliard dolarów i biorąc jeszcze kredyt na stadion. Żeby się Cardinale w dupie nie pojebało od tych przychodów,bo Milan generuje milardy rocznie. A jakimś cudem wydajemy najwięcej we Włoszech, nie pierwszy raz.

Popełniono kilka błędów, ale mamy nowe rozdanie i zobaczymy czy je naprawią, ale to się jeszcze nie wydarzyło więc pisanie w present future o tym dlaczego już zjebali nie robiąc jeszcze żadnego ruchu jest niepotrzebne.

Wróć do „Włochy”