deja vu

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Loco

deja vu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 24 gru 2005, 19:53

macie czasem wrażenie że sytuacja która wam sie przytrafia miała już miejsce albo że ktoś coś mówi a mam się wydaje że już to kiedyś słyszeliście?? jeśłi tak to czesto wam się to przytrafia??
Ostatnio zmieniony 24 gru 2005, 20:42 przez Loco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2251
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 gru 2005, 19:58

Ja wiecznie mam wrażenie, że 'to już było'. Coś się dzieje, a ja czuję, że 'skądś to znam'. Nie wiem czy wcześniej o tym śniłam, czy o tym myślałam, ale dziwne uczucie mnie ogarnia :roll:
Ale to działa też w odwrotną stronę. Ostatnio ciągle ktoś zaczepia mnie po imieniu, a ja nie mam pojęcia kto to taki :warrior:

Deja vu to naprawdę ciekawe zjawisko i wydaje mi się, że nigdy nie zostanie tak do końca wyjaśnione ;)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 24 gru 2005, 20:02

hmmmm mialem juz to sporo razy... chyba kazdy to mial :) zawsze jest to ciekawe "przezycie ?" :P

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 24 gru 2005, 20:02

Mialem takie cos kiedys. Jak np. szedlem sobie obok takiego domku przypomnialo mi sie jakby cos takiego juz w moim snie[zyciu] juz sie juz zdarzylo.
Nie wiem o co to chodzi. Moze jakies złudzenie czy co ??

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 24 gru 2005, 20:06

ponoć to się zdarza u osób w wieku od 15 do 24 lat. ja sam byłem kiedyś na sks-ie w gimnajzum. był to mój pierwszy sks a wydawało mi się w niektórych momentach, że już coś podobnego kiedyś przezyłem. czułem się jakbym ogladał "powtórke z życia". dziwne uczucie :?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 gru 2005, 20:11

Tez to czesto mam:)
ostatnio mialem cos fajnego na czasie i zwiazanego z pilka;)

a mianowicie mecz Roma Juve...:)
0-4 i karny Tottiego... k..wa to juz bylo trezege karnego nie trafil i bylo 4-0 to juz bylo tylko o 360 stopni inaczej.... naszczescie Totti strzelil wiec mozna bylo powiedziec...na szczescie az takie sieroty nie jestesmy jak oni 2 lata temu;)

a tak poaznie tez to mam:)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 gru 2005, 20:13

dzieciol31 pisze:o 360 stopni inaczej....

o 360 mowisz ;]

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Re: deja vi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 24 gru 2005, 20:16

Loco pisze:macie czasem wrażenie że sytuacja która wam sie przytrafia miała już miejsce albo że ktoś coś mówi a mam się wydaje że już to kiedyś słyszeliście?? jeśłi tak to czesto wam się to przytrafia??
A juz myślałem, że mam to tylko ja... Powiem wam, że mam to bardzo często ale czy to nie oznacza zarazem, że moja życie jest monotonne i nudne. Często jest tak, że widze jakoś sytuacje, i myśle sobie ale to już było.. Fajne przeżycie.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 24 gru 2005, 20:18

WoW je niewiedziałem nawet że wy też takie coś macie... i że to nawet jakąś nazwe ma :roll: ja mam też niekiedy takie uczucie, mówiłem już o tym mamie niekiedy, ale ona wogóle niesłuchała :? A teraz mam dowód, jutro jej pokaże te wasze posty i udowodnie że ja nic sobje niewymyślam! Wiecie może było kiedyś inne wcielenie i sie przeżywa to drugi raz...

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 24 gru 2005, 20:21

dla mnie ot żadne wcielenia. wydaje mi się że to poprostu psychika ludzka jest tak rozwinięta że czasem coś sie nam w głowie miesza.

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 24 gru 2005, 20:23

PrOtEcToR pisze: jutro jej pokaże te wasze posty i udowodnie że ja nic sobje niewymyślam!
pokaz, pokaz.

Moze jest na forum jakis Lekarz czy Myśliciel w sprawach psychiki? Moze powie czym jest to spowaodowane ??
Mój kolega kiedys tez mi mowil ze sam takie cos czasami przezywa.
Co do wieku to mysle ze najczesciej sie to pojawia w młodszym wieku 10-12 lat. Teraz zdarza mi sie to niezwykle rzadko. A szkoda...

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 24 gru 2005, 20:37

Ja to mam zawsze jak na "coś" spojrze... wydaje mi sie własnie że już gdzieś "to" widziałem, przy "tym" byłem! A to z mamą to mówiłem jej o tym jak dosyć niedawno nawet robiłem zdjęcie siostrze i kuzynce, i patrząc się w ten aparat miałem własnie takie uczucie! To dziwne, ale powiem wam że fajne :roll: Szkoda że niemoge znalezć nic za duzo o tym w necie bo to naprawde ciekawe!

Awatar użytkownika
fleja
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fleja » 24 gru 2005, 20:39

czytalem co kiedys na temat deja vu i to zjawisko występuje u człowieka przeważnie w okresie dojrzewania. Związane to jest z tym, że jedna półkula w mózgu jest lepeij rozwinięta niż druga, zatem do jednej sygnal dociera wczesciej i dlatego uczucie, ze cos juz przezylismy;)
Wesołych Świat :D

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 gru 2005, 20:39

Mi to się zdarza baaaaardzo rzadko...... Ale jak już się pojawi jest fajnie. Ja tam wierzę, że jest to związane z poprzednim życiem albo naszymi zdolnościami nadprzyrodzonymi i basta.

Pozdro

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 24 gru 2005, 21:37

Ja ostani raz miałem takie coś około 2 lata temu szedłem z kuumplami i szedł pewien gostek naprany w 4 dupy którego nigdy wcześniej nie widziałem a jednak zdawało mi sie że skądś go znam !!!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”