Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 109

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 29 wrz 2005, 23:14

wlasnie wrocilem z meczu... kurde taki mecz..juz w 6 minucie penksa mogl otworzyc wynik tego spotkania..ale nie ma to jak skuteczni napastnicy...pomocy wogole nie bylo widac..sobol podpora reprezentacij gral do dupy..cantoro tez nic..kryszal 50 minut spedzil na chodzeniu po boisku...duzo kibicow po bramce sagana opuscilo stadion..kolejny rok bez zadnych sukcesow powazniejszych..=(

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 29 wrz 2005, 23:20

hellas pisze:kolejny rok bez zadnych sukcesow powazniejszych..=(

Najgorsze jest to, że takimi występami i wynikami robimy sobie coraz gorsze perspektywy na przyszłość :(.W sezonie 2010/2011 chyba będzie mieli jedną drużynę w UEFA :roll:.Penksa ... dlaczego on jest tak słaby i wolny ? Paulista pokazał się lepiej od niego, był jasny, ale daleko żeby pokazać klasę.Kryszałowicz i jego super garb także przeszli koło meczu.Eh, na szczęście humor mi poprawia mój kuponik i 150 zł, które wygrałem :).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 wrz 2005, 23:45

futbolowa pisze:Sagan :) No, jak ja kocham tego gościa :)

Nie płaczę.

Z taką grą to oni sobie mogą... :lol: :lol:
Stojąc w miejscu nic się nie wygra. Wisła powinna grać tak jak z Lechem, ale niestety nie potrafiła.
I zonk. Koniec polskich drużyn w Europie :?
Zdsecyduj się, czy się smucisz, czy się cieszysz :roll:.

Nic nie pamiętam z meczu, podobno Sagan strzelił :?. w kazdym razie dzięki za walkę, Wisełko ddzięki za walkę.
Wisła sprzedala swoje najwieksze gwiazdy kupila jakis zwyklych wypierdkow i oni chca walczyc o puchary ? pffy.....zabawne....
Dla 'Interzysty' na pewno :lol:.

Za rok będzie LM, więc zachowajcie siły na spinanie się. Szoda tylko, ze graczy brakuje...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2005, 23:48

piwus pisze:w kazdym razie dzięki za walkę, Wisełko ddzięki za walkę.
Wisła walczyła -szkoda, że dopiero od 60 minuty :?
jakby tak grała od początku meczu - mieli szanse - no cóż - Widać Wisłą jeszcze nie w tm roku ma zagrać w grupie UEFA CUP.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 29 wrz 2005, 23:56

a moze by tak jakies pozytywy wyciagnac?jesli nie z gry..dramatycznej,nedznej,slabej,beznadziejnej itp itd...to z zachowania kibicow?uciszyl ich dopiero Sagan,za to dosc skutecznie(byla tam jeszcze jakas "jazda jazda") ale ogolnie...

gdyby na murawie bylo tak jak na trybunach przy Reymonta,to Wisla wymiotlaby totalnie tych Gimareszow...

a tak?za rok...bez rozstawienia...bez dodatkowego klubu w eliminacjach...lipa..

TORCIDA *14* GORNIK ZABRZE

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 wrz 2005, 23:57

RzuR pisze:a moze by tak jakies pozytywy wyciagnac?jesli nie z gry..dramatycznej,nedznej,slabej,beznadziejnej itp itd...to z zachowania kibicow?uciszyl ich dopiero Sagan,za to dosc skutecznie(byla tam jeszcze jakas "jazda jazda") ale ogolnie...
Kogo uciszył :shock:? Mi tylko gwizd ewe ucho rozsadzał :lol:. Ehhh, to TVP, pewnie specjalnie mikrofony wyciszyli :rotfl:.

Żeby mnie było tylko tego glupiego psta to:
TWSD pisze:Ostatni mecz Engela w Wiśle?
W ostatnim tygodniu w prasie pojawiła się informacja, że właściciel Wisły Bogusław Cupiał nakazał sporządzenie listy ewentualnych następców trenera Jerzego Engela. Wisła znów nie awansowała do fazy grupowej Pucharu UEFA, odpadając z tych rozgrywek w kompromitującym stylu, posada obecnego trenera wisi więc na włosku.

Jeśli Engel zostanie zwolniony, na jego następcę typowany jest czeski szkoleniowiec Zdenek Scasny, który w swej karierze prowadził m.in. Spartę Praga i Panathinaikos Ateny.
Kolejna żonglerka Cupiałowa? w takim razie moża powiedzieć, że ma zdolności iście cyrkowe.

Awatar użytkownika
postcard
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: postcard » 30 wrz 2005, 1:44

I czy teraz Polska spada w rankingu? I mniej miejsc w pucharach eufa (bo o lidze mistrzów nie myśle- mylę się?) ?????????

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 wrz 2005, 8:40

Gdyby Penksa i Brożek w pierwszych 20 minutach przymierzyli odrobinę celniej to to wszystko mogłoby się potoczyć zupełnie inaczej. A tak - walenie głową w mur przez całe spotkanie, widoczna bezsilność, a przede wszystkim zbyt mała ruchliwość. Nie można wygrać meczu stojąc w miejsu jak to czyniło większość zawodników Wisły. No nic - trzeba już do tego przywyknąć chyba... :?

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 30 wrz 2005, 9:38

No cóż tak najwyraźniej miało być.

IMO Wislła zagrała o 20 % lepiej niż w 1 spotkaniu, ale biorąc pod uwage, że w 1 meczu zagrała tragicznie..hehe..tak jak juz wspomniano. 2 minuta meczu - Penksa gdyby strzelił to mecz mógłby się inaczej ustawić dla Wisły. Walenie głową w mur, mocny portugalski mur. Widać, że to już nie jest to co było np w meczu z PAO. WIdać, że brakuje chociaby Franka a nawet Uche. Gdyby historia potoczyła się inaczej to Wisła powinna teraz grać w LM a nie odpaść w takim stylu z P Uefa...

Ave Wisła!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 wrz 2005, 10:24

Mecz bez histori i pomysłu. Zawiodła mnie drugi linia ale co to zmieni .. Aż żal że nasza piłka jest tak nisko. Tego meczu nie przegrała Wisła czy wcześnie Groclin. Te mecze przegrała Polska piłka ...

Wisła i tak zostanie mistrzem Polski bo Legia prezentue w lidze taki poziom jak w Wisła w pucharach. A Groclinowi brakuje z dwóch Polaków w składzie by walczyć o mistrza.

Najgorsze jest to że jesteśmy w Europie tylko pod katem podatków :roll: i cen za benzyne. Jak taka liga Turcecka czy Rosyjska robi sie powoli jak Holenderska Eredivion. Aż żal bo teraz możemy psioczyć a w weekend Wisła pokona Górnika 3:0 a Groclin - Odre 4;1 i to pokazuje nam miejsce w szeregu nie puchary a nasza liga...

Chyba nie szybko ktoś nas z tego wyleczy. PiS w naszej piłka pozytwnie "nie zamiesza" oni sie biorą odrazu za Państwo. :roll: A taka Turcja walczy na wszystkich frontach w footballu... Smutne ale prawdziwe.

Ma nadzieje że Cupiał nie podejmie jakiś "szybkich decyzji" nie tędy droga. Nie dziwie sie Mu czy tez piłkarza że tracą motywajce do pracy. Ale trzeba wierzyć i walczyć. Za rok LM :!:

Jadza :!: Jazda :!: Jazda :!: Biała Gwiazda :!:

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 30 wrz 2005, 10:37

Przed meczem byłem niemal w 100% pewien zwycięstwa Wisły. Zwycięstwa, nie awansu. Na awans dawałem 30 % szans. Wisła mogła wygrać, miała kilka znakomitych szans, ale zawiodła. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że straciliśmy jedno miejsce w Pucharze UEFA.

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 30 wrz 2005, 11:15

Ja sądze,że Wiślakom w decydującym meczu zabrakło szczęścia atakowali o wiele więcej niż rywale z Portugalii,no ale cuż taka jest piłka nożna nie zawsze wygrywa lepszy.

Szkoda Wisły :cry:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 30 wrz 2005, 11:23

Robson pisze:Ja sądze,że Wiślakom w decydującym meczu zabrakło szczęścia atakowali o wiele więcej niż rywale z Portugalii,no ale cuż taka jest piłka nożna nie zawsze wygrywa lepszy.

Szkoda Wisły :cry:

Cóż tu się w pełnie nie zgodzę. Może i Wisła atakowała ale też swoim stylem nie przekonywała mnie do tego aby wygrać ten mecz chociażby 2-0.
Tak naprawdę Wiślacy stworzyli sobie niewiele więcej sytuacji niż w 1 meczu..a więc było ich dosyć mało. Z 2 strony Portugalski mur trudno było przejść...i jescze ta bramka Sagana ehh :P:P

Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 30 wrz 2005, 11:43

Najgorsze ze byl mocny doping..caly czas byly spiewy..a wisle nic nie dalo nie potrafili rozegrac ladnej skladnej akcij. bylo widac chaos w grze naszych wislakow..gdy min. brozek nie tarafial myslalem ze mnie tam na stadionie szlak trafi..:( sedzia tez niezle nas(kibicow)wkurzyl pokazujac pierw czerwona kartke a potem ja anulajac..w przerwie juz wszyscy byli wkurzeni..ale w glowei byl mecz z saragossa..ale wyszlo jak wyszlo..ehhh za rok to juz musimy awansowac

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 30 wrz 2005, 11:50

A ja dalej nie moge zrozumiec jak mozna tak zmienic styl w ciagu miesiaca. no dobra, Franka nie bylo - on znaczyl duzo. Uche? przeciez i tak nic nie gral. a Wisla nagle zaczela grac jakby sie pierwszy raz widzieli - podania na 3 metrach niedokladne, zero gry z pierwszej pilki, kopanie bez sensu do przodu - tragedia. ciekawe czy to nie wychodzi teraz trenerska reka Engela... w lidze rozbili Lech bo Michniewicz chcial przykozaczyc i wyszedl ofensywnie, po zwyciestwo. a Wisla poki co nie jest jeszcze tak slaba zeby ja pogonic w lidze. ale jak Vitoria juz stanela mardrzej, ograniczyli sie do przerywania, wybijania z rytmu i gry na czas, to Wisla nie istniala. owszem mieli pewnie 90% posiadania pilki, ale co z tego, skoro 80% z tego, to byla gra w srodkowym kole...

Jak napisal wczoraj moj kolega - leze, pije piwko i patrze na porazke polskiej pilki klubowej... taka prawda, siegnelismy dna i jak za rok nie wybijemy sie jakos znacznie, to bedziemy sie zatapiac w bagnie. a coraz ciezej w to uwierzyc, patrzac na to co sie dzieje w Wisle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”