Patriota klubowy się znalazł. Niby nie każdy klub stać na zakup i utrzymanie piłkarza, ale Manchester United właśnie tak. Co Ty z księżyca się urwałeś? Jeszcze niedawno największy budżet na świecie a wychowankowie mają decydować o sile? Rezerwowi, owszem, zmiennicy, owszem, ale nie pierwszy skład( jeszcze za wcześnie ).
Zresztą, jak taki wspaniały ten Spector ( widziałem go bodajże w 2-óch spotkaniach ) to dlaczego poszedł na wypożyczenie? A Jones ... skoro taki fenomen to dlaczego nie gryzie po piętach innych? Odpowiedzi udziel sobie sam.
A co złego w sprowadzeniu kilku klasowych zawodników, dzięki którym raz - Manchester powoli odbudowywałby swój pryzmat w Europie, dwa - młodzi nabierali by doświadczenia. Coś w tym złego? Nie zrobić z nich drugiego Romanowskiego zespołu - owszem, ale wzmocnić 2-3 zawodnikami, którzy jednak to COŚ potrafią - jedyne lekarstwo.
O'Shea zatrzymał się w rozwoju i nic na to nie poradzisz. Choć będziesz płakał i krzyczał i gryzł się po łokciach i tak nic tego nie zmieni. A zdanie jakie mam takie mam i nie zmienisz tego. Od 1997 roku kibicuje Manu i widzę tendencję malejącą w formie. Ruud obsadzony na szpicy? Idę o zakład, że jeżeli przyszedłby Oliveira, czy inny żądny strzelania goli zawodnik i pokazałby się z dobrej strony umieszczając kilkakrotnie futbolówkę w siatce, Ruud odszedłby na ławeczkę. Stracił dużo ze swej skuteczności i tego też nie zmienisz.
No ... chyba że Ci odpowiada gloryfikowanie wszystkiego co diabelskie, to krzyż na drogę. Ja jakoś patrzę obiektywnie na poczynania podopiecznych Szkota i ( jak inni ) widzę, że wyżądza się krzywdę posypując ranę solą.
Zresztą ... ile klubów ma lepszych rezerwowych? Teraz to mi się śmiać zachciało. Popatrz na ostatni mecz z Lille, kto obsadzał rezerwę. Jako wybitny znawca powinieneś znać większość zawodników. Ale taki przeciętny zjadacz chlebka z masełkiem nie ma pojęcia któż to taki siedział przy trenerze. Więc o rezerwowych może lepiej się nie wypowiadaj, bo O'Shea to tylko ziarenko w całym polu pszenicy. A że wydał kiełki, nie znaczy że urośnie.