Najlepsze filmy - Strona 27

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 lis 2005, 20:31

Loczek pisze:,,chłopaki z sąsiedztwa
chodzi ci o chłopaczki z sasiedztwa ? bo przyznam szczerze ze chłopaków z sasiedztwa jesli taki film wogule jest to nie widziałem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lis 2005, 20:35

jest taki film, a chłopaczki z sąsiedztwa jest tylko marną* parodią tego oryginału

* zależy kto co lubi - dowcip na poziomie Mafii, czy strasznych filmów

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 14 lis 2005, 20:39

ostatnio obejrzałem film PITBULL produkcji polskiej :] niepowiem żeby mi suie niepodobał :] moim zdaniem dobry polski film nie dużo gorszy od symetrii która moim zdaniem jest jednym z najwibitniejszych polskich filmów ...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2005, 20:50

coco pisze:
Loczek pisze:,,chłopaki z sąsiedztwa
chodzi ci o chłopaczki z sasiedztwa ? bo przyznam szczerze ze chłopaków z sasiedztwa jesli taki film wogule jest to nie widziałem
Przecież napisałem ,,Chłopaki z sąsiedztwa" a nie ,,chłopaczki" .
FIlm z Ice Cubem i Danzelem Washingtonem.

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 15 lis 2005, 14:15

Ostatnio ogladalem film "Beef" o dissach w swiecie amerykanskiego rapu, swietny filmik polecam!!!

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 15 lis 2005, 14:22

artur.makaveli pisze:Ostatnio ogladalem film "Beef" o dissach w swiecie amerykanskiego rapu, swietny filmik polecam!!!
Naprawde świetny film oglądałem go chyba z 20 razy i dalej moge go oglądać bo naprawde warto :!: :lol:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 17 lis 2005, 14:41

Ja dzisiaj albo jutro obejrze sobie Beef2 bo jedynka była naprawde dobra.
Ostatnio oglądałem Saw1 i odrazu wrzuciłem sobie Saw2, oba film na równym wysokim poziomie. Bedzie "trójka".
Do obejrzenia jeszcze mi został American Pie 4 - Band Camp.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 17 lis 2005, 17:26

Ja ostatnio miałem okazję oglądać film pt. Tożsamość. Już sam tytuł mnie zaciekawił więc z wielką ochotą włączyłem go późną nocą. Początek filmu trochę był pomieszany, jednak bardzo szybko można było się domyślić o co chodzi. Następnie rozpoczęła się akcja, trzymająca cały czas w napięciu. Im dalej posuwał się film było więcej ofiar, a im więcej trupów tym więcej pytań się pojawiało. Ogólnie film mi się bardzo podobał, kilka razy wystraszyłem się, a klimat był świetny :) Polecam wszystkim ten film poniżej zamieszczam krótki opis z filmweb.pl ;)

[quote=]#
Dziesięcioro obcych sobie ludzi, z których każdy posiada swoje tajemnice, znalazło się w samym środku szalejącej nawałnicy - kierowca limuzyny, gwiazda telewizyjna z lat 80-tych, policjant eskortujący zabójcę, dziewczyna na telefon, para nowożeńców oraz przechodząca kryzys rodzina. Wszyscy oni zmuszeni zostali do schronienia się w odludnym motelu prowadzonym przez nerwowego kierownika. Ulga związana ze znalezieniem dachu nad głową ustępuje wkrótce przerażeniu - podróżnicy giną, jeden po drugim. Wkrótce zaczynają sobie zdawać sprawę z tego, że jeśli chcą przeżyć muszą odkryć tajemnicę, która sprawiła, że wszyscy znaleźli się w tym samym miejscu o tym samym czasie.
[/quote]

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 lis 2005, 16:32

pomału zblizaja sie swieta i w zwiazku z tym mam pytanie znacie jakies fajne filmy które mozna ogladnac w trakcie swiat ? chodzi mi o jakies komedie ale nie tylko jesli znacie cos fajnego to napiszcie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2005, 16:36

coco pisze:pomału zblizaja sie swieta i w zwiazku z tym mam pytanie znacie jakies fajne filmy które mozna ogladnac w trakcie swiat ? chodzi mi o jakies komedie ale nie tylko jesli znacie cos fajnego to napiszcie Wink
to raczej byś musiał do innego tematu zajrzeć - bo tu się dyskutuje tylko o NAJLEPSZYCH filmach
ale skoro już pytasz. Kilkal lat teu widziałem w święta familijny film "Mama na Boże Narodzenie" - może ci się spodoba.
MOżesz też obejrześ "Bad Santa" Billy Bob w roli glównej

Zaraz coco napisze posta: "Dzieki fieldy, znacie jeszcze jakieś?"... polecam luźny temat niekoniecznie świąteczny

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 23 lis 2005, 16:57

t_JB pisze:Do obejrzenia jeszcze mi został American Pie 4 - Band Camp.
Nie ogladaj tego :!: Takiego badziewia dawno juz nie widzialem. Nie jestem milosnikiem American Pie, ale jak jedynke jeszcze przetrawilem, tak pozostale to juz czyste dno, a 4 bylem w stanie ogladnac do jakiejs 40 minuty, potem wylaczylem, bo balem sie, ze od ogladania tego syfu zrobie sobie jeszcze jakas krzywde :wink:

Polecam film "Miasto gniewu" ("Crash"). Film jest naprawde swietny. Opowiada o grupie amerykanow, ktorych laczy ze soba dosyc zaskakujacy zbieg okolicznosci. Film przedstawia rozne historie, ktore pod koniec jakby lacza sie w jedna calosc. W "Miescie gniewu" widzimy obraz prawdziwej Ameryki - pelnej uprzedzen, dyskryminacji i nienawisci. Film dosyc przygnebiajacy, ale naprawde warty zobaczenia, aby na wlasne oczy przekonac sie, ze USA daleko do raju 8)

Inny dobry film jaki ostatnio mialem okazje zobaczyc to "Czlowiek w ogniu". Jesli ktos nie widzial to powinien to jak najszybciej nadrobic. Film ten ma wszystko co potrzeba: genialnych aktorow (Denzel Washington, Dakota Fanniq, Christopher Walken), swietny scenariusz i mistrzowski montaz. Nie bede sie tu zaglebial nad fabula, najlepiej jak kazdy sam sie przekona o czym opowiada. Polecam :)

Awatar użytkownika
adique
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

a

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adique » 23 lis 2005, 17:34

mi najbardziej sie podobaly 2 filmy jakie oglądalem :
EUROTRIP
i ostatnio
GOL!

Naprawde fajne te filmy sa i polecam je obejrzec :D

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 23 lis 2005, 19:08

veelden^ pisze:Nie ogladaj tego :!:
Obejrzałem tak dla ciekawości. Jest to kolejna komedia robiona na siłe.
I te naśladowanie starszego Stifflera przez młodszego :roll: LIPA.
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 29 lis 2005, 21:41

Miasto gniewu Crash (AKA L.A. Crash) (2004)
Obrazek
Los Angeles. Na poboczu drogi znalezione zostaje ciało butalnie zamordowanego człowieka. W tym momencie akcja filmu cofa się o 24 godziny. Poznajemy losy grupki osób. Są to młody prokurator i jego bardzo samotna żona, dwóch policjantów, dwóch złodziei samochodów, reżyser filmowy i jego żona, Pakistańczyk, właściciel małego sklepiku oraz młody Latynos. Obserwujemy ich życie, troski dnia codziennego, zmagania z przeciwnościami. W pewnym momencie ich drogi się skrzyżują.
Każdy z nich jest w jakiś sposób zamieszany w tą zbrodnię, ale morderca jest tylko jeden.

- - - -
Bardzo ciekawy film o podtekście rasowym, o broni, którą każdy w Ameryce może posiadać, oraz o wielu wielu innych aspektach życia, które towarzyszą nam w codzienności. Jaką decyzję podjąć ? Czy Ci ze "złym charakterem" tak naprawdę czynią zło czy są "czystsi" od tych "dobrych" ? Gra wyborów różnych postaci, ich zmian na drodze poznania własnego siebie i różnych elementów życia. Warto zobaczyć, przemyśleć swoje poczynania... po prostu zastanowić się.
Bardzo podobała mi się ta "kreacja".
9/10

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 03 gru 2005, 18:20

ja obejrzałem właśnie "Sposób na teściową" z genialną Jane Fonda. a mam małe pytanie kto zna tytuł filmu o podobnej tematyce do tego też jakaś komedia była jakiś czas temu chyba z Dustinem Hoffmanem, Alem Pacino albo Robertem De Niro wiecie o co chodzi??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”