Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 13 maja 2017, 13:37

Jeśli chcielibyśmy ustawiać się mega ofensywnie i mega ryzykownie (kłóci mi się to mocno z filozofią Mou) to już w tym sezonie byłoby sporo okazji do grania Pogbą oraz klasyczną 10-tką. A jakoś dochodziło do tego rzadko i jedynie z kiepskimi rywalami. Nie po to przecież wydawaliśmy taka kasę za Pogbę, żeby nie wykorzystać tego co w nim najlepsze. A najlepszy jest wtedy kiedy ma nieco więcej swobodny.

Tak jest Herrera, ale przecież pisałem o dwóch innych zawodnikach w środku obok Pogby i o ich rolach tak, aby balansowało się to najlepiej. Problem w tym, że Fellaini to marna kandydatura na 6tkę dlatego tak często w tym sezonie grywa Carras. Jego następca, biorąc pod uwagę niechęć Mou do Blinda w tej roli, to jest absolutny priorytet. Mówię o zawodniku bardzo dobrym taktycznie, dobry w defensywie i potrafiący rozegrać piłkę. Drugim priorytetem powinien być zakup napastnika (Griezman), ewentualnie skrzydłowego(Bale) (zależy od systemu, który będziemy preferować). Kolejnym powinien być środkowy obrońca. Już te 3 transfery będą nas kosztowały grubo ponad 100 milionów funtów. Cała reszta zależy od tego kogo ewentualnie pożegnamy z obecnej kadry.

Podsumowując : kupowanie zawodnika za wiele milionów na zawodnika, który w żaden sposób nie rozwiązuje naszych problemów to kolejny głupi pomysł, który nie pchnie tego klubu do przodu. I nic się nie zmieni jeśli wciąż będziemy szli tą drogą. Wciąż każdy będzie się zastanawiał, czemu te transfery nie wypalają :haha:

ps nie chce mnie się sprawdzać dokładnie, ale wg transfermakrt Mata rozegrał w PL jedynie 4 mecze na 10-tce co jakoś by się w miarę zgadzało z tym co sam pamiętam. Po prostu grywa tam niezwykle rzadko i podobnie zapewne byłoby z Jamesem.

Wróć do „Anglia”