Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kluchman » 08 sty 2016, 15:04

Z konferencji przedmeczowej (za realmadrid.pl):
[COPE] Jasno pan twierdzi, że będzie stawiać z przodu na BBC. Jednym z najtrudniejszych zadań dla poprzednich trenerów było przekonanie tej trójki do zaangażowania w pracę w obronie. Czy może pan powiedzieć o tym, jakie ma wobec nich plany? Dostaną pełną swobodę? Będą uczestniczyć w obronie? I czy Bale będzie zaczynać z prawego skrzydła?
Mogę ci powiedzieć to, o czym myślę i co mamy zamiar robić - bez piłki będziemy pracować wszyscy. Ja mam taki zamysł i ja będę przekazywać takie przesłanie, że bez piłki mamy pracować wszyscy. Nie możesz mieć jednego, dwóch czy trzech graczy, którzy nie bronią. Pomysł jest właśnie taki. Kiedy nie będziemy mieć piłki, mamy bronić, a kiedy będziemy ją mieć, mamy ją rozgrywać i grać. Najlepszym sposobem, żeby nie bronić, jest grać piłką. Będziemy starać się to robić.
Chcę to zobaczyć. Jeśli Zidane'owi uda się z dnia na dzień zrobić coś takiego - coś, co nie udało się ani Mourinho, ani Ancelottiemu ani tym bardziej Benitezowi to uchylę czoła przed jego charyzmą i autorytetem. Zobaczymy czy to nie jest tylko gadanie życzeniowe. :wink:
[A Bola] Myślał pan już nad tym, jak będzie grać Cristiano? Bardziej na skrzydle czy bardziej w ataku? Dostanie swobodę? I czy dalej będzie wykonawcą rzutów wolnych?
[uśmiech] Cristiano będzie grać na skrzydle. Cristiano będzie grać tak, jak trzeba. Ja nie będę mówić Cristiano za wiele. Znamy go, jego liczby mówią same za siebie i ja chcę od Cristiano tego, żeby czuł się dobrze i żeby był zadowolony, a z resztą sobie poradzimy.
Będzie wykonywać wolne?
Wolne? Oczywiście, że tak.
Są jednak złe rzeczy, które się nie zmieniają.

Wróć do „Hiszpania”