Manchester United (zbiorczy) - Strona 156

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 lis 2005, 12:46

Loczek nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze zawodnika nie tylko kupujesz ale i utrzymujesz.A jak chcesz miec 11 porzadnych rezerwowych to jest to bardzo wysoki koszt i nie kazdy klub jest na takie cos stac.
John O'Shea jak na rezerwowego to jest naprawde wysoki poziom.
Pokaz mi ile klubow ma lepszych.
Ja wole zeby w moim ulubiony klubie grali mlodzi wychowankowie oddani klubowi a nie zakupieni platni najemnicy, nie zawsze tak da rade ale trzeba sie starac.
Ja osobiscie czekam na powrot Jonesa i Spectora, bo to sa zawodnicy obiecujacy ktorzy juz graja na wysokim poziomie.Spector juz gral kilka razy w podstawowym składzi United jako 18-sto latek(cale mecze) i gral naprawde porzadnie, licze ze w przyszlym roku moze juz wejsc do pierwszej jedenastki.
Jones powinien wrocic w zimie i jeszcze troche poduczyc sie od mistrza jakim jest niewatpliwie Keano.
Saha nawet jak wroci to sobie duzo nie pogra, Ruud i Rossi mu miejsca nie ustapia a skrzydła tez juz sa zajeta.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lis 2005, 12:58

Patriota klubowy się znalazł. Niby nie każdy klub stać na zakup i utrzymanie piłkarza, ale Manchester United właśnie tak. Co Ty z księżyca się urwałeś? Jeszcze niedawno największy budżet na świecie a wychowankowie mają decydować o sile? Rezerwowi, owszem, zmiennicy, owszem, ale nie pierwszy skład( jeszcze za wcześnie ).
Zresztą, jak taki wspaniały ten Spector ( widziałem go bodajże w 2-óch spotkaniach ) to dlaczego poszedł na wypożyczenie? A Jones ... skoro taki fenomen to dlaczego nie gryzie po piętach innych? Odpowiedzi udziel sobie sam.
A co złego w sprowadzeniu kilku klasowych zawodników, dzięki którym raz - Manchester powoli odbudowywałby swój pryzmat w Europie, dwa - młodzi nabierali by doświadczenia. Coś w tym złego? Nie zrobić z nich drugiego Romanowskiego zespołu - owszem, ale wzmocnić 2-3 zawodnikami, którzy jednak to COŚ potrafią - jedyne lekarstwo.
O'Shea zatrzymał się w rozwoju i nic na to nie poradzisz. Choć będziesz płakał i krzyczał i gryzł się po łokciach i tak nic tego nie zmieni. A zdanie jakie mam takie mam i nie zmienisz tego. Od 1997 roku kibicuje Manu i widzę tendencję malejącą w formie. Ruud obsadzony na szpicy? Idę o zakład, że jeżeli przyszedłby Oliveira, czy inny żądny strzelania goli zawodnik i pokazałby się z dobrej strony umieszczając kilkakrotnie futbolówkę w siatce, Ruud odszedłby na ławeczkę. Stracił dużo ze swej skuteczności i tego też nie zmienisz.
No ... chyba że Ci odpowiada gloryfikowanie wszystkiego co diabelskie, to krzyż na drogę. Ja jakoś patrzę obiektywnie na poczynania podopiecznych Szkota i ( jak inni ) widzę, że wyżądza się krzywdę posypując ranę solą.
Zresztą ... ile klubów ma lepszych rezerwowych? Teraz to mi się śmiać zachciało. Popatrz na ostatni mecz z Lille, kto obsadzał rezerwę. Jako wybitny znawca powinieneś znać większość zawodników. Ale taki przeciętny zjadacz chlebka z masełkiem nie ma pojęcia któż to taki siedział przy trenerze. Więc o rezerwowych może lepiej się nie wypowiadaj, bo O'Shea to tylko ziarenko w całym polu pszenicy. A że wydał kiełki, nie znaczy że urośnie.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 lis 2005, 16:56

No coz to chyba ty pewien moment przespales, a mianowicie przejecie klubu przez Glazera ktory teraz zarzadza nasza kasa klubowa i jak pozwoli to przyjdzie nowy zawodnik a jak nie to nie, jego plan jest taki ze musimy awansowywac co rok to LM i wtedy przez pare dobrych lat spłąci sowj kredyt w wysokosci okolo 790 mln funtow....Nie mowiac ze kredyt został wziety na bardzo trudnych warunkach.

Pytasz czemu poszli na wyporzyczenie? Pierwsze to zeby sie ogrywac, a drugie bo nie trzeba wtedy opłacac ich tygodniowek co odpowiada Glazerowi.
Nie mowie ze sa to gracze fenomenalni, do tego im jeszcze sporo brakuje ale wole takich gracze niz doswiadczonych przecietniakow.
Gracze tacy jak Beckham tez zaczynali od wyporzyczenia, a Beckham nim sie przebil na stale do pierwszego składu to najpierw byl w wieku chyba 20 lat wyprzyczony do drugoligowego Preston.

Po za tym młodzi gracze tacy jak Bardsley grali gdy skontuzjowani byli zastepcy zastepcow wiec nie wiem o co ci chodzi.

Mowisz o złych wystepach z Lile i Boro młodych gracze a czemu nie popatrzysz ze np O'Shea bardzo dobrze zagrał z Chelsea.

Wiec na ławce np Milanu zasiada:
Obrona: Kaladze- moim zdaniem gorszy od O'Shea, Costacurta i Simic- pozostawie bez komentarza, w pomocy- Vogel to tez nic specjalnego, a np Vieri pokazuje wrecz zenujacy poziom.
Juve tez nie ma porzadnego zastepcy dla Nedveda czy Zambrotty.
Arsenal tez nie jest lepszy od nas i przy kontuzji doswiadoczonych graczy wchodzi młodziez.

Widze potrzeby zmian, ale najbardziej bym sie skupil na rozgrywajacym bo z tymi to u nas jest biednie.Scholes stracil ostatnio najlepszy swoj atut czyli bramkostrzelnosc a Fletcher to jest jednak zawodnik najwyzej rezerwowy.

Odnosnie RvN to tez nie jestem w 100% przekonany co do niego(choc jak narazie strzela bramki) ale napewno najpierw chcialbym zobaczyc u nas pomocnika, potem srodkowego obronce.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 lis 2005, 17:03

Juve tez nie ma porzadnego zastepcy dla Nedveda czy Zambrotty.

Sorry...tu się nie zgodzę ;)

W Juve Nedved'a może zastąpić, np. Mutu, który gra w tym sezonie dobrze.
A za Zambro zawsze można wstawić młodziutkiego Chielliniegi, który może nawet ze składu wygryźć Zebinę.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 09 lis 2005, 18:50

Loczek pisze:A ja i tak pozostanę konserwatywny w swoich poglądach. Nie uważam i stanowczo protestuję takim działaniom, jak wdrążanie w skład, który i tak jest dziurawy jak ser szwajcarski, chłopaków, którzy obycie boiskowe dopiero nabywają. Ja rozumiem, kształtowanie kultury fizycznej i mentalności młodych popleczników Fergusona jest doskonałe. Ja rozumiem też, że trzeba dawać możliwości wypłynięcia na szerokie wody, że trzeba dać odetchnąć świeżym, ostrym powietrzem. Jednak trzeba umieć pokierować drużyną tak, ażeby takie młode strelby miały od kogo nabywać niezbędną wiedzę i ogranie.
Dlatego jezeli do United dołączą nowi zawodnicy, młodzi powinni zostać wypożyczeni. W 75% przypadkach wyjdzie im to tylko na dobre.
John Travolta pisze:Loczek nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze zawodnika nie tylko kupujesz ale i utrzymujesz.A jak chcesz miec 11 porzadnych rezerwowych to jest to bardzo wysoki koszt i nie kazdy klub jest na takie cos stac.
Manchester United należy do najbogatszych klubów na świecie. Znam sytuację po przyjściu Glazera, ale nadal United jest potęgą piłkarską. Ale nie przesadzajmy z jedenastką porządnych rezerwowych. Wystarczyłoby przynajmniej 6 plus dodatkowo uzdolniona młodzież.
John Travolta pisze:Spector juz gral kilka razy w podstawowym składzi United jako 18-sto latek(cale mecze) i gral naprawde porzadnie, licze ze w przyszlym roku moze juz wejsc do pierwszej jedenastki.
Nie sądzę, by w przyszłym roku Jonathan grał już w pierwszym składzie. Niby poszukujemy środkowego obrońcy. Do tego Brown ma doświadczenie i w moim przekonaniu jest lepszy od Spectora. Na pewno byłby to dobry rezerwowy. Tylko jeżeli założylibyśmy,że do United dołączy defensor, to mamy taką sytuację kadrową: Rio, Brown, Silvestre (który powinien zostać sprzedany), nowy nabytek, Spector i Pique. Dlatego ktoś z młodych (Spector, Pique) musiałby powędrować na wypożyczenie, bądź grać w rezerwach.
John Travolta pisze:No coz to chyba ty pewien moment przespales, a mianowicie przejecie klubu przez Glazera ktory teraz zarzadza nasza kasa klubowa i jak pozwoli to przyjdzie nowy zawodnik a jak nie to nie, jego plan jest taki ze musimy awansowywac co rok to LM i wtedy przez pare dobrych lat spłąci sowj kredyt w wysokosci okolo 790 mln funtow....Nie mowiac ze kredyt został wziety na bardzo trudnych warunkach.
Ale Amerykanin nie jest chyba aż tak głupi by nie widzieć, że potrzebne są wzmocnienia. Jak chce zarabiać pieniądze, tudzież zająć jak najwyższe miejsce w LM to musi mieć mocną kadrę zawodników. Proste i logiczne. Wydasz kasę na transfery, co później przynosi korzyści.
John Travolta pisze:Mowisz o złych wystepach z Lile i Boro młodych gracze a czemu nie popatrzysz ze np O'Shea bardzo dobrze zagrał z Chelsea.
Czy jego gra była bardzo dobra to bym akurat polemizował...

A w ManU nowe wieści!
Gary Neville byc może zagra w meczu z Charltonem :wink: Od poniedziałku trenuje i ma nadzieje, że 19 listopada zagra w meczu ligowym z ekipą londyńskim klubem.

Natomiast Rio Ferdinand jest zdeterminowany by zagrać w meczu reprezentacji Anglii z Argentyną. Pod adresem obrońcy Man United padało ostatnio wiele słów krytyki jednak, jak sam przyznał, to dzięki Keane'owi skupił się na dobrej grze i zagrał solidnie w spotkaniu z Chelsea.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 lis 2005, 19:38

Ale Amerykanin nie jest chyba aż tak głupi by nie widzieć, że potrzebne są wzmocnienia. Jak chce zarabiać pieniądze, tudzież zająć jak najwyższe miejsce w LM to musi mieć mocną kadrę zawodników. Proste i logiczne. Wydasz kasę na transfery, co później przynosi korzyści.
To jest chyba jednak błedne myslenie bo aby byc na szczycie trzeba wydawac duze pieniadze na transfery i jednak nie propocjonalnie duze do tego jakie pieniadze daja sukcesy.Dodatkowo ciagłe odnoszenie sukcesow jest niemozliwe dlatego znacznie bardziej opłacalne jest utrzymywanie druzyny na dobrym poziomie czyli coroczny awans do LM.
My naprawde nie mozemy sie za wiele spodziewac po transferach.Widac to było w lato kiedy nie dostalimy praktycznie nic bo za ile kupilismy za tyle sprzedalismy...

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 09 lis 2005, 19:42

Młodzież z Manchesteru rządzi. Najlepsze szkolenie na świecie, Ajax wysiada. :twisted:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lis 2005, 20:00

John Travolta pisze:
To jest chyba jednak błedne myslenie bo aby byc na szczycie trzeba wydawac duze pieniadze na transfery i jednak nie propocjonalnie duze do tego jakie pieniadze daja sukcesy.Dodatkowo ciagłe odnoszenie sukcesow jest niemozliwe dlatego znacznie bardziej opłacalne jest utrzymywanie druzyny na dobrym poziomie czyli coroczny awans do LM.
My naprawde nie mozemy sie za wiele spodziewac po transferach.Widac to było w lato kiedy nie dostalimy praktycznie nic bo za ile kupilismy za tyle sprzedalismy...
Po pierwsze, nie pisz ,,my" bo manchester United to nie wy, ani my, tylko klub. Po drugie to jakaś woda Ci wyszła z tych rozmyślań, bo ni w ząb nie rozumiem co chciałeś przekazać ( może napisz coś spójnie stylistycznie ).
Co do Lille ... ech rezerwa tragiczna i mało konstruktywna , tak zresztą jak występ ,,Dżona".
Jak nie można spodziewać się wiele po transferach? Już bardziej spektakularne robią Sroki, czy Kanonierzy, a to niby Manu króluje z kasą za pazuchą.
Co do młodych, tak jak Manumef powiedział, ograć się muszą na wypożyczeniu. Ograć = nie są aż tak dobrzy by być w Manu w pierwszym składzie. Wniosek jest prosty - trzeba kogoś mieć na tej obronie, bo z dobrymi chęciami można chodzić do kościoła a nie na boisko.
RVN10 pisze:Młodzież z Manchesteru rządzi. Najlepsze szkolenie na świecie, Ajax wysiada.
Żałosna wypowiedź. A podeprzyj to faktami. A ja Cię kiedyś uważałem za porządnego usera, widać... zmiana poglądów właśnie nastąpiła.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 10 lis 2005, 16:05

Po pierwsze, nie pisz ,,my" bo manchester United to nie wy, ani my, tylko klub. Po drugie to jakaś woda Ci wyszła z tych rozmyślań, bo ni w ząb nie rozumiem co chciałeś przekazać ( może napisz coś spójnie stylistycznie ).
Co do Lille ... ech rezerwa tragiczna i mało konstruktywna , tak zresztą jak występ ,,Dżona".
Jak nie można spodziewać się wiele po transferach? Już bardziej spektakularne robią Sroki, czy Kanonierzy, a to niby Manu króluje z kasą za pazuchą.
Co do młodych, tak jak Manumef powiedział, ograć się muszą na wypożyczeniu. Ograć = nie są aż tak dobrzy by być w Manu w pierwszym składzie. Wniosek jest prosty - trzeba kogoś mieć na tej obronie, bo z dobrymi chęciami można chodzić do kościoła a nie na boisko.
Pierwsze, ja jako fan utozsamiam sie z moim klubem, kupuje koszulki wiec i zasilam klub finansowo.

A co do mojej poprzedniej wypowiedzi... nie wiem nawet moj mlodszy brat zrozumial o co chodzi.Ale sprobuje jeszcze raz.
Chodzi o to ze jesli chcesz wygrywac LM i premirship to musisz wydac duzo kasy na transfery itp. Niestety jest zbyt wiele swietnych druzyn i o sukces jest trudo i wydane pieniadze wcale nie musza sie zwrocic, a wrecz przeciwnie.Wydawalismy przeciez w ostatnich dwoch latach duze pieniadze na transfery a sukcesow nie ma.
Utrzymac klub na przyzwoitym poziomie juz nie wiarze ze soba az tak duzych kosztow, wystarczy awans do LM i odpowiednie pieniadze sa.
Ja sie juz pogodzilem ze nasza wygrana w Premiership to bedzie mila niespodzianka bo ani Glazer nie da tyle co Romek ani Fergi nie jest lepszym trenerem od Murinho co wyjdzie napewno w trakcie sezonu, choc zawsze mozna miec nadzieje.

A to co my mamy niby miec pod pazucha, to teraz na to bym nie liczyl bo pojdzie na splate kredytu.Teraz Glazer robi z kasa klubu co chce i nie musi o tym nikogo informowac, nie musi sporzadzac zadnych raporotow finansowych.

A co do mlodych, kto ze mlodzikow regularnie wystepuje w pierwszym składzie?Własnie nikt.Jedynie Bardsley ktory grał bo kontuzje mial rezerwowy rezerwowego(Gary i Brown) Fletcher gra od dawna, Richardson juz był ograny, był w WBA gwiazda zespolu.Rossi i Pique nie beda teraz grac w pierwszej jedenastce, dopiero gdy wynik jest juz pewny.Rozpisz sobie liste naszych zawodnikow i zobaczysz ze wiekszosc pozycji jest tak obstawiona ze młodziki nie musza grac.Ja widze dziury na srodku pomocy o czym juz pisalem.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 lis 2005, 16:25

John Travolta pisze:Rossi i Pique nie beda teraz grac w pierwszej jedenastce, dopiero gdy wynik jest juz pewny.
I tu możesz się mylić niestety. Mianowice Ruud van Nistelrooy doznał kontuzji żeber i na pewno nie zagra w mecz reprezentacji Holandii. Pod znakiem zapytania stoi również występ Holendra w meczu ligowym z Charltonem! Także albo Saha będzie w stanie zagrać, albo trzeba będzie dać szansę Giuseppe Rossiemu.
RVN10 pisze:Młodzież z Manchesteru rządzi. Najlepsze szkolenie na świecie, Ajax wysiada. :twisted:
Z poczatku myślałem, że potrafisz wypowiadać się na odpowiednim poziomie. Myliłem się.

Louis Saha łączony z Deportivo la Coruna!
Angielski portal poinformował o rzekomej zamianie Francuza na Aldo Dushera. Włodarze hiszpańskiego klubu rządają jednak dopłaty (Saha wyceniany jest na ok 8 mln funtów).
Krótko po tej informacji, prezes Deportivo uciął wszystkie spekulacje. i Całe szczęście bo nie chce aby do United doszli zawodnicy typu Aldo Dusher czy Ivan Helguera.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 12 lis 2005, 18:42

Jak już chyba wszyscy wiedzą w szatni Manchesteru United znaleziono pluskwę. Nie wiadomo jendak kto ją podłożył. Może to była sprzątaczka związana z KGB, a być może Jose Mourinho :lol: . Najważniejsze (i tutaj niektórych zaskocze), że w strone piłkarzy nie leciały żadne przedmioty :wink: , a w szatni było spokojnie.
Nie robiłbym z tego żadnej tragedii, gdyż żadną taktyką lub niekonwencjalnym przygotowaniem zaskoczyć nas Fergie i Queiroz (p/w) nie mogli.

Gabriel Heinze namawia do kupna swego rodaka - Aldo Duschera.
I tu nie podzielam zdania Argentyńczyka. Duscherowi mówię stanowcze NIE! Zokora albo Diarra na DM'a.

I w końcu! Doczekaliśmy się. Być może 19 listopada w meczu z Charltonem zagrają powracający po kontuzji: Roy Keane i Gary Neville. Będzie to spore wzmocnienie składu United. Wystarzy tylko jeszcze liczyć na szybki powrót do formy i czekać na powrót innych zawodników: Heinze, Giggsa i Saha.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 lis 2005, 13:29

Manumef pisze:I w końcu! Doczekaliśmy się. Być może 19 listopada w meczu z Charltonem zagrają powracający po kontuzji: Roy Keane i Gary Neville.
Nie 'być może', tylko 'na pewno', bo Keane i Neville grają przecież w poniedziałek w meczu towarzyskim przeciwko Albion, więc jeżeli Ferguson stwierdzi (co jest pewne na 99,9 %), że są oni gotowi do gry, to zagrają. Osobiście cieszy mnie ten powrót, bo pomimo niezłej formy, jaką prezentuje MU, to powrót Neville'a i Keane'a wyjdzie na dobre.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 13 lis 2005, 15:10

Anka pisze:Osobiście cieszy mnie ten powrót, bo pomimo niezłej formy, jaką prezentuje MU, to powrót Neville'a i Keane'a wyjdzie na dobre.

Bez przesady ale jedna wygrana z chelsea nie pokaze ze MU jest w dobrej formie.
Co do powrotów to zarąbiscie :D nareszcie skłąd zaczyna sie uzupełniac :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 lis 2005, 15:57

szmagel pisze:Bez przesady ale jedna wygrana z chelsea nie pokaze ze MU jest w dobrej formie.
Ja nie piszę, że Manchester jest w dobrej formie, ale że jest w niezłej. Jest pewna różnica. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 15 lis 2005, 13:52

Wlasnie czytalem wiadomosci na WP, i zobaczylem ze Eric Cantona zostal najlepszym pilkarzem ligi angielskiej wszechczasow. WIec kibice ManU macie sie z czego cieszyc

Zablokowany

Wróć do „Anglia”