Przez pierwsze pól sezonu gość marnował setki na potęgę. Strasznie mnie irytował, ale druga połowa już wyglądała lepiej. Być może nie robi liczb, ale, mi osobiscie, imponuje jego opanowanie jak ma piłkę przy nodze, potrafi minąć rywali, podać, gorzej jest z wykończeniem, ale to na pewno dużo lepszy zawodnik od takiego musaha czy RLC, nie mówiac już o jakichś pobegach.Conrado pisze: ↑19 maja 2024, 0:19
Podobnie jest z Reijndersem.Owszem,to niezły piłkarz,ma fajny balans z piłką przy nodze,fajnie ją prowadzi,potrafi uwolnić się od przeciwnika zwodem,założyć siatkę e w pełnym biegu,ale to się w ogóle nie przekłada na liczby.Przed sezonem chyba każdy z nas oglądał jego kompilacje i uwagę zwracały celne i soczyste strzały z dystansu.W obecnym sezonie kompletnie nie było tego widać.Jeśli będzie miał obok siebie kogoś z wyższej półki to może to wyglądać lepiej,ale na lidera się raczej nie nadaje.
Gorzej jest z Bennacerem, bo przez ostatnie sezony był taką ostoją, walczył, ale po kontuzjach widać, że ta piłka często mu nie siedzi, odskakuje, ma problemy z podaniami, być może po wakacjach wróci do formy, a być może będzie już takim średniakiem.
Pulisic na pewno największy plus, raz że liczby, a dwa jego zaangażowanie, w każdym meczu biega, haruje, czy to 10 czy 80min, w przeciwieństwie do takiego Leao, któremu 2 razy coś nie wyjdzie i człapie obrażony.
Okafor, RLC, jovic jak dla mnie koniec końcem niewypały. Z Chukwueze ciężko stwierdzić, bo mało grał, jak grał to przeważnie dawał fajny impuls, ale Pulisica na pewno bym za niego nie posadził.
Obrona, właściwie poza Theo powinna cała pójść do wywalenia. Dramat niebywały. Tak naprawdę, to tutaj 3/4 pozycji w zespole do zastąpienia.
Ten Terraciano to mnie trochę śmieszył, pokazywał się bardzo często do gry, ale grał tak elektrycznie, straszny chaos, że nie wiem czy to że szuka piłki to jego zaleta czy wada...