Valencia CF (zbiorczy) - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 wrz 2005, 15:13

Ajgor pisze:Mnie by się chętnie w Valenci wdział Yeste ale chyba malo realne

Eeee tam. A niby za kogo byś go widział? Przecież Yeste (choć to bardzo dobry zawodnik i nawet go lubię) to typowy lewoskrzydłowy więc miałby zastąpić Vicente? Pare meczy w poprzednim sezonie Yeste grał na pozycji mediapunta, ale w tej roli lepszy jest Aimar (którego notabene występ w dzisiejszym meczu stoi pod znakiem zapytania). Konkludując: Yeste jest Valencii niepotrzebny :wink: .

Dzisiejszy mecz Real S - Valencia leci w Canal + Sport więc wieczór zapowiada się ciekawie. Valencia vs. klan Milito :wink: .

PS. No i zaczął padać deszcz i grzmi... :cry: :twisted:

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 13 wrz 2005, 18:53

Remis 2:2 to nie jest zły wynik, ale nie jestem usatysfakcjonowany, ponieważ liczyłem na komplet punktów. Cieszę się, że bramki zaczął strzelać Villa, mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej. Teraz Los Ches czekają dwa prestiżowe i niezwykle ważne mecze- z Deportivo na Mestalli i Barceloną na Camp Nou. Jestem optymistą i wierzę w cztery punkty w tych meczach. Mam nadzieję, że Valencia podtrzyma tradycję i po raz czwarty (chyba) z rzędu nie da się pokonać Barcy na wyjeździe.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 09 paź 2005, 14:16

Minęło już kilka meczy, a Valencia odniosła następujące wyniki:

Valencia- Deportivo 2:2 gole: Villa, Miguel
Barcelona- Valencia 2:2 gole: Villa ( przegrana przez szmatę Canizaresa w końcówce)
Valencia- Real Sociedad 2:1 gole: Aimar i Villa
Getafe- Valencia 2:1 gol: Villa ( w ostatniej minucie sędzia nie uznał nam gola, a Villa dostał czerwień)

najbardzej cieszy wysoka forma Villi. Bedzie on w przyszłości wielką gwiazdą Los Ches. Mam nadzieję, że Valencia zacznie w końcu seryjnie wygrywać. Świetnie do zespołu wprowadził się Miguel.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 22 paź 2005, 12:59

Teraz nadszedł czas na mecz na szczycie: REAL- VALENCIA.
Mam nadzieję, że Valencia wygra. W Realu zabraknie Ronaldo i Baptisty, natomiast w Valencii najprawdopodobniej nie zagra Mista.

Przypuszczalby skład Valencii:

Canizares- Aurelio, Marchena, Ayala, Miguel- Vicente, Angulo, Baraja, Rufete- Aimar- Villa.

Ofensywny skład postanowił wystawić Flores. Trzech z czterech pomocników to na codzień zawodnicy ofensywni. Mam nadzieję, że przyniesie to efekty. Stawiam na 2:1 dla Nietoperzy.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 22 paź 2005, 13:07

Ale nie zapominaj że Real to jednak Real...
Ronaldo zastąpi chyba Roniho a Baptista to nie taka strata dla Madrytu..
Nietoperze powinny uważać na nich bo Real ostatnimi czasy nie przegrywa..(Mam nadzieję że to przerwiecie). Dla mnie jako dla fana Barcy najlepszy jest remis bo jak my wygramy to przeskoczymy was a strata do Realu zmaleje.. Ja stawiam na 2-2

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 22 paź 2005, 13:12

Dombroś pisze:Ale nie zapominaj że Real to jednak Real...
Ronaldo zastąpi chyba Roniho a Baptista to nie taka strata dla Madrytu..
Nietoperze powinny uważać na nich bo Real ostatnimi czasy nie przegrywa..(Mam nadzieję że to przerwiecie). Dla mnie jako dla fana Barcy najlepszy jest remis bo jak my wygramy to przeskoczymy was a strata do Realu zmaleje.. Ja stawiam na 2-2
Czyli co w końcu wolisz. Piszesz, że masz nadzieję, że przerwiemy serię Realu bez porażek, a jednocześnie liczysz na remis ;) Ja liczę, że przerwiemy tą serię.

Robihno jest jak narazie słabszy od ROnaldo, nie ma jeszcze doświadzczenia i będzie sprawiał mniejsze zagrożenie dla Los Ches niż R9.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 paź 2005, 18:29

Dzisiaj odbedzie sie jedno z najciekawszych mozliwych meczy w Primera Divison miedzy Realem i Valencia na stadionie Santiago Bernabeu. Valencia zajmuje obecnie piate miejsce w lidze z 12 punktami. :)
Quique Flores powolal 18 zawodnikow na ten mecz:
Canizares, Butelle, Miguel, Caneira, Ayala, Moretti, Fabio Aurelio, Marchena, Carboni, Angulo, Baraja, Albelda, Hugo Viana, De los Santos, Vicente, Aimar, Villa, Di Vaio.

Szkoda ze nie bedzie mugl zagrac David Navarro z powodu kontuzji. Nie zagraja tez Mista ani Patrick Kluivert. :? Stawiam na 1:0 dla Realu...

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 25 paź 2005, 8:51

marcin90 pisze:Stawiam na 2:1 dla Nietoperzy.
Ale trafiłem. Bramka Baraji była piękna. Ale się cieszę ze zwycięstwa. Teraz została juz prosta droga po mistrzostwo. A Villa idzie na króla strzelców.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 paź 2005, 9:11

marcin90 pisze:Ale trafiłem

Ja choć jestem kibicem Valencii to muszę się przyznać, że też typowałem 2:1, ale dla Realu... :oops: . Ale strasznie się cieszę z takiego wyniku, bo jest z czego!
marcin90 pisze:A Villa idzie na króla strzelców.

Villa to nasz najlepszy napastnik od paru lat. Dawno nie mieliśmy takiego zawodnika w przodzie (ostatnim był Claudio Lopez?), który ma taki instynkt strzelecki, pracuje na całej szerokości boiska, mimo niezbyt pokaźnego wzrostu wspaniale trzyma się na nogach (ale Helguera się męczył gdy Villa miał go na plecach :P ). Czy zdobędzie tytuł króla strzelców? Ma ogromne szanse, ale wygrać z Eto'o będzie bardzo trudno.

Ogólnie bardzo dobry mecz w wykonaniu Aimara i Vicente. Aimar się bardzo starał, był widoczny i wspaniale rozgrywał piłkę. Vicente w końcu zagrał mecz na miarę swoich możliwości, zaryzykuje stwierdzenie, że najlepszy od czasu odniesienia kontuzji. Piłkarze Realu nie mogli sobie z nim dać radu. I dlatego martwią mnie te informacje, jakoby obaj mieli trafić na Bernabeu :? . Jak Real da za obu 50 mln euro to Valencia chyba nie będzie się długo zastanawiać, chociaż jak na mój gust obaj warci się troche więcej...No nic - mam nadzieje, że zostaną na Mestalla.

I tym pozytywnym akcentem kończę dzisiejszy odcinek.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 paź 2005, 10:38

Jakos mi sie nie wydaje zeby Vicente i Aimar mogli w najblizszej przyszłosci trafic do Realu :!: O tm ze szkrzydłowy Valencji moze trafic do Realu to mówi sie chyba juz od 3 sezonów i jakos dalej gra w Valencji.
Natomiast Aimar to napewno mógłby byc nastepca Zidane, ale wydaje mi sie ze jest mało medialny i Real go nie kupi bo koszulki nie bedą schodzic :P

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 30 paź 2005, 14:21

Pisakk pisze:Ogólnie bardzo dobry mecz w wykonaniu Aimara i Vicente. Aimar się bardzo starał, był widoczny i wspaniale rozgrywał piłkę. Vicente w końcu zagrał mecz na miarę swoich możliwości, zaryzykuje stwierdzenie, że najlepszy od czasu odniesienia kontuzji. Piłkarze Realu nie mogli sobie z nim dać radu. I dlatego martwią mnie te informacje, jakoby obaj mieli trafić na Bernabeu :? . Jak Real da za obu 50 mln euro to Valencia chyba nie będzie się długo zastanawiać, chociaż jak na mój gust obaj warci się troche więcej...No nic - mam nadzieje, że zostaną na Mestalla.

I tym pozytywnym akcentem kończę dzisiejszy odcinek.
www.vcf.pl pisze:Dokałdnie takę sumę pieniędzy Valencia mogła zarobić na sprzedaży Vicente oraz Aimara. I choć kwota ta jest zaledwie o 17 mln Euro mniejsza niż planowany dochód z tzw. "Plan de Porxinos" czyli zagospodarowania terenów wokół nowej bazy treningowej w okolicach miasta Riba-Roja - co ma uratować sytuacje finasową klubu, to prezydent Valencii - Juan Bautista Soler uznał tą dwójkę za kluczowych piłkarzy w drużynie i odrzucił ofertę transferową.

Pierwsze 42 mln Euro, Che mogli zarobić sprzedając Vicente do Realu Madryt, który od dawna już intersuje się lewoskrzydłowym Che i reprezentacji Hiszpanii. Pomimo, że piłkarz wciąż nie powrócił do swojej optymalnej dyspozycji po bardzo grożnej kontuzji, ktróą przeszdł w zeszłym sezonie, to prezydent Realu - Florentiono Perez, nie zawachał sie złożyć Valencii tak wysokiej oferty na lewonożnego Hiszpnana. Che nie mieli jednak zamiaru pozbywać się swojej gwiazdy i odrzucili tą propozycję, podobnie jak wcześniejsze zapytanie ze strony Manchesteru United.

Pozostąłe 24 mln Euro pochodziłyby z transferu Pablo Aimara, choć do dzisiaj nie ustalono kto tak naprawdę zdecydował się zaproponawać taką kwotę. Klub z Estadio Mestalla otrzymał ofertę na Argentyńskeigo 'madiapunta' poprzez jego przedstawiciela, niemniej jednak prezydent Soler zdecydował sie ją odrzucić, gdyż Quique Flores uznał Pablito za bardzo ważny element zespołu.

W przypadku Aimara, decyzja o odrzuceniu oferty transferowej z pewnością okazała się trafna, gdyż Argentyńczyk wreszcie zaczał grąc tak, jak tego do niego wymagano. Po świetnych występach "El Payaso" przeciwko Betisowi, czy Realowi Sociedad klub zastanawia sie nawet nad przełużeniem wygasającego w 2008r. kontrkatu Aimara z 'Blanquinegros'. Piersze kroki w tym kierunku zostały juz poczynione, jednak niedawo wszelkie rozmowy w tej sprwie wszytrzymano do wiosny przyszłego roku, gdyz klub chce upewnić się, czy piłkarz utrzyma formę i czy nie będzie miał większych problemów z kontuzjami
Widzisz Pisakk dają nawet więcej niż 50 milionów, bo aż 66 mln, ale na szczęście władze Valencii się nie zgadzają. I niech tak zostanie.

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 05 lis 2005, 10:35

dzisiaj jest według mnie mecz kolejki Villareal-Valencia 8) Villareal podbudowana po zwycięstwie z Benficą i według mnie jest faworytem ale mój ulubiony hiszpański klub Valencia nie raz sprawiał niespodziankę w lidze z Barcą czy Realem zobaczymy jak będzie dzisiaj :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 lis 2005, 14:11

Valencia jest na 9 miejscu w tabeli. Maja juz w tym sezonie jedno bardzo wazne dla nich zwycieztwo (z realem), ktore napewno pomorze im psychicznie. Dzisiaj beda grali z troche "podbudowanym" Villarealem, ktory zajmuje obecnie 6 miejsce. W Valenci nie brakuje zadnego waznego zawodnika, wiec mysle ze wygraja. :)

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 06 lis 2005, 13:49

Ja też tak myślałem, ale niestety. Po raz kolejny klapa. 0:1 z Villarealem. Juz naprawdę nie wiem, co się dzieje z Valencią. Przegrywają mecz za meczem. A przecież wzmocnili skład. Kupili wielu dobrych zawodników, a idzie im gorzej niz nawet za Ranieriego. Mam nadzieję, że się podniosą i w końcu zaczną wygrywać.

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 06 lis 2005, 16:34

jeszcze pamiętam jak rozdawali karty w Europie grając w finale Champions Leguae z Bayernem Monachium i Realem Madryt a ich skład za bardzo się nie zmienił od tamtych chwil a grają to co grają...a co się dzieiej wogóle z ich byłą gwaizdą Claudio Lopezem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”