FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 68

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 18 lut 2006, 14:12

Tobik33 pisze:Samuel Eto'o trzeci raz z rzędu najlepszym zawodnikiem Afryki wyrównał rekord słynnego Abediego Pele, a ma dopiero 24 lata (no prawie 25 w marcu skończy :P) więc jeszcze pare tych nagród zgarnie :). Cóż należała mu się ta nagroda za wszystkie bramki jakie strzelił dla Barcelony i reprezentacji Kamerunu. Byłbym zaskoczony jak by wygrał Drogba. W końcu Eto'o jest 3 najlepszym piłkarzem świata a nie Drogba...
Drogba był bardzo blisko. Zabrakło mu 2 głosów. Można sie spierać komu należała się ta nagroda. Niektórzy mówią, że ten tytuł należał się Didierowi dlatego, że Chelsea pokonała Barcę w LM i WKS ograło Kamerun 2 razy. Moim zdaniem trochę dziwne argumenty. Co ciekawe tę nagrodę miał wręczyć Jose Murinho, ale nie doleciał. Może wcześniej dowiedział się, że to nie Drogba otrzymał to wyróżnienie? :P Sumując to jednak Eto'o należała się ta nagroda.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lut 2006, 14:18

Premo pisze: Zabrakło mu 2 głosów.
No widzisz :P wydaje się że to tylko 2 głosy a właśnie przez ich brak to Eto wygrał ten plebiscyt bo ta nagorda należała mu się bardziej niż Drogbie.

Eto jest lepszy praktycznie pod każdym względem, ktoś gdzieś napisał że nie umie sobie wypracować sytuacji strzeleckiej :? Wydaje mi się że prędzej Didier ma z tym problemy :]

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 18 lut 2006, 14:45

Premo pisze:Drogba był bardzo blisko.
Był blisko ale też jakże daleko... :P
Premo pisze:Zabrakło mu 2 głosów.
Zabrakło mu głosów Mourinho i Abramovica
Premo pisze:Można sie spierać komu należała się ta nagroda. Niektórzy mówią, że ten tytuł należał się Didierowi dlatego, że Chelsea pokonała Barcę w LM i WKS ograło Kamerun 2 razy.
Drogba jest dobry powiem nawet bardzo dobry na realia Afrykańskiej piłki, jednak w europie są dziesiątki lepszych napastników od niego. Drogba podobno jest rasowym snajperem a bramki strzela żadko. Eto'o jest znacznie lepszy co udowodnił w PNA zdobywając 5 bramek i gdyby trafił rzut karny to był by bezprzecznie najlepszy, a słowa Drogby który mówi że jest lepszy bo Chelsea pokonała Barcelone w tamtym sezonie nic nie znaczą.
Premo pisze:Co ciekawe tę nagrodę miał wręczyć Jose Murinho, ale nie doleciał.
No właśnie Mourinho zapomniał na niego zagłosować i przegrał... ;P

A co do dzisiejszego meczu jestem ciekaw czy Messi zagra w pierwszej 11 z jeden strony chciałbym aby zagrał bo jestem jakoś uczulony na Ezquerro co go widze to przypomina mi przecietniaka któremu wyjdzie jeden mecz na 10. Jeżeli zagra Larsson za Messiego bede zadowolony. Messiego trzeba szlifować na Chelsea :P Środa 20.45....

Visca el Barca

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2006, 15:35

Tobik33 pisze:A co do dzisiejszego meczu jestem ciekaw czy Messi zagra w pierwszej 11
Miał lekki uraz więc pewnie nie zagra od pierwszych minut a zresztą tak właśnie powinno być, że wchodzi z ławki nawet jak jest zdrowy. Niech wejdzie na ostatnie 15-20 minut i wystarczy.
Tobik33 pisze:jestem jakoś uczulony na Ezquerro co go widze to przypomina mi przecietniaka któremu wyjdzie jeden mecz na 10.
Z Valencią zagrał całkiem nieźle jak na rezerwowego. W drugiej połowie trochę zgasł. Kondycja może za słaba bo mało gra w zasadzie.
Tobik33 pisze:Jeżeli zagra Larsson za Messiego bede zadowolony.
Lepiej nie bo Eto'o znowu będzie musiał na skrzydle grać. Miejsce Kameruńczyka jest na szpicy.
Tobik33 pisze:Messiego trzeba szlifować na Chelsea
Tak swoją drogą to ciekawe ile czasu zagra. Nie jestem pewien nawet czy wyjdzie w pierwszym składzie. Jak dla mnie to mógłby wyjść w podstawowej '11' i pograć do 60 minuty mniej więcej a później na boisko Giuly i niech szarpie
:wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 18 lut 2006, 15:47

Niggaz pisze:Jak dla mnie to mógłby wyjść w podstawowej '11' i pograć do 60 minuty mniej więcej a później na boisko Giuly i niech szarpie

Ja bym wolał właśnie na odwrót... Giuly tak do 70min, a Messi, który nie jest w pełni sił po drobnej kontuzji powinien wystąpić około 20min. Ale decyzja należy do Ryjka.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lut 2006, 16:00

Niggaz pisze:Lepiej nie bo Eto'o znowu będzie musiał na skrzydle grać. Miejsce Kameruńczyka jest na szpicy.
Konieczności nie ma żeby grał na skrzydle, ale jeżeli bym musiał to napewno by sobie lepiej poradził niż Larsson. Eto pokazał w Kamerunie że nie tylko " na szpicy " dobrze się czuje. W reprezentacji brał sie troche za rozgrywanie, wolne i dobrze mu to wychodziło. Ale szpica to jednak jego miejsce :P Ciekawe jak by sobie radził w innym klubie :think: ale narazie raczej się nigdzie nie wybiera. Chociaż Chelsea uważa że to ich główny cel transferowy - wątpie aby się udał.

Ja dziś coś czuje że Roni zagra wielki mecz :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2006, 16:11

Łukasz[ACM] pisze:Konieczności nie ma żeby grał na skrzydle, ale jeżeli bym musiał to napewno by sobie lepiej poradził niż Larsson. Eto pokazał w Kamerunie że nie tylko " na szpicy " dobrze się czuje. W reprezentacji brał sie troche za rozgrywanie, wolne i dobrze mu to wychodziło.
Ja doskonale o tym wiem, że radzi sobie i na skrzydle bo grywał tak już nie raz w tym sezonie i w ubiegłym też trochę, ale mimo wszystko niech gra na szpicy i strzela bramki. Jeżeli zajdzie taka konieczność to może iść na skrzydło, ale nie ma po co.
Łukasz[ACM] pisze:ale narazie raczej się nigdzie nie wybiera. Chociaż Chelsea uważa że to ich główny cel transferowy - wątpie aby się udał.
Xaviego i Deco też już chcieli kupić. No i Dinho oczywiście. Tak naprawdę to dobrze wiedzą, że nie kupią nikogo tak jak Barca nie kupi Lamparda a i takie ploty były. To wszystko gierki psychologiczne.
Łukasz[ACM] pisze:Ja dziś coś czuje że Roni zagra wielki mecz
Ja czuję dokładnie to samo. Nie grał od dawna i pewnie już się nie może doczekać. Na pewno nie przejdzie obok meczu. Oby tylko mu wychodziło wszystko :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 18 lut 2006, 16:34

Niggaz pisze:Miał lekki uraz więc pewnie nie zagra od pierwszych minut a zresztą tak właśnie powinno być, że wchodzi z ławki nawet jak jest zdrowy.
Nie dokońca się z Tobą zgadzam Messi już jest wielką gwiazdą która świeci pełnym blaskiem. W prawie każdym meczu co gra jest wyruszniającą się postacją. Czy taki piłkarz może siedzieć na ławce ? Inaczej bym to powiedział niech grają na przemian Giuly z Messim...
Niggaz pisze:Z Valencią zagrał całkiem nieźle jak na rezerwowego. W drugiej połowie trochę zgasł. Kondycja może za słaba bo mało gra w zasadzie.
Jeżeli będziemy na to patrzeć że piłkarz rezerwowy ma słabą kondycję to po co nam taki piłkarz, który wchodzi i nie może wytrzymać 70 minut meczu ? Nieźle ? jak by zagrał nieźle to strzelił by bramkę, albo zaliczył asystę. Coś próbował kombionować na lewej flance ale mu to nie wychodzi to zwykły przeciętniak tak samo jak Maxi, jednak Maxiego jeszcze można zostawić jest młody może coś z niego będzie Ezquerro po tym sezonie out..
Niggaz pisze:Lepiej nie bo Eto'o znowu będzie musiał na skrzydle grać. Miejsce Kameruńczyka jest na szpicy.
Pamiętaj że w ataku piłkarze zamieniają się pozycjami i Eto'o nie grał by cały czas na skrzydle Larsson też potrafi grać na skrzydłach...(gorzej napewno od E2 czy R10 ale napewno lepiej niż Bask Ezquerro obecnie :()

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2006, 16:45

Tobik33 pisze:Nie dokońca się z Tobą zgadzam Messi już jest wielką gwiazdą która świeci pełnym blaskiem.
Przez 60 minut max. a później umiera na boisku.
Tobik33 pisze:Czy taki piłkarz może siedzieć na ławce ?
Może? Nie. On musi siedzieć na ławce. Nie może grać w każdym meczu to już całkiem pewne. Wystarczy mu 60 minut w co drugim meczu. Nie więcej. Niech się zmienia z Ludo, który przecież też jest dobrym zawodnikiem. Zerknij ile lat ma Leo i jak się wypowiadał na temat swojej przyszłości. Pewnym punktem pierwszego składu niech będzie za kilka sezonów. Umiejętności mu nie brakuje. Teraz już tylko trzeba popracować nad kondycją.
Tobik33 pisze:jak by zagrał nieźle to strzelił by bramkę, albo zaliczył asystę.
Ale kozaczysz Tobik33. Straszliwie. Próbujesz coś zapodawać tylko nie wiem po co. Ośmieszaj się jak mnie nie ma na forum.

Zresztą wypomnę Ci to hasło (pogrubiłem je) choćby po dzisiejszym meczu. Jeżeli według Ciebie trzeba zaliczyć bramkę albo asystę, aby mecz można było uznać jako dobry to nie mam więcej pytań. Być może oczekiwałeś bo Santim wielkiej gry. Jeżeli tak to Twój błąd. Zarząd ściągnął go jako zapchajdziurę w ofensywie bo jest uniwersalny i ograny.
Tobik33 pisze:Pamiętaj że w ataku piłkarze zamieniają się pozycjami i Eto'o nie grał by cały czas na skrzydle Larsson też potrafi grać na skrzydłach...
To chyba wie każdy kto ogląda mecze Barcy. Rotacja w ofensywie jest praktycznie nieustająca, ale Henka radzi sobie słabo na skrzydle. To typowy egzekutor.

A to zostawiłem sobie na koniec :arrow:
Tobik33 pisze:to po co nam taki piłkarz, który wchodzi i nie może wytrzymać 70 minut meczu ?
Fuera Messi w takim razie.

Ja rozumiem, że można się podniecać grą Argentyńczyka, ale jak oglądacie (o ile oglądacie) spotkania to zauważcie różnicę w jego grze wraz z kolejnymi minutami. Jeżeli gra od początku to pod koniec meczu wyraźnie nie ma już sił. Mniej biega. Więcej traci. Gorzej podaje. To normalne w jego przypadku, ale niektórzy nie widzą tego albo nie chcą widzieć.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 18 lut 2006, 17:02

Niggaz pisze:Przez 60 minut max. a później umiera na boisku.
R.I.P
Niggaz pisze:Może? Nie. On musi siedzieć na ławce. Nie może grać w każdym meczu to już całkiem pewne. Wystarczy mu 60 minut w co drugim meczu. Nie więcej. Niech się zmienia z Ludo, który przecież też jest dobrym zawodnikiem.
60 minut w co drugim meczu ? nie lepiej po 30 w 2 meczach :P
Niggaz pisze:Zerknij ile lat ma Leo
Leo Messi ma lat 18 leci 19 :P
Niggaz pisze:Ale kozaczysz Tobik33.
Ktoś musi :P
Od napastników wymaga się strzelania bramek, może się tak zdarzyć że zagra znakomity mecz nie strzelając bramek albo nie asystując. Jednak Ezquerro to nie Ronaldinho...
Tobik33 pisze:Fuera Messi w takim razie.
Messi ma 19 lat i może mieć jeszcze braki kondycyjne jednak ma ich znacznie mniej niż doświadczony już Ezquerro który jest w najlepszym wieku swojej kariery...
Niggaz pisze:Ja rozumiem, że można się podniecać grą Argentyńczyka, ale jak oglądacie (o ile oglądacie)
Nie chce się chwalić ale oglądałem prawie wszyskie mecze oprócz meczów z Zamorą i Zaragozzą na wyjeździe :P
Niggaz pisze:Jeżeli gra od początku to pod koniec meczu wyraźnie nie ma już sił. Mniej biega. Więcej traci. Gorzej podaje. To normalne w jego przypadku, ale niektórzy nie widzą tego albo nie chcą widzieć.
Napewno masz racje w tym wypadku jednak on już jest Crackiem i wymaga się od niego gry w każdym meczu. Teraz tylko od Ryjka zależy czy będzie go wystawiał czy nie. Można śmiało powiedzieć że Messiego kariera jest w rękach Rijkaarda
Ostatnio zmieniony 18 lut 2006, 23:00 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lut 2006, 17:41

Tobik33 pisze:
Niggaz pisze:Może? Nie. On musi siedzieć na ławce. Nie może grać w każdym meczu to już całkiem pewne. Wystarczy mu 60 minut w co drugim meczu. Nie więcej. Niech się zmienia z Ludo, który przecież też jest dobrym zawodnikiem.
60 minut w co drugim meczu ? nie lepiej po 30 w 2 meczach :P
Wg mnie powinien grac 60 i 30 min na zmiane z Ludo. Nie chcecie chyba miec drugiego Raula ktory w najlepszym wieku jest cieniem siebie samego sprzed paru sezonow
Tobik33 pisze:
Niggaz pisze:Ja rozumiem, że można się podniecać grą Argentyńczyka, ale jak oglądacie (o ile oglądacie)
Nie chce się chwalić ale oglądałem prawie wszyskie mecze oprócz meczów z Zamorą i Zaragozzą na wyjeździe :P
[
Nie pisz tylko ze ogladasz mecze na necie gdzie obraz jest wielkosci paczki od zapalek, pilkarze skacza juz nie wpominajac o jakosci obrazu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2006, 20:09

Tobik33 pisze:Napewno masz racje w tym wypadku jednak on już jest Crackiem i wymaga się od niego gry w każdym meczu.
Gówno prawda. Nie obchodzi mnie, że ludzie traktują go jak nowego cracka. Jego czas dopiero nadejdzie. Jestem przekonany, że włodarze klubu z Ryjkiem na czele też o tym wiedzą i ważniejsze będzie dla nich dobro zawodnika i jego przyszłość w klubie niż zachcianki kibiców. Zresztą wielu kibiców rozumie, że Messi nie będzie grał w każdym meczu.
Tobik33 pisze:Można śmiało powiedzieć że Messiego kariera jest w ręcach Rijkaarda
W ręcach :shock: :lol:
Miejmy nadzieję, że Mister dobrze go poprowadzi nie zajeżdzając kondycyjnie w pierwszym sezonie.
Tobik33 pisze:nie lepiej po 30 w 2 meczach
Może być i tak. Te moje propozycje to nic stałego. Ogólnie chodzi mi o to, aby nie grał za dużo. Jak jest potrzebny to niech gra, ale nie zawsze. Giuly w ubiegłym sezonie grał bardzo dobrze i w tym też nie zawodzi. Gdyby nie Messi to nikt by szczególnie na Ludo nie narzekał i chcielibyśmy, aby grał. Jemu póki co bardziej należy się gra niż Messiemu.

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 18 lut 2006, 22:55

No to Barca:) moja kochana znowu wraca na swoje miejsce i wygrywa 3:0 z Betisem Sevilla. Mowcie co chcecie ale J.A Meli to w porządku gość i buziak dla niego:*:*

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 18 lut 2006, 23:34

limansky pisze:
Krzycho15 pisze:Myśle,że Barca rozgromi Betis 4-0

Niepoprawny optymista...
Chyba jednak prorok :P

Do końca meczu niecały kwadrans, a Barcelona prowadzi 4:1. Niesamowitym pechowcem w szeregach Betisu jest Melli, który strzelił dwa samobóje :shock: Oprócz tego bramki dołożyli Larsson i Ronaldinho. W sumie zwycięstwa Katalończyków się spodziewałem, choć mialem cichą nadzieję, że Betis zagra w końcu wielkie spotkanie, a Joaquin poprowadzi drużynę do...remisu choćby :roll: Wprawdzie gola strzelił, ale niewiele on daje przy takim wyniku. Cóż, wypada liczyć na potknięcia Barcy w następnych kolejkach! :]

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 19 lut 2006, 0:06

5:1
Barca wreszcie zagrała dobrze, choć w obronie kicha :/
Betis miał dość dużo okazji i gdyby nie Valdes (zrehabilitował się za Valencię) to mogło być dużo gorzej....
Dawać CHeslea 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”