Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 07 mar 2026, 21:49
MothToAFlame

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 mar 2026, 19:17
Skończyłem ostatnio i na pewno jest mi bliżej do futbolowej niz Chlopaczka. Książka jest długa - 650 stron i nieraz wydawało mi się, że za dużo tego, bo chciałem więcej śledztwa w sprawie morderstwa, a tymczasem czytamy kolejne przygody Cory'ego, co po przeczytaniu książki uważam, że było... super. Przeniesienie się w świat dwunastolatka, na dodatek w latach 60., na dodatek w Stanach, ehh jakie to wszystko zostało osadzone w pięknym klimacie. Książka mocno sentymentalna, oj mocno. A ostatni rozdział jak Cory wraca po latach do Zephyr to już kumulacja - no prawie się popłakałem.
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 mar 2026, 13:03
To jest właśnie ten efekt, za który tak pokochałam tę książkę
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 mar 2026, 9:48

dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 mar 2026, 10:33
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 kwie 2026, 11:55
Ja mam właśnie ochotę jakiś przeczytać, dzięki za polecajkę!
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 05 kwie 2026, 13:27

karollo89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 05 kwie 2026, 16:57
Bardzo wysokie masz oceny:futbolowa pisze: ↑05 kwie 2026, 11:55Ja mam właśnie ochotę jakiś przeczytać, dzięki za polecajkę!
A tu moja najnowsza książka. Rzadko się chwalę premierami, ale ilustracje tutaj są tak ładne i tak klimatyczne, że nie umiem się nie zachwycać. Bardzo mi przypominają książki mojego dzieciństwa:
Froncik:
![]()
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 kwie 2026, 8:29
Ej no weź, autorzy też tak pozują, hahah
Z książek – nie ma szans. Znam osobiście autorów z dużo większym dorobkiem – i Wy też te nazwiska kojarzycie – i niewielu z nich utrzymuje się z samej sprzedaży książek. U nas najwięcej zarabiają dystrybutorzy/pośrednicy. Autorzy niekiedy nawet nie mają %% od sprzedaży, a jedynie zapłatę z góry.
Miło, dzięki wielkie!PietroBosman pisze: ↑05 kwie 2026, 16:57Zapisuję sobie tytuł -jako prezent dla chrzesniaczki będzie jak znalazł.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 kwie 2026, 11:01
Jak pisał, że zamiast liści na drzewach wisieć będa komuniści to jest szansa iż to sam wielki bimbrownik.
j1mmy
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 kwie 2026, 20:56
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » wczoraj, 21:46
Nie znam. Nie kojarzę w ogóle tego autora.
PietroBosman
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio