FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Wojtekb » 29 paź 2021, 1:14

No właśnie to są oczywistości. Statystyki nie mówią całej prawdy, Dembele musi się dostosować do stylu Barcelony - przecież to są kompletne truizmy które mógł Ci powiedzieć każdy na forum, tylko większość nie ubiera tego w jakieś szamaństwo o graniu rozumem, czasoprzestrzenii i Usainie Bolcie. Dla mnie się to czyta jak piłkarski odpowiednik wynurzeń przeciętnego agile coacha o zarządzaniu w korporacji. Mnóstwo słów, mało treści. Mnie śmieszy, natomiast jak komuś odpowiada taka estetyka gadania o piłce, to nie zamierzam kruszyć kopii.

Z jednym natomiast muszę się mocno nie zgodzić, bo tutaj to odleciałeś w kosmos:
moody90 pisze:
29 paź 2021, 0:24
nikt tez dekadami calymi nie wpadl na pomysl zeby na szpicy stawiac goscia z 170cm w kapeluszu.
Błagam. Miałem napisać, że może w Barcelonie, ale nawet przecież Barca miała kiedyś na szpicy Saviolę, jeszcze niższego niż Messi. Michael Owen, Oliver Neuville, Montella, nawet Ekstraklasa najwyraźniej była na przełomie lat 90/00 na przedzie futbolowej innowacji dzięki Tomkowi Frankowskiemu. Jeszcze wcześniej był Romario. Jeszcze wcześniej Butragueno. Pogląd, że niskiego napastnika wynaleziono w nowożytnej Barcy jest, lekko mówiąc, ahistoryczny.

Wróć do „Hiszpania”