FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3076

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 94

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 03 mar 2026, 22:50

heroiczna walka, ale i tak stawiam, że to na marne ;) ale będzie można gadać, że gdyby sędzia lepiej sędziował pierwszy mecz, to by awansowali. Wątek sędziego musi jakiś być ;)

hah ten Rafinha nurkujący w pole karne myśląc, że rywal jest obok niego i uda się nabrać sędziego :haha:

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2601
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 03 mar 2026, 23:08

Brakło niewiele. Szkoda, ale i tak brawo za walkę do końca :brawo:

Dopiero tam przy 3-0 Simeone i jego banda miała mokro w portkach ...

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 216

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 03 mar 2026, 23:21

Jest mimo wszystko dziś trochę dumy. Jak jest jakiś zespół który może wyjść z czegoś takiego to przeważnie jest to FC Barcelona.

Ostatecznie trochę szczęścia zabrakło by tą dogrywkę dogonić. Brawa za walkę!!! Visca el Barca!!!

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 03 mar 2026, 23:40

I chyba dziś jednak zabrakło Lewego do tego by niemożliwe stało się możliwe....

Ferran tragiczny.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 292
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 04 mar 2026, 17:16

Blisko było, ale byłem pogodzony z tym, że Barca odpada z CdR. Za piękne by to było, aby było prawdziwe, nie wiem czy Blaugrana kiedyś powtórzy jakąkolwiek z remontad w ostatnich latach, taki jest futbol. Nie jest mi nawet smutno, walczyli, zostawili serducho jak Alan Kwieciński. Intensywność w tym meczu była top, Kotletiko praktycznie nie istniało. Lamine dużo udanych zwodów, jak za tych najlepszych występów, brakło bramki do ideału. Bernal plusik za bramki, Cancelo dużo walczył, dobre wrzutki i oby takich wrzutek więcej. Wydaje mi się, że gdyby za Rekina grał Lewy - skończyłoby się lepiej.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2227

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 mar 2026, 17:39

ogolnie ta druzyna jest o jednego zajebistego napastnika od bycia naprawde trudna do zatrzymania, tzn. juz teraz jest, ale o ile yamal z raphinha jako skrzydlowi, fermin/olmo jako bramkostrzelni ofensywni pomocnicy i pedri jako rozgrywajacy wszyscy sa w swiatowym top3/top5 na swoich pozycjach, o tyle lewy i ferran sa pewnie poza top 20 wsrod srodkowych napastnikow, i to niestety widac

siadlby do tego zestawu osimhen jak zloto

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 04 mar 2026, 17:48

Precel pisze:
04 mar 2026, 17:16
Blisko było, ale byłem pogodzony z tym, że Barca odpada z CdR.
Ja również byłem pogodzony od tej połowy lutego gdy graliśmy. Abstrahując nawet od tego czy wczoraj trochę uwierzyłem od momentu 3:0 czy nie to jednak przekreśliłem możliwość wygrania w tym sezonie CdR po pierwszym meczu.

Zresztą uważam że nie ten rewanż był najważniejszy po pierwszym meczu tylko to by wyciągnąć wnioski z tamtych fatalnych 45 minut by się broń Boże nie powtórzyły w 1/8 LM np. (sprawdzimy za 6 dni to).

Jak przeglądałem choćby twittera to nie rozumiałem sraczki naszej fanbazy odnośnie rewanżu z Atletico. Wklejali nawet zdjęcia z 8 marca 2017 z pamiętnego rewanżu z PSG itp. Łapałem się za głowę bo to nie o ratowanie CdR tu chodziło. Co najwyżej od odbudowanie właściwej linii taktyczno psychologicznej przed LM.

CdR to nie jest tak ważne trofeum żeby nam spędzało sen z powiek że w tym sezonie go nie obronimy :wink:

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 07 mar 2026, 23:20

Przepchnięte na San Mames ale czasem tak trzeba. Zwłaszcza jak się jest 3 dni po meczu w którym musieliśmy gonić na najwyższym biegu oraz 3 dni przed meczem 1/8 LM.

Hansi wyszedł na wpół rezerwowym składem i pewnie po cichu liczył że może Pedri i Raphinha odpoczną dziś w pełnym zakresie. Jednak musieli wejść po przerwie by trochę ratować. No w przypadku Pedriego literalnie w przerwie bo zagrał całą drugą.

No a Lamine zrobił to co przystało na geniusza. Może nie grał dziś wybitnego spotkania ale ten jeden raz przyjebał w okienko :)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 07 mar 2026, 23:38

no mysle ze sie nie pomyle piszac, ze nie bylo w tym sezonie meczu, w ktorym mielismy mniej sytuacji bramkowych niz dzis. xg 0,44 to w sumie potwierdza. tak naprawde to chyba ani jednej klasycznej sety nie bylo przez 90 minut. z czystym sumieniem mozna rzucic dzis tym komentatorskim klasykiem - zadecydowaly indywidualne umiejetnosci, bo byle kto by tego tak nie dokrecil

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 08 mar 2026, 8:59

4 ostatnie mecze - 4 gole 2 asysty Yamala. Ramadanie, trwaj. Zdecydowanie mu służy. To co wyczyniał w meczu z Bilbao, to się powinno studiować.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 08 mar 2026, 10:29

Precel pisze:
08 mar 2026, 8:59
4 ostatnie mecze - 4 gole 2 asysty Yamala. Ramadanie, trwaj. Zdecydowanie mu służy. To co wyczyniał w meczu z Bilbao, to się powinno studiować.
Myślę że z tym Ramadanem to jedynie zbieg okoliczności :wink:

Jak dla mnie jest oczywiste że młody musi jeszcze mieć pewne wahania formy i i tak uważam że gra nieco za dużo, w sensie że nieco częściej powinien trochę odpoczywać. No ale wczorajszy mecz pokazał faktycznie że pozostawienie go mimo średniego występu było słuszne bo zrobił to co robią najwięksi, błysnął raz ale za to na miarę game winnera.

Np Pedri i Raphinha wczoraj byli przeznaczeni właśnie do odpoczynku przed Newcastle i musieli dopiero wchodzić by nieco ratować. To mi nasuwa że Lamine jednak jest z tej samej gliny co Messi. Musi grać cały czas bo ma kod DNA urodzonego zwycięzcy :)

Omijają go też poważniejsze kontuzje co uprawdopodabnia że nie jest szklany, a to dobrze. Oby ta teza nigdy nie musiała zostać zakwestionowana w praktyce.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 10 mar 2026, 19:03

Sky donosi, że Barca chce Juliana Brandta z BVB. Ciekawe czy Julian chce i jaka w tym wszystkim jest rola Flicka, bo nawet nie wiem jak wygląda jego sytuacja jeśli chodzi o przyszły sezon.

Obrazek

Ja to go widzę bardziej w jakimś Bayernie, nie wiem czy pasowałby do Barcy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 22:11

no to jeszcze kolejne 5 lat z wujasem. swoje za uszami ma, ale zasluzyl na dokonczenie roboty. piec lat temu jak wracal, to klub byl w mega gownianej sytuacji, ale wydaje sie, ze najgorsze za nim i wraca na wlasciwe tory. zreszta kontrkandydaci w wyborach tak sie zaprezentowali, ze w sumie nie bylo z kim przegrac

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2093
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » wczoraj, 22:14

A czemu laporta odszedł po sukcesach ?

Nie kumałem tego, że nie był dłużej prezesem po kadencji z Łysym i przyszły te lojtki co pozaduzaly klub.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 22:20

w 2010 za czasow guardioli nie mogl wystartowac w wyborach, bo statut klubu pozwala na max dwie kadencje z rzedu, a on wygral w 2003 (to wtedy sciagnal rijkaarda i ronaldinho) i potem w 2006

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”