Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 mar 2026, 7:35
Boromir

gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 14 mar 2026, 10:30
Fakt, to był Mr.Chris. Przepraszal Kluchmana i venomika.johny batonik pisze: ↑13 lut 2026, 19:00Czyli nic nie dostała, ale może dostać. To wróć tutaj jak faktycznie Polska coś dostanie od Ukrainy i wtedy napisz z pełnym przekonaniem o swoje racji.
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 mar 2026, 11:13
Czy Ty naprawdę myślisz, że za kilkanaście myśliwców, które mają iść na złom za kilka lat dostaniemy wszystkie technologie i patenty warte może nawet i setki milionów?johny batonik pisze: ↑14 mar 2026, 10:30Fakt, to był Mr.Chris. Przepraszal Kluchmana i venomika.
Ale to dostajemy te drony od Ukrainy za sprzęt, który im oddaliśmy za darmo czy teraz musimy za nie zapłacić?
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 14 mar 2026, 11:22
Przecież od początku oczywiste było, że jest bardzo mało prawdopodobne aby Nawrocki to podpisał. Jeśli próbujesz implikować, że skomentowałem po wecie bo dostosowuję ocenę do decyzji Nawrockiego, to mylisz się - gdyby podpisał (w co nie wierzyłem - Duda może by się ugiął, ale nie Nawrocki), skrytykowałbym go za podjęcie niekorzystnej dla Polski decyzji pod presją obozu proniemieckiego.venomik pisze: ↑13 mar 2026, 0:05Lubię ten stan polityki kwantowej. Coś jest jednocześnie dobre, niedobre, trochę dobre, trochę niedobre - i dopiero kiedy jakiś polityk/partia podejmie decyzje to następuje kollaps funkcji politycznej i teraz juz wiadomo co myśleć.
Zaskakujące (tak naprawdę to wcale nie), że najostrzejsze wypowiedzi, najbardziej podkreślające oczywistość veta pojawiają się tuż po ogloszeniu tej decyzji. Nie przed. Dziwnym trafem od osoby, która wcześniej w ogole się na ten temat na forum nie wypowiadała.
Szanuję strategiczne podejscie.
Analiza wsteczna zawsze skuteczna!
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2026, 11:48
Kluchman
cloner
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 14 mar 2026, 12:28
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 12:28
Oczywiscie ze by tak bylo. Po klepnieciu SAFE ktos wreczylby Kaczynskiemu kwiaty a caly PiS wstalby i odspiewal Rote.Kluchman pisze: ↑14 mar 2026, 11:48Ja jestem prawie pewien, że Nawrocki by tę ustawę podpisał z uśmiechem na ustach i wygłosiłby orędzie, jak to jako zwierzchnik sił zbrojnych dba o bezpieczeństwo Polski i Polaków. Zrobiłby to, gdyby to PiS był teraz u władzy i to PiS mógłby uznać SAFE za swój sukces. Wtedy nie byłby to program niemiecki tylko polski.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 mar 2026, 12:30
emski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 mar 2026, 12:33
Dobrze rozumiesz. Tusk i jego świta tak fatalnie rządzą krajem, że w budżecie brakuje pieniedzy na wszystko i potrzebna jest pozyczka z UE, żeby się ratować.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 14 mar 2026, 12:35
To nie fake? Z tego co sprawdziłem pisze o tym tylko Konrad Berkowicz i jakaś macedońska stronaSh00t pisze: ↑14 mar 2026, 12:28Generał, porucznik SBU Grigorij Omelczenko, wygłosił kilka dni temu w ukraińskiej telewizji: Wiemy, gdzie mieszka, gdzie śpi, gdzie pije piwo, wino, pali shishę, gdzie spędza czas, a nawet z kim się spotyka i tak dalej. Niech Orbán pomyśli o swoich pięciorgu dzieciach, sześciu wnukach.
Nie wiem czy ktoś wrzucał, pojebało typa![]()
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2026, 12:49
Toś wymyślił. A skąd Twoim zdaniem biorą się pieniądze w budżecie państwa i na czym można w nim zaoszczędzić?
Kluchman
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio