Podróże

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Podróże

Post autor: Keres » 17 maja 2018, 8:34

No to darmo kupiłeś Morrow.
Ale do rzeczy. Biorąc pod uwagę jakie środki transportu rozważasz, to polecam trasę odwrotną do mojej, czyli Malaga-Gibraltar-Kadyks-Sewilla. Gdybyś auto wypożyczał, to poleciłbym pojechać do Rondy, Kordoby czy Grenady.
Dlaczego taka trasa? Malaga i Sewilla to oczywistość, Gibraltar na 1 dzień to IMO obowiązek, bo wejście i widoki ze Skały Gibraltarskiej to fajna atrakcja i gwarancja udanego dnia.
Ja do Kadyksu pojechałem, bo nie mogłem znaleźć taniego, bezpośredniego połączenia z Sewilli do Gibraltaru. No ale jak Slim pisze - warto tam pojechać nie tylko na kilka godzin.
Widzę, że pociągi jeżdżą z Algeciras [obok Gibraltaru] do Sewilli [27,3E, 5h jazdy], więc jakbyś chciał uniknąć jednak tego Kadyksu, to da radę. No, ale myślę, że warto pojechać, skoro mamy sprawdzoną opinię, kogoś, kto widział więcej. :wink:
Patrząc na to, że masz 7,5 dnia, to widziałbym to tak: Malaga 2,5 dnia, Gibraltar 1 dzień, Kadyks 2 dni, Sewilla 2 dni. Ewentualnie 2,5-1-1-3 lub 2-1-2-2,5.
Wszystko też zależy w których godzinach miałbyś transport i gdzie będziesz nocować w danym dniu, więc wtedy trzeba lekko zmodyfikować. No i to są umowne dni spędzone w miastach, bo trzeba doliczyć czas przejazdów.
Szkoda, że nie masz na odwrót miast skąd wylatujesz i przylatujesz, bo wtedy na sam koniec byś sobie mógł na plaży w Maladze odpocząć po tym całym zwiedzaniu. Niby w Kadyksie też byś mógł na plaży poleżeć, ale tam bardzo wiało jak byłem. W Gibraltarze też plaża jest, ale tu nie ma gwarancji pogody słonecznej.
Pytaj o więcej, w miarę możliwości odpowiem. I daj znać co zdecydowała Twoja żona [jakoś nie chce mi się wierzyć, że masz cokolwiek do powiedzenia...], to pomogę znaleźć odpowiedni transport. :wink:

Wróć do „Hyde Park”