Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 31 mar 2016, 14:33

Witamy :)

Na pytania o książkę nie odpowiem bo jej nie czytałem. Z tego co mi wiadomo, to Fergie tytuł szlachecki otrzymał w 1999r. Co do traktowania Cantony na trybunach to ciężko się wypowiadać bo to zależy do kogo go porównujemy, zakładam, że ten fragment podkręcono na potrzeby biografii choć trzeba oddać Francuzowi, że w tej złotej erze MU był jedną z bardziej barwnych postaci i do dzisiaj na OT cieszy się zasłużonym szacunkiem bo uosabiał to za co uwielbia się United.

Z ciekawszych newsów Shaw powoli wraca do treningów z pierwszym zespołem. Oby tylko pośpiech nie był tu doradcą bo nad chłopakiem trzeba teraz chuchać i dmuchać, jak za szybko zacznie grać to może skończyć jak Hargreaves. Z drugiej strony rozumiem jego determinację, EURO już za chwilę a to pewnie była jego główna motywacja podczas rehabilitacji.

Przygoda Nevillów w Valencii bolesna. W sumie można było się tego spodziewać choć aż tak złe wyniki i tylko 4 miesiące na stołku brutalnie odbiją się na CV Gary'ego. Fajne analizy to nie to samo co prowadzenie klubu z aspiracjami. Niektórzy pewnie już go widzieli jako kolejnego trenera MU a tu klops. Ciekawe czy będzie dalej szukał szans w trenerce czy jak zapowiadał wcześniej w innym miejscu widzi swoją przyszłość. Co prawda wymienia się go teraz jako kandydata na stołek w Villi. Nie zdziwiłbym się gdyby Gary próbował zatrzeć złe wrażenie z Hiszpanii i wziął jeszcze jakiś klub ale akurat czekanie w Birmingham przez kilka kolejek na spadek to nie jest najlepszy pomysł.

Wróć do „Anglia”