Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Sergek » 14 cze 2022, 0:23

Jakby ktoś się zastanawiał nad sytuacją Mane:
Mane is 30, and even if he retains a remarkable fitness, there is no doubt he will decline over the coming years of any new contract he signs.

Which makes that a huge contract for him personally, the biggest he will sign in his football career. Looking at the numbers, Mane was asking for close to £400,000 a week for a four-year deal to stay with Liverpool. That would work out at a total, including bonuses, of around £83m. A staggering amount, but similar to the likes of Kevin De Bruyne, David De Gea and Cristiano Ronaldo in the Premier League.
Do żadnych sensownych rozmów chyba nawet nie doszło, a później nie było kiedy, bo dogadał się z Bayernem chwilę przed finałem LM. Niemcy nie dostali specjalnie wygórowanej wyceny (punkt wyjścia to ok. 43 mln funtów), więc bonusy o których pisałem wcześniej to komedia. Nie ma co winić klubu ani nie ma co winić zawodnika. On może jak najbardziej o to prosić, a klub jak najbardziej ma argumenty by na to nie iść. Bayern wleciał z 360k. Mam chociaż nadzieję, że dogadają się z Salahem, aczkolwiek myślę, że po prostu odejdzie za darmo za jeden sezon.

Oczywiście przy założeniu, że to co mówi Maddock to prawda. Raczej wiarygodny. Z drugiej strony (chyba) delikatnie mi się to nie łączy, bo wcześniej była narracja, że Sadio nawet nie chciał rozmawiać z klubem i po prostu chciał odejść. W związku z tym ciężko byłoby mówić o postawieniu jakichkolwiek żądań.

Dzisiaj powinno być ogłoszenie Darwina. Swoje zdanie wyraziłem wcześniej, więc pozostaje trzymać kciuki. Mam jedynie nadzieje, że jest plan na ulepszenie pomocy podczas tego okienka, bo to bardzo ważne.

Btw bardzo dobrze mi bez piłki ligowej. Przedłużyłbym okres wakacyjny jeszcze trochę.

Wróć do „Anglia”