Keita will rejoin the group today.
Alisson is fine having recovered from an abdominal issue.
Jota and Kelleher will be a 'few more weeks'.
Oxlade-Chamberlain is not good due to a 'serious' hamstring injury.
Jones will be up to a month.
Konate will be out for a while.
Tsimikas back on pitch, could train fully next week.
Jestem naprawdę zawiedziony brakiem wzmocnienia pomocy, a tyle się o tym mówiło jeszcze przed zakończeniem sezonu. Na dobrą sprawę jedyna rzecz, która nas wstrzymała w zeszłym sezonie czy nawet wcześniej. Ja wiem, że klub się uparł najpierw na Tchou-Tchou czy jak on tam, ale z Realem nie ma co walczyć a teraz (jeżeli wierzyć przekazom reżimowym) na Bellinghama, ale nikt nie da nam pewności, że jest po co czekać ze wzmocnieniami. City pozbyło się kilku doświadczonych w bojach zawodników i musi zintegrować nowych - to jest idealny moment, żeby być trochę proaktywnym i coś zrobić.
Nunez, patrząc na kwotę, to zdecydowanie znaczący ruch, ale zrobiliśmy go, bo tak naprawdę zostaliśmy przymuszeni przez odejście Mane. Henderson powoli zalicza regres, tj. wciąż jest przydatny, ale zdecydowanie dałoby się wrzucić kogoś kto dzieliłby z nim minuty. Kontuzja Thiago czy Fabinho (a to się wydarzy jak zawsze) i mamy problem i po raz kolejny będzie ratował nas 50-letni Milner. A to w skrócie, bo IMO naszą pomoc dałoby się na kilku płaszczyznach trochę wzmocnić.
I rozumiem, że w sytuacji jaką mamy (tzn. dobre wyniki punktowe czy pucharowe) nie ma co narzekać, ale niestety każde możliwe usprawnienie się liczy.