Mercato Nerrazzurich! - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 sty 2006, 20:12

*_For_zaza_Milan_* pisze:Nawet by przekonali Pekermana by mu zaufał.
Sęk w tym, że Pekerman nie ma zaufania, woli Crespo, Saviole i Figueroę. Nie wiadomo czemu :/
*_For_zaza_Milan_* pisze:to sądzisz że armie Argenyńczyków w Interze by mu nie pomogła
Eeee... w Interze chyba gra Cruz, tak?? Wiadomo; może i on ma chętke na Mundial. Po co ma Tevez się stresować?
*_For_zaza_Milan_* pisze:A z drugiej strony zakładasz ze by przyszedł na ławke ? Może by wymiatał.
No i właśnie Tevez nie chce ryzykować
*_For_zaza_Milan_* pisze:Swoja droga powiedz nam ile razy Carlos został wybierany najlepszym piłkarzem obu Ameryk w tym plebiscycie.
3 razy z rzędu, a co??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 sty 2006, 20:25

Pekerman mu nie ufa ale dobrze wiesz że pojedzie na MŚ bo był by głupcem i by go zlinczowali jak by nie zabrał takiego gracza na MS. Nawet pojechał by bez "podpowiedzi" kolegów z zespołu, bo Cruza nie wylansowali dla tego że jest gorszym napastnikiem niż Crespo czy Figueroa a jeszcze jest przeciesz podobny typ - Barcelonista - Maxi :wink: bo Saviola to inny typ gracza.

Ryzykować ? tu się zgodze z Tobą. Ryzyko aklimatyzacji jest. Forma na początku też jest nie wiadomą. Samo zmienie styla gdy na szybszy jest ważne. Riquelme długo pojmował filozowie gry w europie. Teraz nie choluje tak piłki :wink: Choć w Interze sami swoi dla niego. Bo np. Cassano dzis zmienił klub mi. dla tego że pozostanie w Romie było ryzykiem ze nie pojedzie na MS. Choć na dobra sprawe nie wierz że by nie zagrał takiego gracza Lippi.

Corinthians pisze:3 razy z rzędu, a co??

Nic ! bo mieliśmy inne dane :) Czyli jednak 3 miałem racje Serek:P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 sty 2006, 14:12

Nie wiem czego się boji Tevez. Wydaje mi się , że wyjazd do Włoch (do Interu oczywiście :wink: ) dodała by mu pewności siebie.
Nie chce wyjechać bo mógłby stracić miejsce w składzie Argentyny? W tej chwili nawet jako gwiazda Ligi Brazylijskiej nie ma pewnego miejsca w składzie , ale jakby mu się powiodło we Włoszech to miejsce wg. mnie w reprze byłoby łatwiejsze do wywalczenia. Swoją drogą jeśli jest za słaby na Inter i boji się na transfer do innego klubu , bo mógłby stracić miejsce w składzie to nie ma co jechać na MŚ.
---------------------------------
fcinter pisze:Jak podają światowe media, Patrice Evra nie pojawił się po świątecznej przerwie na treningu AS Monaco. Francuski obrońca chce w ten sposób wymusić na swoich pracodawcach decyzję dotyczącą jego sprzedaży do innego klubu. Zawodnik ma również zamiar spotkać się w tej sprawie z Gerardem Briantim, vice-prezydentem drużyny z Księstwa.

Takie postępowanie reprezentanta Francji najprawdopodobniej spowoduje, że transfer do jednego z trzech najbardziej zainteresowanych jego osobą klubów, czyli Manchesteru United, Barcelony lub naszego Interu stanie się faktem w ciągu kilkunastu najbliższych dni.
Widzę , że chłopak jest strasznie zmotywowany na transfer za granicę :twisted: . Oby tylko wybrał nasze barwy :wink: .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sty 2006, 15:33

Diamen23 pisze:Nie wiem czego się boji Tevez. Wydaje mi się , że wyjazd do Włoch (do Interu oczywiście ) dodała by mu pewności siebie.
Pewnie tego, iz Inter nie pozna sie na jego walorach i bedzie grzal lawe jak to mialo miesce w innych przypadkach w tym klubie, poza tym mysle iz powinien ograc sie najpierw w Europie - jakis mniejszy klubik (jak Roman)
Wystarczy popatrzec na Figeroe czy Riquelme - drugi potrzebowal czasu i mniejszej presji niz ta w Barcelonie zas pierwszy nie dostaje tyle szans na gra ile by chcial wiec patrzac poprzez pryzmat zblizajaych sie MS chce wrocic do Ameryki Pld - a snajper z niego przedni, potrwierdzal to nie raz w reprze

W sumie patrzac na Teveza to pomimo iz jego ziom z repry Figeroa nie znalazl miejsca w 1 skladzie najlepszym klubem na niego bylby wlasnie Villarreal - Trener z Ameryki Pld, troche kumpli z repry - La Liga mysle iz bylaby to liga dla niego (takie moje abstrakcje)

A moze do Violki :?: :lol:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 04 sty 2006, 15:37

Nie wiem czego się boji Tevez. Wydaje mi się , że wyjazd do Włoch (do Interu oczywiście ) dodała by mu pewności siebie.
Inter to nie jest miejsce dla młodych zawodników! Tevez by się nie sprawdził w kilku meczach i poźniej do końca sezonu grzał by ławe i by został zmarnowany jak np. Van der Meyde.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sty 2006, 15:56

czeher pisze:Pewnie tego, iz Inter nie pozna sie na jego walorach i bedzie grzal lawe jak to mialo miesce w innych przypadkach w tym klubie
czeher skończ juz z ta Interfobią i stosowaniem sterotypów w myśleniu.
Marq pisze:Inter to nie jest miejsce dla młodych zawodników!
Adriano i Martins nie sa starzy i w Interze stanowia o sile ognia.Cambiasso, Stankovic tez do starych nie należa a w Interze sie przyjeli.Raczej poprzednia polityka transferowa nie sprzyjała młodym gracza gdyż rywalizacja w szerokiej kadrze im nie sprzyjała.Jesli Tevez przyjdzie do Interu i bedzie pokazywał sie z dobrej strony to napewno z Adriano stworzą niesamowity duet.

Ja twierdze ze jest to troche zastępczy temat gdyż najwazniejsze jest teraz wzmocnienie lewej obrony.Chętnie widziałbym Grosso, na Evre lub Maxwella tez bym sie nie obraził

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 04 sty 2006, 15:57

Marq pisze:Inter to nie jest miejsce dla młodych zawodników! Tevez by się nie sprawdził w kilku meczach i poźniej do końca sezonu grzał by ławe i by został zmarnowany jak np. Van der Meyde

Ty koleś weż się pał... bo gadsz głupoty VdM poprostu się nie sprawdził a grał w wielu meczach raz grał dobrze raz żle czyli to wszystko zależało od jego aklualnej formy. Chciałem powiedzieć że to wy marnujecie talenty( Kapo.Oliveira) a INTER ma w pierwszym składzie młodych (ADRI,OBA)
I jakoś się nie zmarnowali a na dodatek jeden z najlepszych duetów napastników świata

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 sty 2006, 16:02

Marq pisze:
Nie wiem czego się boji Tevez. Wydaje mi się , że wyjazd do Włoch (do Interu oczywiście ) dodała by mu pewności siebie.
Inter to nie jest miejsce dla młodych zawodników! Tevez by się nie sprawdził w kilku meczach i poźniej do końca sezonu grzał by ławe i by został zmarnowany jak np. Van der Meyde.
Inter to może nie jest odpowiednie miejsce dla młodzików (sam o tym wspominałem niedawno) , ale podawanie przykładów takich piłkarzy jak van der Meyde jest ciosem poniżej pasa. Nigdy nie był wielkim talentem , kupiono go tylko dlatego , że Ajax zrobił furorę w LM , a on zaliczył kilka niezłych meczy. To samo będzie pewnie z tą nową "plejadą gwiazd" ze szkółki Ajaxu (pewnie wybije się tylko Sneijder i De Jong).
Tevez to inna sprawa , chłopak ma wielki talent i nawet taki klub jak Inter byłby wg.mnie dobrym miejscem dla Argentyńczyka.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 04 sty 2006, 16:40

To samo będzie pewnie z tą nową "plejadą gwiazd" ze szkółki Ajaxu (pewnie wybije się tylko Sneijder i De Jong).
Na pewno! Kilku piłkarzy będzie wielkimi gwiazdami ale większość osiądzie na laurach.
Tevez to inna sprawa , chłopak ma wielki talent i nawet taki klub jak Inter byłby wg.mnie dobrym miejscem dla Argentyńczyka.
Według mnie dobrym miejscem dla niego by był jakiś klub typu Villareal, Fiorentina albo Atletico Madryt. Następnie po kiku dobrych sezonach mógłby przejść do jakiejś potęgi europejskiej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sty 2006, 12:39

Marq pisze:Według mnie dobrym miejscem dla niego by był jakiś klub typu Villareal, Fiorentina albo Atletico Madryt. Następnie po kiku dobrych sezonach mógłby przejść do jakiejś potęgi europejskiej.

Wszystko zależy od jego psychiki czy podoła presi i zadaniu. Bo chyba nie wyobrazasz sobie by któryś z tych trzech klubów zapłacił 30 baniek za Teveza ? to po pierwsze. A po drugie jak Inter zapłaci to przeciesz nie wypożyczy takiego gracza za taka sume by sie ograywał ...

vieris pisze:I jakoś się nie zmarnowali a na dodatek jeden z najlepszych duetów napastników świata

Przesadzasz i to bardzo. Nie mówie o Adriano bo wiadomo ale o Martinsie - ja wiem młody - "syndrom młodość" i te sprawy - ale co to za napastnik który tylko opiera swoja gre na szybkości. Przeciesz same liczby pokazuja jakim jest napastnikiem. Ba Ty jako fan Interu wiesz ile bramek strzelił i jak strzelił.

Jeden z najlepszych duetów ?

hmmm zastanawiam się jak to na po patrzysz? bo chyba nie na liczby i bramki ?

Diamen23 pisze:Tevez to inna sprawa , chłopak ma wielki talent i nawet taki klub jak Inter byłby wg.mnie dobrym miejscem dla Argentyńczyka

Właśnie :!: tak jak napisałem wcześniej będzie sie czuł jak u siebie - wokół sami swoi :!: Kiedyś czytałem teorie że Adriano może czuć sie źle w Interze bo wokół 60% Argentyńczyków i brakuje mu rodaków - i to mu nie pomaga. Tevezowi by na pewno pomogło.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 sty 2006, 13:11

Diamen23 pisze:(pewnie wybije się tylko Sneijder i De Jong).
Nie zapominaj o Heitindze :)

Wszystko zależy od jego psychiki czy podoła presi i zadaniu

Tevez? Myślę, że poradziłby sobie, podołał zadaniu w Corinthians i Boca, co prawda jego aklimatyzacja trochę trwała(tak słyszałem), ale w końcu Carlitos zaczął grać świetnie.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Bo chyba nie wyobrazasz sobie by któryś z tych trzech klubów zapłacił 30 baniek za Teveza ?

:think: No to tak Villereal - jeśli by sprzedali Riquelme to kto wie. Viola jest nieprzewidywalna.

A zresztą, sądzę, że gdyby Tevez przeszedł do Interu to wygryzłby Martinsa ze składu. Obafemi nie strzela bramek!! Aż żal czasem patrzeć na kolejne niewykorzystane 100% okazje.

Pozatym...zawsze można sprzedać Adriano do Realu :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sty 2006, 13:24

bagg pisze:Tevez? Myślę, że poradziłby sobie, podołał zadaniu w Corinthians i Boca, co prawda jego aklimatyzacja trochę trwała(tak słyszałem), ale w końcu Carlitos zaczął grać świetnie.

No może i racje przejści z Argentynskiego klubu do Brazylijskiego to dla niego chyba było coś "gorsze" niż do europy. I podołał zadaniu. Jeszcze jest wontek "przyzwyczajeń" z których Roman już sie wyleczył a Robinho próbuje. Mianowicie za długie holowanie piłka, dryblik na siłe, brak agresywności w obronie czy strary piłki na własnej ...

Zółte Łodzie Podwodne ponoć dają 20 milionów za inny Argentyński mega talent [lat 18] rywali mają ponoć w postaci Interu i Chelsea) w przypadku sprzedaży Romana trzeba by kim sie "luke" wypełnić :wink: no dobrze myślisz tylko czy sam Tevez chciał by zaczynać kariere w europie w takim klubie. ? Viola ? wątpie - choc by dla tego że Prandelli ma nosa do talentów "za drosze" i trzeba to wykorzsytać. A i w nastepne okno czekają ich wydatki na zatrzymanie gracz wypożyczonych który teraz stranowia o sile Fioletowych.

bagg pisze:A zresztą, sądzę, że gdyby Tevez przeszedł do Interu to wygryzłby Martinsa ze składu. Obafemi nie strzela bramek!! Aż żal czasem patrzeć na kolejne niewykorzystane 100% okazje.

Właśnie coś za coś. To jest pewne że jak by sie Carlos zaaklimatyzował szybko i zaczą grać na miare możliwośc to by wygryzł Martinsa.

bagg pisze:Pozatym...zawsze można sprzedać Adriano do Realu

hehe no tak wyjście jak nic - i wtedy by nawet Martins grał :lol: scscsc cisza prasowa :smoke: :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 sty 2006, 13:39

A Ibrahimovica do 2. ligi Szwedzkiej :P

bagg pisze:A zresztą, sądzę, że gdyby Tevez przeszedł do Interu to wygryzłby Martinsa ze składu. Obafemi nie strzela bramek!! Aż żal czasem patrzeć na kolejne niewykorzystane 100% okazje.

Ostatnio Oba zaczął strzelać. Jednak to fakt gdyby Tevez przeszedł na San Siro to na ławke musiał by przejść Martins :? jakby nie patrzeć jeden z największych talentów we Włoskiej piłce :twisted:

Zaza o kogo chodzi z tym talentem :?: Albo podaj linka do tej informacji

Interesy nie są proste ... :)

Tym czasem Inter przegrywa walke o Evre z MU :( trudno jedna opcja odpada , ale jest jeszcze Grosso ... Fabio Grosso 8) W dodatku Włoch :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 sty 2006, 13:47

Najbrdziej na transferze Teveza straciłby Alvaro Recoba który znów zaczął by grac ogony lub wcale.
Martins ma podobne walory jak Tevez i mysle ze obaj swietnie pasuja do partnerowania Adriano.Lepszy z nich grał by w pierwszym składzie, słabszy na ławce
Jasne przecież w Realu grają w ataku tylko Raul, Ronaldo, Robinho, Baptista, Soldado, Cassano.Wystarczy ze pomoc zacznie funkcjonowac i bramki beda sie sypac wiec wydawanie grubej kasy na Adriano mijało by sie z celem. W sumie to jest Real

Co tam z Obinna :?: miał przyjsc juz w styczniu i cisza

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 sty 2006, 13:49

*_For_zaza_Milan_* pisze:za długie holowanie piłka, dryblik na siłe, brak agresywności w obronie czy strary piłki na własnej ...

Od wszystkiego mozna się odzwyczaić, ale Serie A to jest trudna liga do 'uczenia się' podstaw grania w Europie. Nie mniej jednak Teveza uważam za wspaniałego zawodnika, który powinien podołać zadaniu.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Zółte Łodzie Podwodne ponoć dają 20 milionów za inny Argentyński mega talent [lat 18] rywali mają ponoć w postaci Interu i Chelsea)

Tak, słyszałem...Aguero...gościu rzeczywiście, jak na swój wiek niesamowity, ładnie czaruje. Ponoć jeszcze Milan i Juve byli nim zainteresowani, ale my teraz na Palacio polujemy :twisted: :lol:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Właśnie coś za coś. To jest pewne że jak by sie Carlos zaaklimatyzował szybko i zaczą grać na miare możliwośc to by wygryzł Martinsa.

Z pewnością tak, Martins jak dla mnie w tej chwili nie prezentuje niczego wielkiego.
Jasne przecież w Realu grają w ataku tylko Raul, Ronaldo, Robinho, Baptista, Soldado, Cassano.Wystarczy ze pomoc zacznie funkcjonowac i bramki beda sie sypac wiec wydawanie grubej kasy na Adriano mijało by sie z celem. W sumie to jest Real

:roll:

' :P ' taka emotka zazwyczaj oznacza ironie lub żart :?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2006, 13:51 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”