Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 maja 2008, 7:56
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 lis 2009, 22:30
źródło : http://www.full-ahead.net/Silownia/Prac ... l_masz.htmDecydując się na pracę w siłowni trzeba wiedzieć w jak ciężkich i niebezpiecznych warunkach przyjdzie nam pracować. Niestety nikt nie będzie tu chodził w białym kombinezonie i spisywał wartości z wskaźników i jedynie ograniczał się do pokręcenia zaworem. Przy okrojonej załodze pracujemy wszyscy w każdej działce remontując, konserwując urządzenia i utrzymując ruch siłowni. Wszystko to w gorączce która często przekracza ponad 40 stopni, hałasie, wibracjach, smrodzie i podczas przechyłów. Po pracy zazwyczaj człowiek czuje się jak "koń po westernie", jest spocony i brudny. Dobrze jak trafimy na nowy statek to zaoszczędzimy trochę zdrowia nie wdychając spalin i wyziewów ze zbiorników lub zęz.

kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 lis 2009, 10:23
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 lis 2009, 11:37
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 17 lis 2009, 17:07
niech zgadnę.. TEB Edukacja?Technika Informatyka zaocznie bo dzięki temu będe mógł dostać kilka ciekawych certyfikatów jak np. z Microsoftu i Novella.
szura

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 sty 2016, 22:35
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 sty 2016, 22:39
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 sty 2016, 22:40
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 sty 2016, 22:49
A nie możesz im po prostu rachunku wystawić? Nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje, ale jak dawniej bawiłam się w programy partnerskie, wystawiałam im rachunek za swoją usługę [za 'przestrzeń reklamową' chyba dokładnie] i nie było problemu.petru pisze: Czytałem na ten temat szczątkowe informacje w necie i żeby odprowadzić od tego podatek musiałbym przedstawić sformalizowaną podstawę dla wynagrodzenia, czyli prawdopodobnie stworzyć samodzielnie umowę-zlecenie po polsku i po angielsku (bo firma w Ameryce), z czego firma jeszcze dodatkowo musiałaby zapłacić ubezpieczenia itp.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 sty 2016, 22:57
Jestem współwłaścicielem sklepu. Takim człowiekiem 'słupem'. Dostałem nip i regon, i podobno w księgowości rozliczają mi PIT.petru pisze:I od razu pytanie - czy ktoś ma działalność gospodarczą? Jakieś rady na początek?
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 sty 2016, 0:06
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 sty 2016, 7:38
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 maja 2016, 0:50
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 maja 2016, 1:03
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 maja 2016, 1:12
Rojiblanco
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited