AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6773

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 maja 2024, 19:13

Ok a co powiesz na pełen wywiad z oficjalnej strony AS Romy,udzielony w ,2020 roku?
“I don’t think I’ve ever heard him make an excuse,” says Pallotta. “He doesn’t make excuses when things go wrong or don’t turn out as he might have hoped. He deals with the setbacks and trials and tribulations of coaching Roma with an intellectual maturity that I think is rare in football or in sports in general.

"I look around the world and I’ve seen many coaches who complain to the media and fans that their club didn’t buy them this player or that player or blame injuries when they don’t win. I’ve never heard Paulo do that and we’ve certainly had our share of injuries. The approach he always adopts is instead to ask himself and others, ‘How can we fix this problem?’”

To właśnie zrobił Vitiello tym wpisem, że teraz każdy sobie będzie manipulował jak chciał. Zajebista robota, pogratulować.
Zaraz wypłynie jakieś zdanie sprzed 30 lat żeby tylko promować narrację, że zarząd zatrudnia Fonsece bo on się będzie zgadzał na każdy transfer, serio ktoś widzi żeby to Palotta powiedział?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 19:20

Seba82 możesz mi powiedzieć na podstawie kariery Fonseci czym się klub kierował zatrudniając go (zakładając, że przyjdzie)? Klub, który chce wygrywać i pójść krok do przodu. Strice fakty - sukcesy, punkty na mecz, jakieś istotne osiągnięcia. Cokolwiek.

Bo jeśli klub myśli o wygrywaniu to nie zatrudnia gościa, który:
- ma już kilkanaście lat kariery i niczego nadzwyczajnego nie osiągnął poza przygodą na Ukrainie,
- średnia punktów stosunkowo niska do Piolego czy nawet potencjalnych innych trenerów,
- średnia długość pracy to 1.47 roku w klubie,
- walczymy o niego z Lille (zaorał im końcówkę sezonu) i Marsylią.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 19:40 przez mete, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 maja 2024, 19:22

mete pisze:
22 maja 2024, 18:14

Z jednej strony człowiek się cieszy a z drugiej nie takiego obrotu sprawy po Piolim się spodziewał.
od pioli is on fire do pioli is fired, szybko poszlo ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 19:29

Jako, że nie ma porozumienia z Piolim to będziemy mieli dwóch trenerów na liście płac dopóki nie znajdzie pracy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 maja 2024, 19:56

mete pisze:
22 maja 2024, 19:20
Seba82 możesz mi powiedzieć na podstawie kariery Fonseci czym się klub kierował zatrudniając go (zakładając, że przyjdzie)? Klub, który chce wygrywać i pójść krok do przodu. Strice fakty - sukcesy, punkty na mecz, jakieś istotne osiągnięcia. Cokolwiek
Błagam Cię. Dałeś się nabrać na wyciągnięty z kontekstu i zmanipulowany cytat, więc odwracasz kota ogonem i chcesz argumentów potwierdzających tezę,skoro pierwszy upadł.

Poczytaj artykuł o tym jak Liverpool wybrał nowego trenera(był tam Fonseca(ło matko) i Inzaghi na liście) co piszą w Niemczech o wyborze Bayernu na ławkę trenerską. Jest wiele innych czynników,poza nazwiskiem.

Chcesz żebym Ci wrzucał co sam widziałeś na tt? Obserwujesz ludzi, którzy robili analizy gry Lille,wydatki drużyny względem reszty Ligue 1. Co mam Ci więcej napisać?

Nie jestem fanem tego ruchu,no ale miejmy granicę przyzwoitości. Powodów zapewne jest wiele,po prostu ich nie akceptujesz. Niech będzie, że wymyślony Yes men jest jednym z nich, ale na pewno nie jest jedynym.

I wciaz szukam całości wypowiedzi Vitiello na YouTube przetłumaczonej,nie ma. Jest tylko to jedno zdanie o YES menie...
BTW sam Vitiello (analizując jego wpisy) to bardziej twierdzi, że będzie to Van Bommel, ale to tak na marginesie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 20:10

Czytałem o Liverpoolu. Suma sumarum wzięli gościa,
który zalicza się raczej do nowej miotły wśród trenerów i oprócz podobnego stylu Kloppa osiągnął już coś w karierze.

Fonseca to trener, który raczej na pracę w top klubie nie ma szans. Dlatego między innymi musi iść na pewne ustępstwa i to co mógłby oczekiwać inny trener on nie będzie. Jego cała kariera sugeruje, że to po prostu solidny trener. A my właśnie takiego zwalniamy. Jest tu gdzieś jakiś upgrade?

Jak już pisałem ja mu życzę jak najlepiej i nie będę miał problemu jak za rok będzie ktoś cytował moje posty. Ale nie róbmy sobie jaj, że na podstawie jego kariery to jest jakiś ambitny ruch zarządu pokazujący, że chcemy osiągnąć coś więcej.

W skrócie kluczowe decyzje Cardinale na razie wyglądają tak:
- zamienienie Gazidisia, czyli gościa pracującego X lat a Arsenalu, biorącego udział w budowie marki MLS na portfolio menadżera Elliotta, który nigdy nic sensownego nie jest w stanie powiedzieć poza typowymi dla siebie regułkami,
- zamienienie Maldiniego na scouta,
- zamienienie Massary, mającego już doświadczenie pracy w dużym klubie na Ottavio, który wcześniej pracował jako scout i ma papiery na podpisywanie umów,
- zamienienie Piolego na Fonsece.

Serio ja tu żadnych ambitnych ruchów nie widzę. Warto porównać to z ruchami Elliotta na dzień dobry.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 maja 2024, 20:30

mete pisze:
22 maja 2024, 20:10
Jak już pisałem ja mu życzę jak najlepiej i nie będę miał problemu jak za rok będzie ktoś cytował moje posty
No to po co ta cała nagonka skoro życzysz jak najlepiej?
mete pisze:
W skrócie kluczowe dezycję Cardinale na razie wyglądają tak
Między Bogiem a prawdą to zgodnie z faktami wygląda tak:

Cardinale, który kupił udziały od Elliota zatrudnił gościa Elliota? Serio? Jal myślisz dlaczego Furlani zeznawał przed sądem w ostaniej sprawie o to, że tak naprawdę Elliot kontroluje klub a nie RedBird?
Gazidis skończył Oxford, Furlani Harvardz obaj ten sam kierunek. Obaj mówią podobnie o finansach bo to jest ich branża. Jedyna różnica jest taka, że jednego nie trawisz.

Zresztą żeby było śmieszniej jak ogłaszano Gazidisa to wieszczono tu katastrofę bo w Arsenalu.... Tak szybko ludzie zmieniają zdanie,co nie?

Gazidisa mi szkoda, ale on pracuje obecnie jako Dyrektor w Kanadyjskiej wersji funduszu Elliot, więc to raczej nie przypadek.

Massare chcieli zostawić, Massara sam odmówił i złożył dymisję.

Więc,poza tymi rzeczami reszta się zgadza a jeszcze Fonseca nie został trenerem.

I zabawnie brzmi porównywanie z ruchami Elliota,bo na początku każdy marudził że Maldini nie ma pojęcia o pracy DS i że Massara to żadne nazwisko we Włoszech. Pamiętasz? Zresztą Maldiniemu się obrywało do momentu aż nie został zwolniony.

Więc w zasadzie jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji,tak patrząc z boku.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 maja 2024, 20:37

mete pisze:
Ale nie róbmy sobie jaj, że na podstawie jego kariery to jest jakiś ambitny ruch zarządu pokazujący, że chcemy osiągnąć coś więcej
Nie jest ambitny, ale może się okazać właściwy. Może nie. Tylko, że jakoś kibice Liverpoolu czy Bayernu nie wylewają tyle pomyj na teoretycznie nowego trenera co wylewają kibice Milanu.
W zasadzie od Maldiniego począwszy,do dnia dzisiejszego, każdy członek sztabu/zarządu dostał wiadro pomyj zanim zaczął jeszcze cokolwiek robić.
Naprawdę żenująco to świadczy o nas kibicach.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 maja 2024, 20:58

Jak nie wylewają? To co Bayern za szopki z trenerami robi to też jest cyrk

Liverpool szybko zamknął temat zastępczy Kloppa i zrobił to bardzo sensownie. Za rok pewnie wiedzieć będziemy czy teafil7

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 21:09

Seba82

Gazidis za nim zaczął pracować w Milanie miał doświadczenie z piłki na najwyższym poziomie. Furiani nie miał. Jaką szkołę skończył nie robi różnicy. I tak nie lubię Furianiego co nie zmienia faktu, że nie ma nic co by predysponowało go od razu do takiej roli. A nie lubię go bo jest głównym powodem odejścia Maldiniego i głupie komentarze jego zespołu roboczego a prawda się okazała dla nich brutalna bo z ich perspektywy sezon gorszy niż przed rokiem.

I żeby nie było wątpliwości - do Moncady nie czuję tego co do Furianiego. Po prostu nie rozumie tych miejskich legend z nim związanych i nie widzę niczego nadzwyczajnego w nim na podstawie ostatniego roku.

Maldini zanim zaakceptował rolę pracował rok pod Leonardo gdzie się uczył. Moncada natomiast dostał rolę mimo iż jest scoutem. Maldini jak tylko objął rolę chciał doświadczonego, obeznanego w realiach ligowych DS. Moncada wziął pacynkę.

Massara miał doświadczenie w pracy na wysokim poziomie a D’Ottavio nie.

Tu nie ma nad czym nawet dyskutować. Na kluczowych rolach obsadzono no name co są nikim w wielkiej piłce i to widać po tym sezonie.
No to po co ta cała nagonka skoro życzysz jak najlepiej?
Bo jesteśmy na forum dyskusyjnym i dyskutujemy. Wyrażam swoją opinię, że nie jest to trener na miarę oczekiwań fanów oraz zapowiedzi włodarzy klubu. Nie zmienia to faktu, że kibicuje Milanowi a nie jemu więc będę mu życzył, żeby to był najlepszy okres w jego karierze z pożytkiem dla niego i przede wszystkim dla klubu.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 21:32 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 21:18

Vol'jin pisze:
22 maja 2024, 20:58
Jak nie wylewają? To co Bayern za szopki z trenerami robi to też jest cyrk

Liverpool szybko zamknął temat zastępczy Kloppa i zrobił to bardzo sensownie. Za rok pewnie wiedzieć będziemy czy teafil7
Między tym co robi Liverpool a Milan jest jedna zasadnicza różnica. Liverpool musi zastąpić jednego z najlepszych obecnie trenerów gdzie ktoś kto z miejsca mógłby być upgradem nie istnieje/nie jest dostępny. Milan zastępuje średniego trenera, gdzie było i nadal jest dużo lepszych opcji.

I tak kibice Milanu wyrażają negatywne opinie. Ale tu jest cała wina zarządu i sposobu jaki zarządzali w tym sezonie. Oni mogli i powinni to wsystko szybko ukrócić a ciszą pozwolili eskalować problemowi i koniec końców oberwie rykoszetem niczemu winien nowy trener.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 maja 2024, 21:40

mete pisze:
22 maja 2024, 21:09
A nie lubię go bo jest głównym powodem odejścia Maldiniego
Nie jest. Głównym powodem odejścia Maldiniego jest sam Paolo a raczej jego konflikt z Piolim odnośnie pewnych piłkarzy, których mu sprowadził. Resztę dodaj sobie sam. Myślisz dlaczego media podały, że Maldini chciał się pozbyć Piolego?
Problem polegał na tym, że Cardinale musiał zdecydować finalnie czy zostawić dyrektora, który próbuje wpływać na pracę trenera czy trenera, który coś tam wygrał.
Naprawdę wywiady Piolego, szpile w Maldiniego,sytuacja z CDK, nic się nie klei?
Niestety nie tylko Pioli obrósł w piórka,bo dwóch dobrych sezonach. Powtórki z Gallianiego osobiście bym nie chciał, ale już o tym pisałem. Pisałem też dlaczego rozumiem dlaczego poleciał nie Pioli a Maldini. Może jal sobie poukładasz wszystko to sam zrozumiesz.

Furlani jest od tabelek, więc niech sobie będzie
Zachowuje się trochę inaczej niż Gazidis, potrafi polecieć do fanów i skakać z radości bo jal sam powiedział jest kibicem Milanu od dziecka. Mi on t nie wadzi,bo zajmuje się tym co Gazidis. Wredny krawaciarz, który dysponuje budżetem ot tyle.
Jest mniej powściągliwy niż Ivan, ale on tak naprawdę jest tu bez znaczenia chłopie.
mete pisze:
prawda się okazała dla nich brutalna bo z ich perspektywy sezon gorszy niż przed rokiem
Oczywiście, że gorszy, ale trzeba tu dodać Piolego do równania a z oceną Reijndersow i innych transferów poczekać aż nowy trener przyjdzie i być może ich użyje inaczej. Na papierze może być ten sam system,ale w sposobie gry i zadaniach może być tal że niektórzy będą wyglądać inaczej. Dlatego uważam krytykę okienka za przedwczesna trochę,bo Pioli że swoim wymysłem taktycznych zakrzywił obraz. 100% kibiców się zgadza z tym a słowa Pulisica poniekąd to potwierdzają.
mete pisze:
Na kluczowych rolach obsadzono no name co są nikim w wielkiej piłce i to widać po tym sezonie.
Tu się właśnie nie do końca zgadzam. Tak jak wyżej. Pioli wywrócił do góry nogami przygotowania do sezonu, gdzie trenował 433, potem kombinował z bocznymi obrońcami w pomocy,potem wrócił do 4231 ale tylko na papierze,bo wciąż obrona miała inaczej grać niż grali u niego od kiedy przyszedł. Tu cały skład zaliczył bardzo słaby sezon, nawet Ci co stsnowili jedną z lepszych defensyw w lidze. Lekkomyślne jest więc zrzucanie całej winy na zarząd.

I nie, że ich wina bo mogli go zwolnić. Wygodnie się pisze sprzed klawiatury. Ja osobiście też bym Piolego w tamtym czasie nie zwolnił,bo jeden gorszy sezon mógł się przytrafić ale tendencja (top3) była zachowana a sami pamiętamy różne dziwne okoliczności w LM. Gdyby wiedzieli że mu się tak taktycznie popierdoli w główce to fakt, powinni go wywieźć taczką, no ale aż takiej tragedii to się nikt nie spodziewał.
Najśmieszniejsze jest to, że każdy widzi regres całej kadry a mimo to #2 miejsce w lidze. LM i EL boli,no i to pewnie był kamień milowy,ale już nie mówmy że było milion argumentów do zwolnienia go przed sezonem, bo tak obiektywnie to w grze dramat się zaczął w tym. Rywale też inaczej grali w tym sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 21:51

Cardinale powiedział Maldiniemu, że nie dogaduje się z Furianim. Sorry, ale ja bardziej wierzę Maldiniemu.

Dyskusja trochę zmierza do nikąd bo schodzimy na Piolego i jego wybory. Więc w skrócie:

Moncada, Furiani i D’Ottavio to no name w świecie futbolu. To nie jest żadna obraza w ich kierunku. To po prostu fakt. Gdybyś rok temu zapytał nawet średnio ogarniętego kibica nie wiedzieli by kim są. I po prostu w tym sezonie udowodnili to, że mają blade pojęcie o zarządzaniu takim klubem jak Milan. I to doprowadziło do kilku rzeczy, które nie powinny się wydarzyć i nie mówię tu tylko o tym co stało się na boisku.

Jeżeli chodzi o Fonsece to nie byłbym w stanie lepiej wyrazić niż tym X:

Więc na koniec reasumując - mam nadzieję, że mu się uda, że osiągnie minimum to co Pioli, ale nie oszukujmy się, że to jakiś pokaz ambicji zarządu i jego zatrudnienie ma solidne podstawy w historii jego pracy. Miejmy nadzieję, że tak jak rok temu był Maldini, teraz jest Pioli to za rok nie będzie Fonseca.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 maja 2024, 22:04

A ja dalej np nie wiem kto za co z tej trójki odpowiada. Kto negocjuje itd. Raz Furlani raz Moncada. Ibra na doczepkę

Tu też brak przejrzystości. Przy Ivanie i Maldinim widać było kto i co może. Szorstka to "przyjaźń" była bo i Ivan potrafił za plecami działać. Rangnick czy Superliga

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 22:17

http://giallorossiyorkshire.com/feature ... big-games/

Roma Fonseci kontra bezpośredni rywale. To jest przerażające. Dodaj do tego masę kontuzji i wychodzą nam problemy Milanu z … obecnego sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”