Faza grupowa wyłoniła nam trzech GROUP WINNERSÓW. Trzech graczy którzy już mają zapewnione to że wystąpią w decydującej o mistrzostwie rozgrywce FINAL FOUR. Przytoczmy raz jeszcze nicki naszych największych bohaterów fazy grupowej:
Mates
gumi2006
Samuraj
Całej trójce pogratulujmy raz jeszcze. Przypomnę też że w samym Final Four odbędą się siłą rzeczy półfinały oraz finał. Nie ma meczu o 3 miejsce, od paru lat postanowiłem że pod tym kątem bardziej przypominamy Euro niż Mundial
Formalnie rozpocząłem baraże ostatniej szansy 14 lutego ale jeszcze raz przypomnę że w barażach ostatniej szansy jest tylko jedna partia między graczami. To nie jest bowiem Final Four by grać do 2 winów ani to nie jest faza grupowa gdzie były dwumecze. W barażach tylko jedna partia. No pod warunkeim że nie padnie kłopotliwy dla prowadzącego remis. Tylko wtedy należy partię powtórzyć ale o tym już pisałem 14.02. I teraz gdy nie ma już żadnych niewiadomych co do zamkniętej fazy grupowej to przedstawię wam w szczegółach przebieg baraży ostatniej szansy które składają się z takich jakby dwóch podetapów. Przedstawię wam to zarówn opisowo jak i graficznie.
Najpierw opisowo: Na pierwszy ogień B.O.S idą gracze z trzecich miejsc w grupach. Nie jest tajemnicą opisaną na poprzedniej stronie że w pierwszym barażu zmierzą się Filippo z futbolową. Na poprzedniej stronie jest uzasadnione dlaczego. Kto przegra tą partię to już definitywnie żegna się z turniejem. Zwycięzca zagra ze mną w finale właśnie tak zwanego turnieju barażowego B. I ten finał to będzie kolejna partia z cyklu być albo nie być. Przegrany to druga osoba którą pożegnamy a zwycięzca awansuje do tak zwanego turnieju barazowego A gdzie już czekają wicemistrzowie grup czyli Cement, venomik oraz czubatka. I ta czwórka zawodników stworzy dwie pary półfinałowe. Przegrani w obu parach to bedą kolejni dwaj gracze których pożegnamy. Zwycięzcy zmierzą się ze sobą rzecz jasna w finale turnieju barażowego A i przegrany to będzie piąta i ostatnia osoba którą pożegnamy na amen a zwycięzca dołączy do Matesa, gumiego i Samuraja w ostatecznej rozgrywce.
Graficznie to się wszystko przedstawia tak:
Turniej barażowy B (3 uczestników)
Leszek
FILIPPO828
futbolowa
Turniej barażowy A (4 uczestników)
Cement
venomik
czubatka
Leszek/FILIPPO828/futbolowa
FINAL FOUR (4 uczestników)
Mates
gumi2006
Samuraj
Cement/venomik/czubatka/Leszek/FILIPPO828/futbolowa
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatem myślę że każdy ma już jasno nakreślony jak to wszystko przebiegnie aż do samego finału
Gdybym nie startował już oficjalnie baraży ostatniej szansy 14 lutego to bym je startował pewnie jutro w następnym poście, ale jako że w zasadzie mamy już je wystartowane to przytoczę raz jeszcze to co już mamy i może nadam od razu jakiś umowny termin.
FILIPPO828 - futbolowa
Słuchajcie nasza dwójko inaugurujące baraże
Tak więc spróbujcie zagrać do niedzieli 8 marca. A jakby się wam udało do piątku 6-ego to było by jeszcze cudowniej bo wtedy od razu w weekend mogę ja zagrać ze zwycięzcą.
@FILIPPO828 @futbolowa @Cement @venomik @czubatka @Mates @gumi2006 @Samuraj